Τρεις στους δέκα αποσπασμένους εκπαιδευτικούς επιστρέφουν στις τάξεις

Ο υπουργός ζητά από τα κόμματα να δώσουν ονόματα εκπαιδευτικών που θα αρθεί η απόσπασή τους

27/07/2016

Άκουσε το άρθρο

Με εντολή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλης τρεις στους δέκα αποσπασμένους εκπαιδευτικούς  σε κόμματα, Βουλευτές και φορείς θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Ηδη ο υπουργός Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς όλα τα πολιτικά κόμματα με το οποίο ζητά να συνεργαστούν με το υπουργείο Παιδείας ώστε μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου να έχουν επιλεγεί οι εκπαιδευτικοί που θα αρθεί η απόσπασή τους σε βουλευτές ή/και κόμματα, και να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη υπηρεσιακή διαδικασία.

Ο κ. Φίλης με την επιστολή του διατυπώνει την ελπίδα ότι τα πολιτικά κόμματα θα συνεργαστούν με το υπουργείο Παιδείας  “ώστε, όπως σημειώνει,  να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στην προβλεπόμενη υπηρεσιακή διαδικασία χωρίς αυτήν και είμαι πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση”.

Ο υπουργός Παιδείας κάνει γνωστό στα πολιτικά κόμματα ότι επιδιώκει  “να μειωθεί κατά 30 % ο αριθμός των αποσπασμένων φέτος, ως μια έμπρακτη ενέργεια ενίσχυσης του σχολείου”.

Πόσοι εκπαιδευτικοί αποσπάσθηκαν σε Βουλευτές, πολιτικά κόμματα, την εκκλησία, την Τ.Α. και στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2016:

Στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων:

- 24 με διάθεση σε υπηρεσίες και φορείς,

- 6 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, και,

- 1 στο πολιτικό γραφείο της Αναπληρώτριας υπουργού Σ. Αναγνωστοπούλου.

Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  υπηρετούν 28 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 2  υπηρετούν  στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Στη  Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας υπηρετούν 8 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων ο ένας είναι με διάθεση σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης   για το σχολικό έτος 2015-16 αποσπάσθηκαν 29 εκπαιδευτικοί στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ).

Στα γραφεία Βουλευτών υπηρετούν 127 εκπαιδευτικοί και στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων 62.

Στην εκκλησία έχουν αποσπαθεί 74 εκπαιδευτικοί .

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  υπηρετούν 241 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Κατακόρυφη αύξηση κονδυλίου υπερωριών για τους αποσπασμένους στα γραφεία Βουλευτών

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας για το οικονομικόμ έτος 2016, μεταξύ άλλων προβλέπει αποζημίωση για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία βουλευτών 270.000 από  204.500 το 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Σπάρτακος
|

Οι εκπαιδευτικοί,όπως με σαφήνεια περιγράφεται στον όρο ,είναι για την εκπαίδευση!
Τι δουλειά έχουν στις μητροπόλεις,στα γραφεία βουλευτών κλπ,κλπ?

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
|

Στις διοικητικές δομές του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, ώστε να υπάρχει σύνδεση με το σχολείο. Επομένως νομίζω οτι είναι αποδεκτές λίγες αποσπάσεις εμπείρων και ικανών εκπαιδευτικών, που θα βοηθήσουν τις δομές του υπουργείου παιδείας στο έργο τους. Όλοι οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο. Το 70% να γυρίσει στο σχολείο!!!
Τα κόμματα (και οι βουλευτές τους) μπορούν να αξιοποιήσουν τον δεδομένο εθελοντισμό των μελών τους και των ψηφοφόρων τους. Όχι μόνο ρουσφέτια!!!

akis
|

αυτα που γινονται με τις αποσπασεις χρονια τωρα ειναι ντροπη! οι εκπαιδευτικοι εχουν θεση μονο στην ταξη κ πουθενα αλλου! οι μητροπολεις, οι βουλευτες και ολοι οι λοιποι φορεις μπορουν να προσλαβουν υπαλληλους να καταπολεμησουν και την ανεργια.

George
|

στάχτη στα μάτια ρίχνει ο Φίλης (όπως το συνηθίζει). Οι αποσπάσεις εκτός του ότι δεν θα μειωθούν, έχουμε και αύξηση των κονδυλίων για υπερωρίες .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ