ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση στη Βουλή για τις οφειλές στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ

Δημοσίευση: 22/06/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

-Για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και πότε πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2015,

-Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ.

Στις ποαραπάνω ερωτήσεις καλείται να απαντήσει  ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Θ. Φορτσάκης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

 Θέμα: Ασυνεπές το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ

 Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να τηρεί ασυνεπή στάση απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Κίνηση Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ στην από 9-06-2016 ανακοίνωσή της, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα από την 1-1-2016 η καταβολή των δεδουλευμένων τους για το χειμερινό εξάμηνο 2015, ενώ στις 30-06-16 λήγει και το εαρινό εξάμηνο 2016, του οποίου η οφειλή έρχεται να πιστωθεί προσθετικά. Η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ φαίνεται ότι αποτελεί πάγια πλέον πρακτική του Υπουργείου Παιδείας, καθώς είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που θέτουμε το σχετικό ζήτημα υπόψη του.

Έτσι, στις 13 Αυγούστου 2015 καταθέσαμε την υπ΄ αρ. πρωτ. 4477 ερώτησή μας με θέμα «Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ», καθώς και στις 3 Νοεμβρίου 2015 την υπ΄ αρ. πρωτ. 777 ερώτησή μας με θέμα «Παραμένουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ».

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύει γενικότερη ασυνέπεια στα ζητήματα της απασχόλησης των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ, καθώς η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας τους μόλις άρχισε, ενώ οι εκπαιδευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους από τον Μάρτιο.

Είναι επιτακτική η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ, ώστε αυτοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις τους. Γενικότερα, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να τηρεί συνεπή στάση απέναντί τους.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1)    Γιατί δεν έχουν καταβληθεί στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ τα δεδουλευμένα τους για το χειμερινό εξάμηνο 2015; Πότε πρόκειται να καταβληθούν;
2)     Για ποιο λόγο το Υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε τόσο την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ