Εγκύκλιος για απόσπαση εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

08/07/2016

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο  για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ  Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι θέσεις για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα που απαιτείται να καλυφθούν με απόσπαση, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 194/19-4-2016 έγγραφο του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, είναι οι ακόλουθες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δύο (2) θέσεις κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δύο (2) θέσεις κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ04.01 Φυσικών Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ04.02 Χημικών,Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών*
Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ09/ΠΕ18.02/ΠΕ18.03 Οικονομολόγων/Διοίκησης Επιχειρήσεων/Λογιστικής Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής*

* Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ08 και ΠΕ11 θα κληθούν να καλύψουν θέσεις εκπαιδευτικών αντίστοιχου κλάδου και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ελληνόφωνου και αγγλόφωνου τμήματος).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση απόσπασης μέσω της Διεύθυνσης που ανήκουν οργανικά, στο Τμήμα Β’ Διοίκησης Προσωπικού της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών σχολείων (ΔΙΠΟΔΕ ΞΜΣ) της Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από 8-7-16 έως 19-7-16

Επισημαίνεται ότι η αναφερόμενη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (19-7-2016) στις διευθύνσεις που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί είναι καταληκτική και καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία.

Η αίτηση απόσπασης θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
α) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
β) i) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός και από την οποία να προκύπτει ο συνολικός χρόνος αναγνωρισμένης διδακτικής υπηρεσίας του ενδιαφερομένου στην Εκπαίδευση και ii) Βεβαίωση από την ίδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή άλλη δημόσια αρχή από την οποία να προκύπτει ο χρόνος διδακτικής υπηρεσίας του ενδιαφερομένου σε Ευρωπαϊκό Σχολείο (εάν υπάρχει).
γ) Για τους ελληνικούς τίτλους σπουδών που αναφέρονται στο βιογραφικό (γλωσσομάθειας, διδακτορικού, μεταπτυχιακών κ.α.), φωτοτυπία του πρωτοτύπου. Ειδικότερα, για τους τίτλους μετεκπαίδευσης φωτοτυπία του πρωτοτύπου από την οποία να προκύπτει η διάρκεια και ο φορέας πραγματοποίησής της (εάν υπάρχει).
δ) Για τους τίτλους σπουδών (διδακτορικού, μεταπτυχιακών, κ.α.) που προέρχονται από ιδρύματα της αλλοδαπής χρειάζεται φωτοτυπία του πρωτότυπου τίτλου σπουδών συνοδευόμενη από φωτοτυπία της επίσημης επικυρωμένης μετάφρασης του τίτλου και φωτοτυπία αναγνώρισης του τίτλου από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
ε) Για τους τίτλους ξένων γλωσσών της αλλοδαπής χρειάζεται φωτοτυπία του επικυρωμένου πρωτότυπου τίτλου συνοδευόμενη από φωτοτυπία της επίσημης επικυρωμένης μετάφρασής τους.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Π.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης στο Σ.Ε.Π. έχει ο δημόσιος εκπαιδευτικός λειτουργός της αντίστοιχης σχολικής βαθμίδας που, εκτός των τυπικών προσόντων του οικείου κλάδου, έχει διδάξει για ένα τουλάχιστον έτος σε Ευρωπαϊκό Σχολείο ή έχει συμπληρώσει πενταετή τουλάχιστον διδακτική προϋπηρεσία και γνωρίζει πολύ καλά μία τουλάχιστον από τις ακόλουθες ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική.

Υποψήφιοι όλων των κλάδων στα ελληνόφωνα τμήματα με λιγότερη διδακτική προϋπηρεσία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον κατέχουν τα προβλεπόμενα κατά κλάδο προσόντα και γνωρίζουν πολύ καλά μία τουλάχιστον από τις ακόλουθες ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική. Οι εν λόγω υποψήφιοι θα κληθούν υπό την προϋπόθεση ότι δε θα καλυφθούν οι θέσεις από εκπαιδευτικούς της προηγούμενης παραγράφου.

Η απόσπαση θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, άρθρο 31 του ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50, τ. Α’) καθώς και στις αρ. Α.Σ.377/65936/Ζ2/21-6-2007 (ΦΕΚ 1074,τ. Β), ΑΣ 373/157788/Ζ2/8-12-2008 (ΦΕΚ 2559 Β), ΑΣ48/102381/Ζ2/26-8-2009 (ΦΕΚ 1853, τ. Β’) και 116763/Η2/21-7-2015 (ΦΕΚ 1673, τ. Β’) αποφάσεις.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Όλες οι αιτήσεις με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων εκπαιδευτικών, μαζί με τις βεβαιώσεις, θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. των Νομών και, αφού ελεγχθεί η γνησιότητά τους, να αποσταλούν με συγκεντρωτικό πίνακα, ταχυδρομικά το συντομότερο δυνατό και όχι πέραν της 20-7-2016 στην ταχυδρομική διεύθυνση:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών σχολείων Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού
Ανδρέα Παπανδρέου 37,
Τ.Κ.: 151 80 Μαρούσι Αττικής

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ