Placeholder

ΒΟΥΛΗ

“Χάθηκε” ο έλεγχος στη Βουλή μεταξύ Ν. Φίλη και Δ. Κωνσταντόπουλου

Απίστευτοι διάλογοι
Δημοσίευση: 01/08/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα στερηθούν την παρέμβασή σας (σ.σ. επειδή το μικρόφωνο ήταν κλειστό).

Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου, απευθυνόμενος στον τομεάρχη παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνταντόπουλου, ο οποίος επί πέντε λεπτά  είχε διάλογο, με κλειστά μικρόφωνα για ένα μικρό διάστημα  σε έντονο ύφος με τον υπουργό Νίκο Φίλη.

Ειδικότερα στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κωνστανόπουλος ζήτησε από το Ν. Φίλη να καταδικάσει το συμβάν στο γραφείο του με την ΟΙΕΛΕ λέγοντας τα εξής:

"Κύριε Πρόεδρε, λείπει ο Υπουργός, ο οποίος ανέφερε, όταν ξεκίνησε την ομιλία του, ότι συνέβη ένα περιστατικό με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αυτό το περιστατικό που ανέφερε ο κ. Υπουργός αφορούσε το γραφείο μου και τον συνεργάτη μου, τον κ. Παρασκευά Βεντίρη. Προσωπικά, τόσο το έργο, όσο και τους αγώνες του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ τους σέβομαι, όμως είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, τον κ. Μιχάλη Κουρουτό, για την αήθη και απαράδεκτη συμπεριφορά εντός του γραφείου μου σε βάρος του συνεργάτη μου. Τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές δεν συνάδουν ούτε με την εκπαιδευτική ιδιότητα, αφενός, ούτε, αφετέρου, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. Βέβαια, ο κ. Κουρουτός είναι γνωστός τοις πάσι για τις πρακτικές του. Αυτό που θα ήθελα τώρα από τον κ. Υπουργό είναι να του ζητήσω να καταδικάσει τέτοιου είδους τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους συμπεριφορές που δεν τιμούν ούτε την εκπαίδευση, αφενός, ούτε και φυσικά τον πολιτισμό μας. Αυτά ως προς τον κ. Κουρουτό. Το αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού και σε αυτούς που μας άκουσαν".

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο υπουργός στη συνέχεια παρενέβη:

ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει να κάνει με τον νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ο νόμος αυτός επέτρεπε, όπως ξέρετε, μία απόλυση σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, δευτεροβάθμια, πρωτοβάθμια και μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την οποία προσυπέγραψε, δηλαδή αποδέχτηκε ο τότε Υπουργός Παιδείας ο κ. Μπαμπινιώτης, το ελληνικό δημόσιο αποδέχτηκε ότι πρέπει να είναι αιτιολογημένες οι απολύσεις. Μου κάνει εντύπωση διότι στην ανακοίνωση που βγάλατε την προηγούμενη εβδομάδα, όχι αυτή σήμερα με τον τομέα ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη, εκεί λέτε άλλα πράγματα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα ίδια πράγματα λέγαμε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Κύριε Κωνσταντόπουλε θα τα διαβάσουμε όλοι, θα τα καταθέσουμε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Διαβάστε τα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ:Βεβαίως θα τα διαβάσω. Εδώ τα καταθέτουμε όλα στα πρακτικά. Η ρύθμιση του νόμου της κυρίας Διαμαντοπούλου, που δεν μας καλύπτει βεβαίως είναι σαφές, αλλά παρόλα αυτά είναι μια ρύθμιση την οποία κατήργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, Υπουργοί και οι δύο κυβερνήσεων που εσείς είχατε υποστηρίξει. Είναι σαφές. Βεβαίως έχετε δικαίωμα να αλλάζετε άποψη, καμία αντίρρηση. Πέστε μου τώρα ανάμεσα στη ρύθμιση του κ. Αρβανιτόπουλου που καταργεί οποιαδήποτε προστασία και ανάμεσα στην πρόταση του Υπουργείου η οποία δεν είναι λαϊκισμός….

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Κύριε Υπουργέ, λείπατε και μου βάζετε «και χέρι» δηλαδή;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ:Σας άκουσα. Η ρύθμιση η δική μας δεν είναι ούτε λαϊκισμός ούτε τίποτα από όλα αυτά που λένε οι διάφοροι περί μπολσεβικισμού, είναι μια ρύθμιση που κατοχυρώνει τα αυτονόητα δικαιώματα προκειμένου να είναι αξιόπιστοι οι τίτλοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αυτό και τίποτε άλλο δεν κάνουμε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Υπουργός δεν μου απάντησε για ένα θέμα που συνέβη στο γραφείο μου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Βεβαίως, να απαντήσω….

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να πω, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διγλωσσία και όσον αφορά την εποπτεία συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας στα θέματα που άπτονται των λειτουργιών, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε το ν.3848/2010 και θα ήθελα μια απάντηση από τον κ. Υπουργό για τον τραμπουκισμό….

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Εγώ δεν ήμουν παρών.
Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις και κάποιες ανακοινώσεις.
 Κύριε Κωνσταντόπουλε, δεν ήμουν παρών στο γραφείο σας στο επεισόδιο που έγινε.
Διαβάζω την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου που μιλάει για προπηλακισμό.
Διαβάζω, όμως, την ανακοίνωση του κ. Βεντήρη, η οποία είναι πολύ αναλυτική, περίπου δύο σελίδες, όπου δεν περιέχει λέξη για τα ζητήματα αυτά, για τα θέματα τραμπουκισμών κ.λπ., αλλά αναφέρεται επί της ουσίας.
Λέει την άποψή του ο άνθρωπος και αυτό είναι δικαίωμά του.
Εσείς τώρα επαναφέρεται την εκδοχή Λοβέρδου περί τραμπουκισμών.
Τι να πιστέψω;
Την ΟΙΕΛΕ και τον κ. Βεντήρη ή εσάς;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Κύριε Υπουργέ, ήρθαν στο γραφείο μου και τραμπούκισαν με τον χειρότερο τρόπο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, απαντώ και λέω, αυτά που εσείς ισχυρίζεστε στεντορία τη φωνή εδώ και διαμαρτυρόμενος όρθιος, αυτά που είπε με το δικό του τρόπο ο κ. Λοβέρδος για προπηλακισμούς, δεν τα λέει ο παριστάμενος κ. Βεντήρης, ο οποίος είναι Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου σας. Άλλα λέει στην ανακοίνωσή του, που είναι δύο σελίδες ολόκληρες.
Πείτε μου, λοιπόν, ποιόν να πιστέψω;
Λέει ο κ. Βεντήρης τη λέξη «τραμπουκισμό» και επεισόδια μέσα στην ανακοίνωσή του;
Εσείς τα λέτε αυτά κύριε Κωνσταντόπουλε και ο κ. Λοβέρδος.
Το «θύμα» ο κ. Βεντήρης μιλάει με κόσμιο τρόπο και δεν λέει τίποτα από όλα αυτά. Δεν είπε, ότι ασκήθηκε εναντίον του κάποια πίεση ή κάποιο επεισόδιο, πόσο μάλλον τραμπουκισμός και προπηλακισμός, που αναφέρετε εσείς.
Δεν είμαι παρών, αλλά βλέπω, ότι εσείς στήνετε έναν πολιτικό καβγά ενώ ο  άνθρωπός σας, ο  κ. Βεντήρης λέει άλλα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, πρέπει να το καταδικάσετε αυτό που συνέβη στο γραφείο μου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ποιο να καταδικάσω;
Αυτό που δεν καταδικάζει ο παθών, ο κ. Βεντήρης;
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι ήταν παρών ο Διευθυντής του πολιτικού σας γραφείου και πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Β΄ Αθήνας, ο κ. Βεντήρης και δεν επιβεβαιώνει τα όσα λέτε εσείς στην ανακοίνωσή του.
Εγώ φταίω;
Διαβάστε την.
Δεν τα λέει αυτά ο άνθρωπος.
Του τα βάζετε στο στόμα εσείς και ο κ. Λοβέρδος.
Λυπάμαι  ειλικρινά για αυτό το αδίστακτο κομματικό παιχνίδι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να λυπάστε για τον εαυτό σας, κύριε Υπουργέ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Μην χάνετε την ψυχραιμία σας.
Δεν κάνει, είστε και δάσκαλος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Σας παρακαλώ πολύ.
Και εσείς είστε δημοσιογράφος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Για αυτό είμαι ψύχραιμος και φιλαλήθης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ  ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

............

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω, ότι διευκρινίστηκε

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Δεν βγήκατε όμως να τα καταδικάσετε. Ο κύριος …, ο κ. Κουρκοτός, προσπαθούσε δια αυτής της  μεθόδου να εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Θα σας παρακαλούσα...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Είναι ανάγκη να μιλάτε έτσι για απόντες ανθρώπους;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Σας παρακαλώ! Κύριε Υπουργέ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Είναι ανάγκη να μιλάτε έτσι για απόντες ανθρώπους; Εγώ, μίλησα με ευγένεια και εξήρα την ακρίβεια των όσων είπε ο κ. Βεντίρης. Και εσείς καταγγέλλετε τον κύριο Κουρουτό; Είναι δυνατόν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Σας παρακαλώ! Ο κ. Κουρουτός, δεν έχει κανένα ρόλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Ευτυχώς, κύριε Κωνσταντόπουλε, δεν είχατε «ανοιχτό» το μικρόφωνό σας και δεν καταγράφηκαν στα πρακτικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Ξέρετε; Προσπαθούσα να σας διακόψω...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Κυρία Αυλωνίτου, σας παρακαλώ, μην κάνετε διαλόγο!
Κύριε Κωνσταντόπουλε, προσπαθούσα να σε προστατεύσω να σας πω να «ανοίξετε» το μικρόφωνο.
Δε με ακούτε! Δεν με ακούτε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν χρειάζομαι προστασία από κανένα….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Μπράβο σας, μπράβο σας! Μόνο που ήθελα να σας πω εδώ και πέντε λεπτά να έχετε «ανοικτό» το μικρόφωνό σας για να καταγραφεί στα πρακτικά. Δυστυχώς, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα στερηθούν την παρέμβασή σας. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο.

 

Σχόλια (1)

 
ασεπιτης
02 Αυγ 2016 13:55

ο εξυπνάκιας και ταυτόχρονα μεταρυθμιστής Κων/νος Γαβρόγλου....να δούμε γιάυτόν τι θα γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος.....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.