ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ΤΕΙ Αθήνας με την Ε.Σ.Α.μεΑ

Δημοσίευση: 20/07/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του προέδρου   του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητή Μιχαήλ Μπρατάκο και του  Προέδρου  της Ε.Σ.Α.μεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, υπογράφηκε σήμερα, στα γραφεία  ΤΕΙ .

Το Μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο φορέων για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, μελετητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την προώθηση της ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, με έμφαση στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημόσιας διοίκησης, της καλής νομοθέτησης και της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, του τουρισμού, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής στέγασης, της κοινωνικής οικονομίας, της μετανάστευσης και του ασύλου, και της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με το ΤΕΙ Αθήνας:

Α. Η υλοποίηση του Μνημονίου θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας μεταξύ του μεγαλύτερου Ελληνικού ΑΕΙ της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της πλέον αντιπροσωπευτικής αναπηρικής οργάνωσης στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας κρίσιμες συνέργειες και δικτυώσεις σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Παράλληλα, θα προωθηθούν κοινές δράσεις αξιοποίησης των δυνατοτήτων των δύο φορέων για την υποστήριξη των φοιτητών και εργαζομένων  με αναπηρία στο ΤΕΙ Αθήνας, ώστε να καταστεί αυτό πρότυπο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο συγκεκριμένο πεδίο.

Β. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αποτελεί την πλέον αντιπροσωπευτική αναπηρική οργάνωση στην Ελλάδα και κατέχει τη θέση του Κοινωνικού Εταίρου της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, επιδιώκοντας την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο δευτεροβάθμιων φορέων - μελών σε ολόκληρη τη χώρα με πάνω από 500 πρωτοβάθμιους φορείς – μέλη, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αφενός να γνωρίζει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, αφετέρου να παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΤΕΙ Αθήνας οι Αναπληρωτές Προέδρου Καθηγητές Π. Καλδής και Π. Λύτρας, οι Αναπληρωτές Καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γ. Αμίτσης και Γ. Πιερράκος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Χ. Ασημόπουλος και εκ μέρους της Ε.Σ.Α.μεΑ ο κ. Κ. Γαργάλης, Ταμίας, η κα Ρ. Λάγιου, μέλος της Εκτελεστικής και η κα Α. Χατζηπέτρου, Επιστημονική Συνεργάτης.
 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.