ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Π. Βεντίρης προς ΟΙΕΛΕ: Επιλεκτική και διαστρεβλωτική μεταφορά τμημάτων του διαλόγου από το γραφείο του τομεάρχη παιδείας του ΠΑΣΟΚ

Ο έλεγχος και η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή την άποψη υποστήριζα ως διοίκηση, αυτή συνεχίζω να υποστηρίζω.
Δημοσίευση: 31/07/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α.        Η επιλεκτική και εν πολλοίς διαστρεβλωτική μεταφορά τμημάτων του διάλογου που έγινε στην άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο και το μέλος της ΟΙΕΛΕ  θεωρώ ότι δεν συνάδει με το ήθος που πρέπει διακρίνει συνδικαλιστές πρώτης γραμμής και αντίκειται στη συνδικαλιστική δεοντολογία.

Β.    Χαίρομαι που ο κ. Πρόεδρος  με εγκαλεί για τη συνέπειά μου , να ανήκω στο χώρο από τον οποίο πολιτικά και ιδεολογικά ξεκίνησα , άλλωστε για πολλά χρόνια και  μέχρι πριν λίγο καιρό συμπορευόμασταν.

Τα παραπάνω τονίζει ο Πάρις Βεντίρης, Διευθυντής του Γραφείου του τομέαρχη παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ (Διαβάστε εδώ)

Ειδικότερα ολόκληρη η ανακοίνωση του Π. Βεντίρη, έχει ως εξής:

Κρινόμαστε από τα έργα, τις θέσεις και τη στάση μας.    

 

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ με υποχρεώνει να θυμίσω στον Πρόεδρό της τα παρακάτω:

 

1)    Ως Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ & του ΚΥΣΠΕ χειριστήκαμε από κοινού στα συμβούλια πολλά και δύσκολα θέματα που αφορούσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Εμείς ως διοίκηση και οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ως αιρετοί ουδέποτε διαφωνήσαμε . Γνωρίζει ο κ. Πρόεδρος ο οποίος  συμμετείχε στις συνεδριάσεις  και του ΠΥΣΠΕ και του ΚΥΣΠΕ, ότι μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τις κατατάξεις , το μισθολόγιο , τις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας , τις καταγγελίες και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, το συμβούλιο μας και εγώ προσωπικά τις αντιμετωπίσαμε με διαφάνεια , συναδελφική αλληλεγγύη και νομιμότητα στις αποφάσεις μας.

Δεν είχαμε ούτε μια ένσταση από το 2010 έως το 2016 από κανέναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό ,σε μια Διεύθυνση που έχει το μεγαλύτερο μέρος των Ιδιωτικών Σχολείων. Γνωρίζουν οι συνάδελφοι της ΟΙΕΛΕ τη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια που είχα την ευθύνη της Διοίκησης.

Άρα, μακριά από εμένα θέσεις και απόψεις που αμφισβητούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα!

2)    Είχα την τύχη να δουλέψω στην Ιδιωτική εκπαίδευση , να συμμετάσχω στην απεργία του 1985,  με κίνδυνο να απολυθώ . Γνώρισα από κοντά τους συνδικαλιστές της εποχής εκείνης και ένιωσα την αγωνία και το δίκαιο των αιτημάτων των εκπαιδευτικών που εργάζονταν στα ιδιωτικά σχολεία.

Κανείς  δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συμβολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση ενός δίκαιου ρυθμιστικού πλαισίου, που διασφάλιζε τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Με τους νόμους 1531/83 -1566/85-2986/2002 & 3848/2010  άλλαξε όλο το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ενισχύθηκε η διαφάνεια και ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα. Αυτό υποστήριξα στην τελευταία  συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, προβάλλοντας επιχειρήματα και επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

3)    Σήμερα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο έλεγχος και η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την άποψη υποστήριζα ως διοίκηση, αυτή συνεχίζω να υποστηρίζω.

4)    Η επιλεκτική και εν πολλοίς διαστρεβλωτική μεταφορά τμημάτων του διάλογου που έγινε στην άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο και το μέλος της ΟΙΕΛΕ  θεωρώ ότι δεν συνάδει με το ήθος που πρέπει διακρίνει συνδικαλιστές πρώτης γραμμής και αντίκειται στη συνδικαλιστική δεοντολογία.

5)    Χαίρομαι που ο κ. Πρόεδρος  με εγκαλεί για τη συνέπειά μου , να ανήκω στο χώρο από τον οποίο πολιτικά και ιδεολογικά ξεκίνησα , άλλωστε για πολλά χρόνια και  μέχρι πριν λίγο καιρό συμπορευόμασταν.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.