Στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις

Κατατέθηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

27/07/2016

Ενημερώθηκε: 27/07/2016, 21:11

Άκουσε το άρθρο

Κατατέθηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, προς ψήφιση, στη Βουλή Το  Σχέδιο Νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ  ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

Σχόλια (1)

Διερευνητής
|

Περί των προς ψήφιση «ὑπ’ ὑμᾶς και καθ’ ὑμᾶς» μεταβατικών (άραγε) διατάξεων και άλλων τινών όσον αφορά τις αποσπάσεις και παρατάσεις αποσπάσεων, σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού, εκπαιδευτικών που (θα) έχουν συνάψει γάμο (πλέον όχι με Έλληνες που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό αλλά) με ομογενείς ή με αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους εξωτερικού.

Στην αιτιολογική έκθεση (σελίδα 9) του προς ψήφιση νομοσχεδίου αναφέρεται ότι:

«Στις προτεινόμενες μεταβατικές διατάξεις ρυθμίζονται:
Α. τα θέματα που αφορούν γάμο με ομογενή, αλλογενή, μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, και περιγράφονται λεπτομερώς τα κριτήρια, τα οποία αυστηροποιούνται σε σχέση με τα ισχύοντα.

Στόχος αποτελεί ο εξορθολογισμός των δαπανών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισοτιμία, όλων των αποσπασμένων απέναντι στο νόμο.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις του του άρθρου 26, παράγραφος 1 του κατατεθειμένου (πλέον) νομοσχεδίου καταδεικνύεται ότι, συν τοις άλλοις, το «ὑπ’ ὑμᾶς και καθ’ ὑμᾶς» (ανα)παραγόμενο κριτήριο περί κάποιων ετών συνεχόμενης απόσπασης στο εξωτερικό «επιτρέπεται παρά δύναται να» (ανα)προσαρμόζεται κατά το διασταλτικό δοκούν των (αν)αρμοδίων (παρα)διοικούντων και την ένοχη ανοχή των (αν)αρμοδίων εκπροσώπων αφού αμφότεροι και αμφότερες επιλέγουν την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ διακριτική παρά την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ισότιμη μεταχείριση όσων εκπαιδευτικών (θα) έχουν συνάψει γάμο με μόνιμους κατοίκους εξωτερικού.

Εφόσον, δε, «[σ]τόχος αποτελεί ο εξορθολογισμός των δαπανών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισοτιμία, όλων των αποσπασμένων απέναντι στο νόμο», ας γνωρίζουμε αμφότεροι και αμφότερες ότι το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου έκρινε ότι «αν γίνει από το νόμο ειδική ρύθμιση για ορισμένη κατηγορία προσώπων και αποκλείεται από την ρύθμιση αυτή κατ' αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση άλλη κατηγορία προσώπων, για την οποία συντρέχει ο ίδιος λόγος που επιβάλλει την ειδική μεταχείριση, η διάταξη αυτή που εισάγει την αδικαιολόγητη δυσμενή μεταχείριση είναι ανίσχυρη ως αντισυνταγματική» (Απόφαση 22/2013, Β1 Πολιτικές).

Δυστυχώς, όλα αυτά (παρα)μένουν να (παρ)ηχούν «εἰς ὦτα μὴ ἀκουόντων».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ