ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας προς Βουλετές ΝΔ: Είστε αφελείς

Είσαστε αναξιόπιστοι. Αυτό δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε. Δεκαπέντε χρόνια τι κάνατε;
Δημοσίευση: 01/08/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αφελή αποκάλεσε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης τον τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο,  σήμερα στη Βουλή  κατά τη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις, όταν τέθηκε το ζήτημα της Γερμανίας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Να ρωτήσω κάτι πριν απαντήσει ο Υπουργός για το Μόναχο; Να μας πει το κόστος των ενοικίων σήμερα στα σχολεία; Νομίζω κάτι έχετε πει για 1.200.000 ευρώ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ: Δεν το ξέρετε;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Σας ρωτώ να το ακούσουμε, να πληροφορηθεί και η Βουλή. Δεν είναι θέμα αν το ξέρω εγώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Στύλιο, είπατε αν μπορείτε να ρωτήσετε. Χωρίς να απαντήσω ρωτήσατε. No problem που λένε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ : Συγγνώμη, συγγνώμη.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ: Αντιπαρέρχομαι το καταγγελτικό ύφος του κ. Χαρακόπουλου που τουλάχιστον αφέλεια δείχνει.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, το οικόπεδο αγοράστηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2001. Έως το 2015, κ. Χαρακόπουλε, έμεινε χωράφι. Εννέα μήνες, δέκα μήνες που έχει αναλάβει το Υπουργείο η παρούσα πολιτική ηγεσία, έχουν χτιστεί το 70% στα μπετά. Χρειάστηκε να πάω τρεις φορές να συναντήσω τους αρμόδιους εκεί -δεν ξέρω πόσες φορές πήγε το κόμμα σας ή ο πολιτικός σας εταίρος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όλα αυτά τα χρόνια- και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν: Είσαστε αναξιόπιστοι. Αυτό δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε. Δεκαπέντε χρόνια τι κάνατε;
Και θα σας πω κάτι. Μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε, διότι πανηγυρικό ήταν το ύφος σας.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Τουναντίον, κ. Υπουργέ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ :Τότε είχα δίκιο να λέω ότι είσαστε αφελείς. Πανηγυρικό ήταν το ύφος σας, περιμένετε όμως…

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :Κύριε Πρόεδρε, ανακαλέστε τον Υπουργό στην τάξη. Να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς ο Υπουργός που επί των ημερών του ανακλήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μονάχου η παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση ελληνικού σχολείου. Είναι περισσό θράσος να αποκαλεί αφελείς την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί τον ελέγχει.Εγώ θα περίμενα χαμηλότερους τόνους και να ζητήσει συνένωση όλων των δυνάμεων προκειμένου να δούμε έστω την ύστατη στιγμή πως μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή την οδυνηρή απόφαση κάτω από τον ίδιο και όχι να έρχεται με καταγγελτικό λόγο, πραγματικά κ. Υπουργέ είναι στην δική σας ανακοίνωση του Μαρτίου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ :Με πολλή χαρά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:  Κύριε Χαρακόπουλε και θα παρακαλούσα όλους τους υπόλοιπους. Σας παρακαλώ, η ένταση της φωνής δεν είναι κριτήριο της ορθότητας όσων λέγονται. Πιο ήρεμα για να συζητήσουμε πολιτικά. Σας παρακαλώ. Αναφέρω για την τελευταία σας παρέμβαση. Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ όλες τις πτέρυγες να κρατήσουμε ένα επίπεδο συζήτησης, χωρίς να υψώνουμε τον τόνο της φωνής μας.
 
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ :Ασφαλώς και ήταν οδυνηρή η απόφαση. Ασφαλώς. Και να σας θυμίσω κάτι. Στην τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, η καταληκτήρια φράση ήταν: το ζήτημα είναι εθνικής σημασίας και απαιτείται η συναίνεση όλων, η συνεισφορά όλων. Και θα κληθείτε να συνεισφέρετε. Γιατί σε τούτο το θέμα, παρά το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, κατορθώσαμε την Πέμπτη να έρθουμε σε επαφή με τον δήμο Μονάχου, όχι όταν εγκρίθηκε η απόφαση, αλλά δίνεται άλλη μια ευκαιρία. Ποια; Να παρουσιαστεί μια ρεαλιστική, αξιόπιστη πρόταση έως τις 9 Σεπτεμβρίου, να συζητηθεί, μήπως στις 6 Οκτωβρίου έρθει πάλι στο δημοτικό συμβούλιο για να λυθεί το θέμα. Αλλά επαναλαμβάνω και συγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, δεν αναφέρεται σε εσάς, αναφέρεται στον πόνο, τον οποίο νιώθω για αυτό το σχολείο.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι στη διάθεσή σας να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ :Σας ευχαριστώ πολύ και σας λέω ότι το ζήτημα είναι και πολιτικό, κατά βάση πολιτικό, πλέον. Αν δεν δείξουμε, η ελληνική πλευρά, συσπείρωση, συναίνεση και επίσης σε αυτό το όραμα θα αποτύχουμε, ότι και να κάνουμε. Αλλά σας επαναλαμβάνω το πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπισα εκεί ήταν η αναξιοπιστία και σαφώς, κύριε Χαρακόπουλε, δεν φαντάζομαι να θεωρείτε ότι φανήκαμε αναξιόπιστοι μέσα σε δέκα μήνες ή σε έναν χρόνο. Ήταν τα 15 χρόνια που προηγήθηκαν.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς και υπάρχει συνολική αναξιοπιστία την οποία έθεσα. Αλλά έρχομαι για τις 23 Ιουνίου του 2016, που θα παραδίδατε τον σκελετό του κτιρίου με πόρτες, παράθυρα και στέγη και περάσατε από κάτω εσείς.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ :Μιλήσαμε για πόρτες, παράθυρα και είπα ότι θα ανταποκριθούμε στο όριο παρέμβασης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.