ΒΟΥΛΗ

Χορήγηση Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της αραβικής γλώσσας από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 07/06/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αίτημα φοιτητών και ακαδημαϊκών να καταστεί να καταστεί το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξεταστικό κέντρο για τη χορήγηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της αραβικής γλώσσας επισημαίνει ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής  Θεόδωρος Φορτσάκης μαζί με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ Εμμανουήλ Κόνσολα σε ερώτηση που κατέθεσαν.

Όπως αναφέρουν οι υπογράφοντες Βουλευτές, οι φοιτητές του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διδάσκονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους την Αραβική γλώσσα και λογοτεχνία και η  πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης της Αραβικής από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών θα ωφελήσει τόσο τους ίδιους, όσο και όλους τους επιστήμονες ή επαγγελματίες που γνωρίζουν την Αραβική γλώσσα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διδάσκονται την Αραβική γλώσσα και λογοτεχνία. Για τον λόγο αυτό αιτούνται την πιστοποίηση γνώσης της γλώσσας αυτής μέσω της έκδοσης κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Το πιστοποιητικό αυτό θα μπορούσε να παρέχει το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το μόνο τμήμα ΑΕΙ στο οποίο διδάσκεται η αραβική γλώσσα,  εφόσον λειτουργήσει ως επίσημο κρατικό εξεταστικό κέντρο.

Η γνώση της Αραβικής γλώσσας έχει μεγάλη αξία, καθώς η Αραβική είναι μια από τις πλέον ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους να την χρησιμοποιούν, σημαντικό ποσοστό των οποίων κατοικούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης της Αραβικής από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών ως επίσημο κρατικό κέντρο πιστοποίησης θα ωφελήσει πολύ τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και γενικότερα όλους τους επιστήμονες ή επαγγελματίες που γνωρίζουν την Αραβική γλώσσα.

Άλλωστε, ένα τέτοιο αίτημα είναι τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ μετά από την πρόσφατη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, Συμφωνία του ΤΕΙ Αθήνας με το An-Najah National University of Nablus που κατέστησε επίσημα το ΤΕΙ Αθήνας Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας της Αραβικής Γλώσσας.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

-    Πρόκειται το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου επίσημο εξεταστικό κέντρο για τη χορήγηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της αραβικής γλώσσας;

Ο ερωτώντες  Βουλευτές

Θεόδωρος Φορτσάκης                                                      Εμμανουήλ Κόνσολας
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ                                       Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ