Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Η Πολιτική Ηγεσία σε πρόδηλη αμηχανία για τις μετατάξεις.

Δημοσίευση: 25/07/2016

Σάββας Φωτιάδης
Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ                                                                                              

O Υπουργός χρειάστηκε 5 σελίδες απολογητικής απάντησης, με ακατάσχετη παράθεση νόμων, νομολογιών και σαθρών επιχειρημάτων, στην ερώτηση του βουλευτή Θόδωρου Καράογλου, για τις 800 περίπου εκκρεμείς μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις,  για να δικαιολογήσει  τα αδικαιολόγητα και να μην απαντήσει στο βασικό ερώτημα  γιατί προκρίνεται πάλι η στελέχωση των υπηρεσιών της διοίκησης της εκπαίδευσης με την ρουσφετολογική απόσπαση χιλιάδων εκπαιδευτικών, έναντι της στελέχωσής της με μόνιμο διοικητικό προσωπικό;

Χρειάστηκε να αφηγηθεί την προκήρυξη των  εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, τη διαδικασία διορισμού και ανάληψης καθηκόντων της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει τις ευθύνες του για την αναίτια καθυστέρηση και τελικά άρνηση των οφειλομένων ενεργειών.

Χρειάστηκε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν έγγραφο του Γ.Λ.Κ., το οποίο  όχι μόνο δεν δικαιώνει τις θέσεις τους αλλά και τις αποδομεί και για αυτό προκαλώ να δημοσιευτεί.

Χρειάστηκε να ξεχάσουμε την νομική και  διοικητική διαδικασία, όταν έπρεπε  να ερμηνεύσουμε  το επιχείρημα ότι ¨ η συντριπτική πλειοψηφία των εκατοντάδων αιτήσεων που εκκρεμούσαν προς εξέταση στις αρχές του καλοκαιριού του 2015  δεν συνοδεύονταν από την εκ του νόμου απαιτούμενη αποδέσμευση θέσης¨,  ξεκαθαρίζω: ο υπάλληλος αποδεσμεύεται από το υπηρεσιακό του Συμβούλιο και έχουν αποδεσμευτεί όλοι, η θέση μεταφέρεται μόνον εκεί που δεν υπάρχει κενή οργανική, αλλιώς μετατάσσεται στη κενή οργανική, με απόφαση του Υπουργού και η πίστωση ανακατανέμεται εντός του ίδιου φορέα, όπως υπόδειξε  το έγγραφο του ΓΛΚ που σκόπιμα  παρερμηνεύτηκε.

Τα συμβούλια έχουν γνωμοδοτική αρμοδιότητα στις μετατάξεις, και καμία αποφασιστική αρμοδιότητα στα διοικητικά θέματα μεταφοράς  θέσης και πίστωσης.

Εξ αυτού του λόγου, το ΚΥΣΔΕ και όχι και το ΚΥΣΠΕ (όπως ψευδώς λέγεται) τροποποίησε όλες τις αποδεσμεύσεις του με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης και πίστωσης, διότι μόνον  η αποδέσμευση του υπαλλήλου,  αφορά  και κρίνεται από το υπηρεσιακό του συμβούλιο.  

Χρειάστηκε η τελευταία παράγραφος της απάντησης ( το καλό το φύλαγαν για το τέλος), για να δηλώσουν  ανερυθρίαστα  τις αυταπάτες τους, όπου μάθαμε:

α) ¨ότι οι αιτήσεις μετάταξης εξετάζονται εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων¨ και ας έχουν περάσει και 2-3 χρόνια άπραχτα με φαιδρές αιτιάσεις και κωλύματα κάθε φορά,

β) ¨ότι σταθμίζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες για τη βέλτιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας¨, για αυτό μάλλον γίνονται οι  2500 -3000 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στους φορείς κάθε χρόνο, προφανώς για την βέλτιστη λειτουργία του κομματικού-πελατειακού κράτους,

γ) ¨ότι τηρούν τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη ρύθμιση της στελέχωσης των υποστηρικτικών(;) διοικητικών  υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ¨,  χωρίς βέβαια να έχουμε δει καμία τέτοια διαδικασία εδώ και χρόνια, με νωπή την δήλωση του Υπουργού στην ΠΟΣΥΠ, να ξεχάσουμε τους διορισμούς για τη διοίκηση.

Και η παρούσα πολιτική ηγεσία τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στη πάγια τακτική των χιλιάδων αυθαίρετων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση της εκπαίδευσης  και της εξυπηρέτησης του δικού της κομματικού - πελατειακού κράτους, που στο Υπουργείο Παιδείας, είναι  διαχρονικό, μόνιμο και βέβαια ανίκητο.
Καλώ όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση, με κορύφωση την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς,  διότι η διοίκηση δεν μπορεί πλέον να παίζει το ρόλο της Ιφιγένειας στις κομματικές σκοπιμότητες της κάθε Πολιτικής Ηγεσίας.

Καλώ τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΚΥΣΔΙΠ, να απέχουν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης  εβδομάδας που θα εκκινήσει και θα εξετάσει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία, διότι δεν θα βρουν συνένοχους στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλω την μικροκομματική, ανεύθυνη και επιζήμια αυτή πολιτική  για τη διοίκηση της εκπαίδευσης, για τη δημόσια διοίκηση  και  το δημόσιο συμφέρον.  

 

Σχόλια (1)

 
George
26 Ιουλ 2016 00:51

επιπλέον στην απάντηση του Φίλη πληροφορούμαστε (του ξέφυγε μάλλον) ότι υπάρχει μια έτοιμη ήδη λίστα 126 προς μετάταξη στη διοίκηση οι οποίοι είναι αποδεσμευμένοι με μεταφορά θέσης. Πως έγινε αυτό όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι χωρίς μεταφορά θέσης; Ποιοι είναι αυτοί οι "ημέτεροι" που τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης; Τι έχουν να μας πουν οι αιρετοί των ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ πάνω στο θέμα όταν "ανελλιπώς" μας πληροφορούν για άλλα θέματα;
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί προσφυγή καμιά 100 εκπαιδευτικών στη δικαιοσύνη για παρανομίες της διοίκησης πάνω στο παραπάνω θέμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.