Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ερωτηματικά και καταγγελίες για τις αποσπάσεις στη Γερμανία

Δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της προκήρυξης με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις με βάση τους όρους που με σαφήνεια τίθενται σε αυτήν για όλες τις χώρες
Δημοσίευση: 15/07/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη σήμερα η ΕΛΜΕ Βαυαρίας , οποία παράλληλα δηλώνει  αδυναμία επικοινωνίας τόσο με την ΔΙΠΟΔΕ όσο και με το γραφείο του υφυπουργού
Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ καταγγέλλει:

 
-    Την αντιστροφή των πινάκων για απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό αποκλειστικά για την περιοχή Μονάχου – Νυρεμβέργης (Δημοτικά – Γυμνάσια).

-    Το γεγονός ότι δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της προκήρυξης Φ821/51882/ΗΖ/29.03.2016 με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις με βάση τους όρους που με σαφήνεια τίθενται σε αυτήν για όλες τις χώρες.

-    Την αιφνίδια αλλαγή των όρων της προκήρυξης ενώ έχει παρέλθει η ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και η διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών προς απόσπαση στο εξωτερικό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

-    Το γεγονός ότι ενώ με υπουργική απόφαση αλλάζουν οι όροι της προκήρυξης, δεν δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν στον πίνακα Α και βρίσκονται εντός πενταετίας να υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση για ένταξη στον πίνακα Β. Ιδίως αυτοί έχουν παραπλανηθεί από το Υπουργείο διότι επέλεξαν την ένταξή τους στον πίνακα Α για να έχουν προτεραιότητα απόσπασης. Αν γνώριζαν τις προθέσεις του υπουργείου θα επέλεγαν τον πίνακα Β.

-    Το γεγονός ότι καταρτίζονται τελικώς χωριστοί πίνακες για τους εκπαιδευτικούς πέραν της πενταετίας,  χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από την σχετική προκήρυξη.

Τέλος η ΕΛΜΕ  επισημαίνει  ότι στην υπουργική απόφαση Φ/821/115528/ΗΖ/13.07.2016 αναφέρεται πως η επιλογή των εκπαιδευτικών προς απόσπαση αποκλειστικά στην περιοχή Μονάχου – Νυρεμβέργης (Δημοτικά – Γυμνάσια) θα γίνει βάσει της υπ’ αριθ. 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1740/Β/15-62016) ξεκινώντας από τους πίνακες Β με επιμίσθιο. Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι διατάξεις της προβλέπονται αποκλειστικά για την κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών που θα αποσπαστούν στα Δημοτικά και Γυμνάσια Μονάχου – Νυρεμβέργης.  Επομένως δεν κατανοούμε πώς από την έκδοση της ΚΥΑ προκύπτει η αντιστροφή των πινάκων. Προφανώς η απόφαση αυτή εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς και εγείρει ερωτηματικά για τη διαύγεια των πράξεων του Υπουργείου Παιδείας.

Για τους παραπάνω λόγους  η ΕΛΜΕ Βαυαρίας ζητά να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση Φ.821/115528/Η2/13-7-16 ως προς το σκέλος που αφορά τους υποψήφιους προς απόσπαση εκπαιδευτικούς στις εκπαιδευτικές μονάδες της περιοχής ευθύνης Μονάχου-Νυρεμβέργης (Δημοτικά και Γυμνάσια) και ζητούμε να εφαρμοστούν για την περιοχή ευθύνης του Σ.Γ. Μονάχου όσα προβλέπονται από την προκήρυξη Φ821/51882/ΗΖ/29.03.2016.

 

Σχόλια (5)

 
marty
17 Ιουλ 2016 23:15

@ekpaideytikos Απορώ κι εγώ πώς είναι δυνατόν η "ανανεωτική αριστερά των αγώνων για τη Δημοκρατία και την τήρηση των νόμων" να έχει κάνει μια τόσο προφανή παρανομία, μια καθαρή παράβαση των νόμων για να μη μασάμε τα λόγια μας. "Είναι προφανές ότι θα ανακληθεί αμέσως, αν δεν έχει ήδη ανακληθεί".

 
Μαρία
16 Ιουλ 2016 10:27

Αποτελεί απίστευτα απροκάλυπτη εκτροπή από κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας και καταδεικνύει την αυταρχικότητα και ιδιοτέλεια των στελεχών του υπουργείου, αλλά και το πνεύμα της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση ημετέρων!!!! Όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο χώρο της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό είναι μοναδικής μεθόδευσης και σκοπιμότητας !!!! Η απόλυτη φαρσοκωμωδία!!!!

 
Η ΟΛΜΕ θα πάρει θέση;
16 Ιουλ 2016 00:58

Η ΕΛΜΕ Βαυαρίας αντέδρασε άμεσα απέναντι στην υπουργική απόφαση που καταστρατηγεί την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Μήπως θα έπρεπε αντίστοιχα να αντιδράσει και η ΟΛΜΕ ως κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών; Το θέμα δεν αφορά μια μικρή μόνο ομάδα εκπαιδευτικών όπως ίσως νομίζουν κάποιοι... Η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και η εφαρμογή αποφάσεων κατά το δοκούν του εκάστοτε υπουργού είναι πρόβλημα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αγγίξει τον καθένα, κύριοι συνάδελφοι.

 
ekpaideytikos
15 Ιουλ 2016 22:34

Η παρανομία (να μη μασάμε τα λόγια μας: δηλαδή η καθαρή παράβαση των νόμων) είναι στην περίπτωση αυτή προφανής. Είναι αδύνατον να γνωρίζει και να έχει συμφωνήσει σε αυτή την ευθέως αντι-δημοκρατική (να μη μασάμε τα λόγια μας: δηλαδή ενέργεια που είναι εκτός των ορίων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος) ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοδόσης Πελεγρίνης. Αδύνατον των αδυνάτων. Εύχομαι να είναι ενέργεια κάποιων άσχετων με τη διοίκηση (οπότε δεν έχει νόημα η κατηγορία της αντιδημοκρατικότητας) και όχι ιδιοτελής κίνηση. Ελπίζω δε παραγόντων που δεν σχετίζονται με την ανανεωτική αριστερά των αγώνων για τη Δημοκρατία και την τήρηση των νόμων. Είναι προφανές ότι θα ανακληθεί αμέσως, αν δεν έχει ήδη ανακληθεί. Πρέπει όμως να βρεθεί και να καταγγελθεί αυτός που το έκανε. (ΥΓ. δεν είμαι υποψήφιος προς απόσπαση στο Μόναχο και δεν με αφορά προσωπικά το θέμα.)

 
ΤΑΚΗΣ
15 Ιουλ 2016 22:09

Ερωτηματικά και καταγγελίες;
ΕΛΑ!
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι κατηγορούσαν πράττουν;
Ποιος να το πιστέψει σύντροφοι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.