Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τα ΑΕΙ

Προκηρύξεις Καθηγητών - Λεκτόρων- Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ»- Θητεία των Γραμματέων των Α.Ε.Ι.
Δημοσίευση: 24/07/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε από την Αν. υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου η εγκύκλιος με τις οδηγίες εφαρμογής των νέων διατάξεων για τα ΑΕΙ που αφορούν:

1. Προκηρύξεις Καθηγητών - Λεκτόρων

2. Διαδικασία εκλογής και εξέλιξης Καθηγητών - Λεκτόρων

3. Εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος «ΑΠΕΛΛΑ»

4. Σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Α.Ε.Ι., της Ακαδημίας Αθηνών και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

5. Θητεία των Γραμματέων των Α.Ε.Ι.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλια (3)

 
Μέλος ΕΠ ΤΕΙ
25 Ιουλ 2016 12:31

Οι Αναπληρωτές Καθηγητές που διορίστηκαν στη βαθμίδα χωρίς να υπηρετήσουν ούτε 1 ημέρα στην προηγούμενη βαθμίδα μπορούν να πανηγυρίσουν ξανά. Το ίδιο και οι νέοι Αναπληρωτές Καθηγητές που θα διοριστούν τους επόμενους μήνες χωρίς να έχουν ένα τέτοιο προσόν. Όσοι διορίστηκαν Λέκτορες ή Καθ. Εφαρμογών έχοντας τα προσόντα του Αναπληρωτή Καθηγητή, ας περιμένουν μια 10ετία για να φτάσουν στη βαθμίδα του Αναπληρωτή. Αυτό είναι δικαιοσύνη???

Ας πρόσεχαν θα πουν κάποιοι...Ας μην επέλεγαν να διεκδικήσουν μια θέση σε τόσο χαμηλή βαθμίδα...Ναι αλλά ταίριαζε με τα προσόντα τους και δεν είχαν άλλη επιλογή τότε...Και προφανώς δε γνώριζαν ότι μπορείς να διοριστείς στη βαθμίδα του Αναπληρωτή χωρίς να έχεις υπηρετήσει ούτε 1 ημέρα στην προηγούμενη βαθμίδα...

Και τώρα τι μπορεί να γίνει? Το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει λύση άμεσα π.χ. να καταργήσει την 3ετή παραμονή στη βαθμίδα. Αν δεν το κάνει, τότε όσοι θεωρούν ότι αδικούνται θα πρέπει να κινηθούν νομικά. Οι εκτιμήσεις της ΟΣΕΠ/ΤΕΙ είναι ότι 30-40 μέλη ΕΠ ΤΕΙ βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση, οπότε έχουν αρκετή δύναμη να πιέσουν. Διότι ο χλευασμός από συναδέλφους ευνοημένους δεν υποφέρεται...Αρκετά προβλήματα έχουμε ήδη.

 
Βένιος Αγγελόπουλος
25 Ιουλ 2016 13:27

Γράφει: "...οι επί θητεία Επίκουροι Καθηγητές μπορούν να αιτηθούν την εξέλι
ξή τους στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, οποτεδήποτε επιθυμούν
μετά τη δημοσίευση της πράξης μονιμοποίησή τους."
Αλλά εάν έχουν μονιμοποιηθεί δεν είναι πια επί θητεία, κι αν είναι επι θητεία δεν διαθέτουν πράξη μονιμοποίησης...
Κάποιος δεν κατάλαβε τι έγραφε και κάποιος δεν το ξαναδιάβασε...

 
Γιάννης Σωτηρόπουλος
25 Ιουλ 2016 16:45

Πραγματικά, έχει δίκιο το μέλος ΕΠ ΤΕΙ. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν παραμείνει στη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών για πάρα πολλά χρόνια έχοντας περισσότερα προσόντα από πολλούς υψηλότερης βαθμίδας. Τώρα η βαθμίδα αυτή έχει αυθαίρετα καταργηθεί χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να εξελιχθούν κατευθείαν στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Αντίθετα, τους "τιμωρεί" για τα υψηλά προσόντα τους με το να τους υποχρεώνει να παραμείνουν άλλα τρία χρόνια στη βαθμίδα του Επίκουρου (που στην πράξη μπορεί να είναι παραπάνω από πέντε, λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις), σαν να είναι νεοδιόριστοι. Η αδικία αυτή θα πρέπει να αρθεί με άμεση διόρθωση της εγκυκλίου σε: "οι μόνιμοι Επίκουροι Καθηγητές έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση εξέλιξης στη βαθμίδα του Αναπληρωτή οποτεδήποτε το επιθυμούν". Ο καθένας που διαθέτει ένα ελάχιστο επίπεδο εξυπνάδας μπορεί να καταλάβει ότι αυτοί που δεν επιθυμούν την άρση της αδικίας αυτής, προφανώς ανήκουν στην κατηγορία των ευνοημένων που εξελίχθηκαν χωρίς υψηλά προσόντα και προσπαθούν, για ευνόητους λόγους, να διατηρούν σε καθεστώς ομηρίας τα άτομα με υψηλότερα προσόντα. Φτάνει πια το bulling. Κάποιος θα πρέπει να βρεθεί να το σταματήσει και αυτός δε μπορεί να είναι άλλος από τον ίδιο τον υπουργό και τους συμβούλους του. Διαφορετικά, είναι συμμέτοχοι

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean