ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δημοσίευση: 09/06/2016
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Σαββατοκύριακο  11 και  12 Ιουνίου  θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθεας για τα επίπεδα:

α)    Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική Ιταλική και Ισπανική.

β)     Επίπεδο Β   (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test)στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

γ)   Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test)στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ  ΜΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές  αν κανείς συγκεντρώσει:

Α) από 1 έως και 59 μονάδες, δεν εξασφαλίζει πιστοποιητικό,

Β) από 60 έως και 119, εξασφαλίζει πιστοποιητικό Β1 ή Γ1 και

Γ) από 120 έως και 200, εξασφαλίζει πιστοποιητικό Β2 ή Γ2.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν επιστρέφονται τα παράβολα στους υποψηφίους που δεν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Α. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 60/2014 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και με το υπ. αρ. 230-2889/24-06-2015 έγγραφο του Ν.Σ.Κ., δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρηματικών ποσών παραβόλων στους υποψηφίους που τα κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις προς τον σκοπό της απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, στις οποίες όμως, οι υποψήφιοι αυτοί δεν έλαβαν μέρος εκ λό- γων αφορώντων, αποκλειστικώς στους ιδίους.

Β. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 522/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Α- θλητισμού, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του παραβόλου σε επόμενη εξεταστική περίοδο.

 

Ετικέτες: 
Ξένες Γλώσσες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ