ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αν υπουργός: Εγώ κι ο Ν. Φίλης δεχόμαστε “μπουλινγκ" από τα ΜΜΕ (βίντεο)

Δημοσίευση: 03/06/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, όταν το esos της ζήτησε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου να κάνει ένα σχόλιο για τα  προσφωνήσεων "πριγκίπισσα" και "βασιλόπουλο"

Παρερμηνεύονται όλα όσα λέμε, ειδικά του υπουργείου Παιδείας είπε η κ. υπουργός και πρόσθεσε : “Βλέπω ένα απίστευτο “μπουλινγκ” εναντίον του υπουργού  και εναντίον μου ,πολλές φορές . Οτι κ λέμε  παρερμηνεύεται . Οτι δουλειά και να κάνουμε παρερμηνεύεται . Τίποτα από τα θετικά δεν έχουν βγει ποτέ . Δεν άκουσα ποτέ να γίνει πρωτοσέλιδο  ότι μετά από 6 χρόνια βρήκαμε  πιστώσεις για να διοριστούν καθηγητές στα ΑΕΙ.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (9)

 
sa
06 Ιουν 2016 12:25

@Δημήτρης
Συνάδελφε, δεν περιορίζω το όνειρο-διεκδίκηση μου για μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία (και συνεπώς δημοκρατική δημόσια διοίκηση) επειδή οι "άλλοι, οι προηγούμενοι" ήταν χειρότεροι (αν ήταν και σε ποια συγκεκριμένα ήταν, χρειάζεται ανάλυση με καθαρό μυαλό). Θεωρώ κακομοιριά ανατολίτικη/ραγιαδισμό να βρίσκει κάποιος δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα και να γίνεται κυβερνητικός αναμεταδότης - απολογητής μιας βαρουφάκειας πολιτικής στην εκπαίδευση. Να υποθέσω ότι ασκούσες εκφοβισμό-bullying στο σύλλογο εκπαιδευτικών που ανήκεις για την αυτοαξιολογηση; Θα ήθελες μια τιμωρητική αντιμετώπιση εκείνων των διευθυντών που θεωρούσαν την αυτοαξιολόγηση δημοκρατικό εργαλείο αυτοβελτίωσης του Σχολείου; Καλύτερα όμως να τα ξεχάσουμε αυτά όπως τα ψεύδη για το 152 Π.Δ. και το ότι θα αξιοποιούσαν την υπάρχουσα δημόσια διοίκηση ...
Ας αναφέρω όμως μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς για την "πολιτική" των 20000 θέσεων εργασίας (πουλάμε ελπίδες; ψήφοι είναι αυτοί!) γιατί ακούω για μειώσεις ωρών και μαθημάτων: 1600 Γυμνάσια με (Μ.Ο) 180 μαθητές δηλαδή 9 τμήματα επί 3 ώρες λιγότερες (εβδομαδιαίως ) ανά τμήμα και 1200 Λύκεια με 180 μαθητές (δηλαδή 9 τμήματα επίσης) επί 15 ώρες λιγότερες ανά σχολειο (project + 6 ώρες υπεύθυνοι εργαστηρίων) μας κάνουν περίπου 60000 ώρες (διά 20) περίπου 3000 θέσεις λιγότερες! Να τις βαφτίσουμε εξοικονόμηση και νοικοκύρεμα ή μείωση της ποιότητας της εκπαίδευσης; Εξαρτάται από την ιδεοληψία του καθενός μας;

 
Μανώλης
05 Ιουν 2016 22:45

Εδώ και ένα χρόνο εμείς ρωτάς τι υφιστάμεθα από εσάς, τις τηλεοράσεις τις σπάσαμε, σας σιχαθήκαμε μας αρρωστήσατε... οι τύψεις θα σας τρώνε σε λίγο!

 
μάχιμος
05 Ιουν 2016 16:02

Μιλώντας για μπούλινγκ αγαπητή μου κυρία, έτσι χαρακτηρίζεται η απόλυτη απαξίωση από μέρους σας των εκπαιδευτικών με ειδικότητα θεολόγοι το μάθημα των οποίων χαρακτηρίσατε "ώρα του παιδιού". Ο θεολόγος του σχολείου μου διδάσκει και αναλύει την αισθητική της βυζαντινής τέχνης και την εκκλησιαστική λογοτεχνία με μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά. Η "ώρα του παιδιού" δύναται να είναι σε όλα τα μαθήματα. Ξέρω κάτι φιλολόγους και μαθηματικούς ... Και ξέρω και κάτι πληροφορικάριους που κάνουν κατήχηση στα παιδιά για την ειδικότητά τους. Δουλειά σας είναι να φροντίσετε να έχουν βιβλία τα ελληνόπουλα, και όχι αυτά τα απηρχαιωμένα ακατάλληλα που μας διαθέτετε,. Θα έπρεπε να ευγνωμονείτε τους καθηγητές που με τα βιβλία που έχουν στη διάθεσή τους δίνουν μάχη καθημερινά για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια του μαθήματός τους και να μεταδώσουν γνώση στους μαθητές. Όχι να στοχοποιείτε ειδικότητες ! Δεν σας κάνουν μπούλινγκ, την οργή μας εισπράτετε και την ερμηνεύετε λανθασμένα !

 
λχαρτ
05 Ιουν 2016 11:28

Απλά θερίζετε αυτά που σπείρατε. Τίποτε άλλο (αν το καταλαβαίνετε κι' αυτό).

 
Αυτά είναι
05 Ιουν 2016 00:53

Αυτά είναι, στο τέλος όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (αριστερές, κεντρώες και δεξιές) θα μας κάνουν και μήνυση για bulling αντί να τους κάνουμε εμείς για μόνιμο και διαρκή επί 7ετία βιασμό σωματικό και ψυχικό...

 
Δημήτρης @sa
04 Ιουν 2016 22:41

Ναι συναφέλφισσα, θα έπρεπε να είναι πιο διαλεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μέσα σε μια νύχτα πετάχτηκαν στο δρόμο 2500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας.
Όταν εφάρμοζαν την αξιολόγηση με σκοπό την απόλυση ορισμένων και την προώθηση κομματικών συμφερόντων..
Όσο για τους Περιφερειακούς, είτε δε γνωρίζεις από εκπαιδευτική πολιτική και δημόσια διοίκησξ ή απλά πρέπει να ρίξεις βαρύγδουπα επιχειρήματα, είναι θέσεις πολιτικές οι οποίες συστάθηκαν για να μπορεί η πολιτική ηγεσία να παρακολουθεί τα προβλήματα της εκπαίδευσης από τη βάση. Σε παραπέμπω στο Καθηκοντολόγιο του 2003 να δεις τις αρμοδιότητές τους και να καταλάβεις ότι απευθύνεται σε έναν άνθρωπο έμπιστο της Πολιτικής Ηγεσίας που αποδέχεται το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης.. (Ο Μπαλτάς έδωσε την πολυδιαφημισμένη συνέντευξη 15 ημέρες αφού είχε αναλάβει χωρίς να γνωρίζει ακριβώς το ποιόν αυτών των θέσεων. Αλήθεια, κατέκρινες τον Αρβανιτόπουλο το 2013 που επέλεξε κομματικό στρατό για τις ίδιες θέσεις;). Αν δεν πιστεύεις ότι δέχονται bullying είσαι αφελής ή εθελοτυφλείς. Είπε ο άνθρωπος ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να σέβονται το ένα το άλλο και οι γονείς να μην τα κάνουν να νομίζουν εαυτόν Πρίγκιπισσα ή Βασιλόπουλο αλλά κοινό θνητό και τα κανάλια σπεύσαν να τον χαρακτηρίσουν ως αυταρχικό που απαγορεύει στους γονείς να αποκαλούν όπως θέλουν τα παιδιά τους. Η συστηματική παρερμήνευση ρων λεγομέμων ενός ανθρώπου, αποτελεί μέσο ψυχολογικής άσκησης bullying.

 
Maya
04 Ιουν 2016 14:58

Εγώ που ουδέποτε ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ κ ούτε θα το κάνω, μπορώ να πω ότι τα ΜΜΕ τόσα χρόνια κρύβουν τις ντροπές των άλλων κομμάτων ενώ τώρα έγιναν ακριβοδίκαια ξαφνικά. Ωραίο το παιχνιδάκι όλων στην πλάτη του λαού.
Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κ έχουνε γίνει ροζ!

 
sa
04 Ιουν 2016 09:28

Η αναπληρώτρια υπουργός φαίνεται ότι ζούσε σε άλλο κόσμο από το 2009 μέχρι αυτή τη συνέντευξη. Τη διχαστική-μηδενιστική-πολεμική αντίληψη την καλλιέργησαν με μεγάλη ένταση πολλά μέλη και οπαδοί του κόμματος στο οποίο ανήκει και όχι μόνο ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί το κυριολεκτικά πολεμικό κλίμα την περίοδο της εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης, της αξιολόγησης και τα ψεύδη για το Π.Δ. 152, την καθεστωτική-κομματική συμπεριφορά στην επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης. Η δικαιολογία ότι "αυτά έκαναν και οι άλλοι" ή ότι "μήπως οι άλλοι ήταν καλύτεροι" είναι γελοία. Αξέχαστο παραμένει το αποκορύφωμα του διχασμού, το δημοψήφισμα και φυσικά η δήλωση του Κυρίτση για τους "μενουμευρωπαίους". Ποιοι τα λένε αυτά; οι "άλλα λέω και άλλα κάνω", οι "ΟΧΙΝΑΙδες". Ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός μιλάνε πλέον με άνεση για κατάργηση ωρών - αρχαίων στα γυμνάσια - project σε γυμνάσια και λύκεια (δεν άκουσα κάτι για θρησκευτικά ακόμα!) , κατάργηση του 3ώρου των υπευθύνων εργαστηρίων Φ.Ε. και πληροφορικής , συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγηση!! Εφαρμόζουν τις περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση (που οι άλλοι δεν τόλμησαν) και θέλουν να κομπάζουν και να χειροκροτούνται για τα αυτονόητα. Σιγά μη σας λυπηθεί ο λαός! Ότι σπέρνεις θερίζεις! Κοιτάξτε να κάνετε τη δουλειά σας καλά, να επανορθώσετε το διχαστικό κλίμα, να μεριμνήσετε να αναστραφεί η απογοήτευση και ... ζητήστε και καμιά συγνώμη

 
Ελένη
03 Ιουν 2016 23:25

Κι εμείς δεχόμαστε μπούλινγκ, από εσάς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.