Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ απαντά στην καταγγελία των αιρετών Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη

Η επίκληση των «συνηθειών» ενός φαύλου παρελθόντος δε νομιμοποιούν κανέναν αιρετό να διεκδικεί ηλεκτρονικά αρχεία «εθιμικώ δικαίω».
Δημοσίευση: 05/07/2016
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η δημοσιοποίηση των μεταθέσεων από τους  αιρετούς,  πριν υπογραφούν από τον αρμόδιο Υπουργό,  είναι μία πρακτική που στερείται  νομιμότητας, καμιά φορά και εγκυρότητας.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος τρου ΚΥΣΠΕ Λεωνίδας Νίκας, σε γραπτή απάντηση προς τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ότι “ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεν τους χορήγησε , μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών, επικαλούμενος ότι  δεν έχει τέτοια εντολή”.

Ο κ. Νίκας σημειώνει στην απάντηση ότι “ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεν κατείχε και συνεπώς δεν  μπορούσε να παραδώσει σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων” και προσθέτει:” Αντιθέτως, οι αιρετοί που κατείχαν σε έντυπη μορφή τον πίνακα μεταθέσεων και πριν υπογραφούν τα πρακτικά και η Υ.Α. από τον κ. Υπουργό έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν  και να τον δημοσιεύσουν”.

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ υπογραμμίζει επίσης ότι “Στην «απαίτηση» των αιρετών να δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο  του ΚΥΣΠΕ στη Δ/νση Προσωπικού, ώστε να παραδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων, η απάντηση ήταν ότι αφενός ο Πρόεδρος δεν δίνει «εντολές» σε υπηρεσίες του Υπουργείου, αφετέρου ότι «δεν έχει εντολή να ζητήσει το ηλεκτρονικό αρχείο από τη Δ/νση Προσωπικού».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΟΥ ΚΥΣΠΕ

Παρότι δε συνηθίζεται ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ να απαντά μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, μετά την καταγγελία των αιρετών κ.κ. Μπράτη και Παληγιάννη στα εν λόγω μέσα , για την αποκατάσταση της αλήθειας και για τη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου.

Σχετικά με την καταγγελία των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, ότι  «ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ αρνήθηκε να χορηγήσει το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών…. στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων…» , επισημαίνουμε τα εξής:

1.    Η διαφάνεια και η άμεση ενημέρωση, ως κεντρικό επιχείρημα της καταγγελίας, καταρρίπτεται από το γεγονός ότι, η Υ.Α. που ακολουθεί κατά νόμο την απόφαση/πρόταση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις, εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου (4/7/2016) και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων.

2.    Ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεν κατείχε και συνεπώς δεν  μπορούσε να παραδώσει σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων. Αντιθέτως, οι αιρετοί που κατείχαν σε έντυπη μορφή τον πίνακα μεταθέσεων και πριν υπογραφούν τα πρακτικά και η Υ.Α. από τον κ. Υπουργό έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν  και να τον δημοσιεύσουν.

3.    Στην «απαίτηση» των αιρετών να δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο  του ΚΥΣΠΕ στη Δ/νση Προσωπικού, ώστε να παραδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων, η απάντηση ήταν ότι αφενός ο Πρόεδρος δεν δίνει «εντολές» σε υπηρεσίες του Υπουργείου, αφετέρου ότι «δεν έχει εντολή να ζητήσει το ηλεκτρονικό αρχείο από τη Δ/νση Προσωπικού».

4.    Η επίκληση των «συνηθειών» ενός φαύλου παρελθόντος δε νομιμοποιούν  κανέναν αιρετό να διεκδικεί ηλεκτρονικά αρχεία «εθιμικώ δικαίω». Η δημοσιοποίηση των μεταθέσεων από τους  αιρετούς,  πριν υπογραφούν από τον αρμόδιο Υπουργό,  είναι μία πρακτική που στερείται  νομιμότητας, καμιά φορά και εγκυρότητας.

5.    Το ΚΥΣΠΕ και ο Πρόεδρός του εφαρμόζουν με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της νομιμότητας, της δημοσιότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και δεν υποκύπτουν σε «συνδικαλιστικούς  εκβιασμούς».

6.    Η στοχοποίηση προσώπων δεν προάγει ούτε το συνδικαλισμό ούτε το δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο.

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΝΙΚΑΣ

Σχόλια (3)

 
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ
05 Ιουλ 2016 23:35

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ να διαβάσει τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.Όργανο διοίκησης είναι και όχι συνδικαλιστής. ΕΛΕΟΣ !!!
Άλλο οι γνωμοδοτήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και άλλο οι Αποφάσεις των Υπουργών να τις επικυρώσουν ή όχι.
Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος του σημαντικότερου Υπηρεσιακού Συμβουλίου επιλέγεται επειδή έχει μια στοιχειώδη γνώση της νομοθεσίας .

 
Μπράβο
05 Ιουλ 2016 23:38

Μπράβο στον κ. Λεωνίδα Νίκα! Πολύ καλά έκανε και δεν έδωσε το αρχείο!

Το ΚΥΣΠΕ προτείνει, αλλά ο υπουργός αποφασίζει για τις μεταθέσεις. Οπότε πριν υπογράψει ο υπουργός, τίποτα δεν πρέπει να βγαίνει στην δημοσιότητα.

Αν έχουν αντίρρηση σε αυτό οι αιρετοί, ας διεκδικήσουν να περάσει νόμος έτσι ώστε το ΚΥΣΠΕ να αποφασίζει. Και αφού ψηφιστεί ο νόμος, μετά δικαιούνται να δημοσιεύουν τις μεταθέσεις πρώτοι.

 
καλημέρας
06 Ιουλ 2016 08:44

Εξυπνάκια καληνυχτάκια, για δες τι λέει το ΠΔ 1/2003 για τις αρμοδιότητες ΚΥΣΠΕ και κάνε...τουμπεκί:

Άθρο 17
Αρμοδιότητες ΚΥΣΠΕ
....
5 α) Προτείνει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό.....

Η ημιμάθεια χείριστη της αμάθειας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ