ΒΟΥΛΗ

Έργου και όχι εργασίας οι συμβάσεις των εκπαιδευτών ΙΕΚ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πλήρωσε ΙΚΑ και εφορία αντί τις αμοιβές των εκπαιδευτών
Δημοσίευση: 14/07/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι συμβάσεις των ωρομισθίων εκπαιδευτών των δημοσίων ΙΕΚ είναι συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις   εργασίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Θ. Φορτσάκη, ενώ έκανε γνωστό ότι για τις ανάγκες  εκπαιδευτών που καλύπτουν ανάγκες ΔΙΕΚ/ΣΔΕΚ πιστώθηκαν στις 29 Ιουνίου 1.849.710 ευρώ, εκ των οποίων:

α/ περίπου 800.000 να καλύψουν την πληρωμή φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αμοιβών Τρίτων για τους εκπαιδευτές των  ΔΙΕΚ/ΣΔΕΚ,

β/ 650.000 να καλύψουν πληρωμές προμηθευτών μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015, οι οποίοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μεηάλο χρονικό διάστημα, και,

γ/ 400.000 να καλύψουν πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ   για τους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ/ΣΔΕΚ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σχόλια (7)

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΓΛΑΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜ ΕΚΠΑΙΔΕΥ
27 Ιουλ 2016 23:39

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΝΕΔΙΒΙΜ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΑ 4,9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΑΣ.8.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015Β ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016Α. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 
μητρόπουλος
19 Ιουλ 2016 21:43

Είσαι παράνομος κύριε Φίλη, οι εκπαιδευτικοί παρέχουν συμβάσεις μισθωτής εργασίας.
Μάθε την διαφορα συμβασης έργου και μισθωτής εργασίας.

 
thtsag
15 Ιουλ 2016 14:17

Εκπαιδευτές Δημοσίων Ι.Ε.Κ.  Επτά Μήνες Απλήρωτοι & ο κ. Φίλης μας θεωρεί «Εργολάβους». 

•   Πάμε Υπουργείο ν’ Απαιτήσουμε! - ΔΕΝ περισσεύει ούτε μια μέρα! 

Την Πέμπτη 30 Ιούνη 2016 , ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώσαμε τα μαθήματά μας , τις τελικές εξετάσεις, διορθώσαμε γραπτά και παραδώσαμε βαθμολογίες , έληξε τυπικά μια πολύπαθη διδακτική χρονιά στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.  

•   Την Εκπαιδευτική μας Εργασία και ετούτη , όπως και  για τις προηγούμενες χρονιές , ο Υπ. Παιδείας τη χαρακτηρίζει , περίπου «εργολαβική» , χωρίς καν κουβέντα για την… εργολαβική μας αμοιβή!.. 

Να τα δούμε με τη σειρά: 

Το «έτος» ξεκίνησε με τραγική καθυστέρηση , τέλη Νοέμβρη , με τους Σπουδαστές σε εντατικοποίηση να καλύψουν όλες τις προβλεπόμενες ώρες 15 διδακτικών εβδομάδων κάθε εξαμήνου σε… Τρίμηνακαι μας τους Εκπαιδευτές , στους ίδιους ρυθμούς να είμαστε Συνεπείς , Αποδοτικοί Γνωστικά και Παιδαγωγικά. 

Αόριστη ωστόσο η «ανταπόδοση» της Εργασίας μας.  Μάλλον υπάρχουν και χειρότερα από το θερινό εξάμηνο ’15  που πληρωθήκαμε … βράδυ προπαραμονής Πρωτοχρονιάς  ’16.  Χειρότερα από τα «έναντι» ενός μήνα χειμερινής δουλειάς του ’15  , πολύ μετά την περασμένη Πασχαλιά , ενώ έκτοτε , είμαστε παντελώς απλήρωτοι για πάνω από το 90 % των δυο Εξαμήνων , από τα οποία το 1ο έληξε στα Μέσα Μάρτη!. 

Ας πούμε κάτι ξεκάθαρα: 
Όσο προχειροφτιαγμένος , όσο τραυματικά και εάν συνεχίζει ο θεσμός των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. , αποτελεί πολύτιμο πυλώνα , σε Μεταδευτεροβάθμιο Επίπεδο , Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης & Κατάρτισης  , ιδίως των «Μη Προνομιούχων» παιδιών αυτής της Χώρας.  Ταυτόχρονα , συγκροτείπεδίο προσφοράς στελεχών του Ελληνικού Επιστημονικού Ανθού , με καλές ή λαμπρές Ακαδημαϊκές περγαμηνές , Ικανό Αριθμό με παραπάνω του ενός Πτυχία , Επιμορφώσεις και Συνέδρια , Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά , μεταΔιδακτορικές Έρευνες , συν δυνατή εργασιακή εμπειρία.

Σε κανέναν από τους Εκπαιδευτές δεν περισσεύουν χρήματα – δεν έχουμε μεταξύ μας «πλουσιόπαιδα»- δεν κάνουμε αυτή την πολύτιμη εργασία ως  χόμπυ. Η αμοιβή της αποτελεί ουσιαστικό πόρο επιβίωσης, ενώ για κάποιους, που παρά την αξία τους , «ξέρασε» ο περιβόητος «ιδιωτικός τομέας» , είναι πόρος Μοναδικός!
•   Σε κάθε περίπτωση , είναι χρήματα , στοιχειώδη μεν , Δεδουλευμένα δε!.. Χρωστούμενα ,  διαβαίνοντας πια 7ο μήνα χωρίς αυτά!.. 

•   Μαζί , σε όσους με τη συνεχή αυστηροποίηση των όρων του ΟΑΕΔ , το «δικαιούνται» , θα χαθεί πολύς χρόνος & χρήμα επιδόματος Ανεργίας , όταν & εφόσον παρασχεθεί , διότι ο Εργοδότης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. συν η ιδιωτική εταιρία που «τρέχει» τα λογιστικά του, δεν δίνουν πριν τον Αύγουστο βεβαιώσεις ενσήμων. 

Νομικά , ετούτα , όπως και οι χρόνοι που υπογράφονται και μας παραδίδονται οι Συμβάσεις Έργου με το «Ίδρυμα» , αποτελούν καραμπινάτα Ποινικά Αδικήματα. Ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πραγματοποιεί μακροχρόνια …χρησικτησία τέτοιων συμπεριφορών δεν το «αθωώνει».  Αποτελεί δε, αίσχιστη ντροπή,Κράτος που στην προκείμενη εκπροσωπείται από το Θεσμό επίβλεψης & άσκησης Εκπαιδευτικής – Μορφωτικής Πολιτικής , το αρμόδιο υπ. Παιδείας δηλαδή, να «παιδεύει» με  Συμπεριφορές  χείριστου ιδιώτη εργοδότη , να κηρύσσει  Στάση ΠΛΗΡΩΜΩΝ σε Εργαζόμενους.

•   Στα «λοιπά»:

Εμείς οι Απλήρωτοι , οφείλουμε «Κεφαλικό Φόρο» 120 € , προκειμένου να έχουμε εξετασθεί ή να εξεταστούμε και «πιστοποιηθούμε» , ως «Εκπαιδευτές Ενηλίκων». (Ανάλογα ποσά καταβάλλει και κάθε «Παιδί μας» που αποφοιτά επιτυχώς , ώστε να μπορεί να λάβει Δημόσιο Τίτλο Ειδικότητας). Άλλοι από εμάς , πρέπει να «σκάσουν» αρκετές 100άδες € σε Ιδιωτικά «σεμινάρια» , ώστε να δικαιούνται συμμετοχής.

Εμείς οι Απλήρωτοι οφείλουμε –προκειμένου να είμαστε Σοβαροί και Σωστοί στο Εκπαιδευτικό μας Έργο- να ανανεώνουμε τη βιβλιογραφία μας , διότι τόσα Αντικείμενο που διδάσκουμε εξελίσσονται επιστημονικά και πρακτικά. Έναντι των Αντικειμένων , οι οδηγοί Σπουδών , οι «μπούσουλες» , έστω σε μορφή «επικεφαλίδων» για κάθε Μάθημά μας , είτε σε ολόκληρες Ειδικότητες σπανίζουν, είτε σε νεοεισερχόμενα μαθήματα … δεν υπάρχουν , είτε σε άλλα είναι παρωχημένοι. 

Εμείς οι απλήρωτοι , θα πρέπει να εκτυπώνουμε στα σπίτια μας ή φωτοτυπάδικα Εκπαιδευτικό Υλικό (καθώς η Στάση πληρωμών άγγιξε τα «τόνερς» ή τις «Α4» πολλών Δ.Ι.Ε.Κ. ) να πληρώνουμε από την τσέπη μας τυχόν μικροζημιές ή αστοχία υλικού , που συνέβησαν σε χώρους – ώρες ευθύνης μας.

….Ας μείνουμε σε τούτα τα «ολίγα» , Μόλις μέρος του «Έπους» Υπ. Παιδείας και Εργοδότη Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.  και της Οδύσσειας των Εκπαιδευτών του.

Ο «επίλογος» πάει στην περιφρόνηση και τον σαρκασμό με τον οποίο το Κράτος μας αντιμετωπίζει:  

Με ανακοίνωσή του , το το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.  φέτος Μεγαλοβδόμαδο , μας δήλωνε … «διαδικασία μερικής πληρωμής…» , προκειμένου , να μας ευχηθεί κατόπιν στους ακόμη Απλήρωτους «Καλό Πάσχα και ημέρες ανοιξιάτικης ευφορίας!»(sic).  Πρόσφατα, 6 Ιούλη, φρέσκια ανακοίνωση , μας μίλαγε για «Αποπληρωμή (!) δεδουλευμένων και οικονομικών εκκρεμοτήτων Δ.Ι.ΕΚ/Δ.Σ.ΕΚ». 

Και το πλέον (;..) αηδιαστικό: Σε έγγραφη ,τυπικής ορολογίας «απάντηση» (υπογραφής υπουργού Ν. Φίλη , 11/07/2016) σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο , αφού Ουδεμία πρόνοια πληρωμής μας , απόσπασης σχετικού κονδυλίου , χρονοδιαγράμματος κλπ υπάρχει , παρουσιάζεται η… αιτιολόγηση: Τονίζεται ότι δεν είμαστε Συμβασιούχοι Εργασίας , αλλά «Έργου»- κοντολογίς «υπενθυμίζεται» πως είμαστε κάτι ως «εργο-λάβοι» , «αφεντικά» , ότι έχουμε περιορισμένα δικαιώματα από την εργατική νομοθεσία, ότι το… εργολαβικό μας (αμοιβή) μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί όπως τα ποσά στους εργολάβους και προμηθευτές του κράτους… 

•   Στα Τμήματά μας , Έναντι των Σπουδαστών , των Διευθυντών , των υποχρεώσεων στην Εκπαίδευση που Οφείλει να παρέχει η Πολιτεία Εργαζόμενοι – Τελατίνια , στην «πληρωμή» Εργολάβοι;..

•   Ε, YA BASTA!...  

Από την πλευρά μας , Συγχαίρουμε τις Καθαρίστριες με τις οποίες συναντιόμαστε τελειώνοντας τα μαθήματά μας , οι οποίες με Αγώνες και Οργανωμένα , Δεν επέτρεψαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 2 μηνών στις , μικρές , αποδοχές τους και ήδη έχουν αποπληρωθεί!..

Μας δείχνουν το Δρόμο!...  Άν και «νεκρό» θέρος , Αν και καύσωνες , Αν και δυσκολίες μετακίνησης , θα βρεθούμε στο Υπ. Παιδείας τις επόμενες μέρες.

•   Απαιτούμε να μιλήσουμε με τους λαλίστατους σε πολλά, Κουφούς και Μουγγούς όμως στα «δικά μας» Πολιτικούς παράγοντες της ηγεσίας του , Απαιτούμε άμεση Εντολή Απόλυτης Αποπληρωμής μας.

Ѵ  Πρωτοβουλία Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. 

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΓΛΑΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜ ΕΚΠΑΙΔΕΥ
14 Ιουλ 2016 22:39

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ 8000 ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ
ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.
ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ.ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 01/01/2016-30/06/2016.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΓΛΑΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜ ΕΚΠΑΙΔΕΥ
14 Ιουλ 2016 22:20

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ 8.000 ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ 16/03/2016 ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015Β ΚΑΙ 30/06/2016 ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016Α ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ). ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

 
πακη
14 Ιουλ 2016 18:56

“Συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις   εργασίας” και τι με αυτό; μήπως να πληρώσουμε εμείς που διδάσκουμε στα ΙΕΚ; φτάνει πια με την κοροϊδία!

 
Σένιδος Μιχάλης
14 Ιουλ 2016 13:51

Καμία διευκρίνηση όμως ως προς α δεδουλευμένα μας για τον χρόνο αποπληρωμής. Λες και μας νοιάζει τι έκανε ως τις 29/06 στις οφειλές τρίτων. Το "μετά" είναι το ζητούμενο. Τα έβγαλε απο τη μία τσέπη το κράτος, τα έβαλε στην άλλη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ