Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου στο Νίκο Φίλη

Τα βιβλία των μαθητών για ΟΛΕΣ τις βαθμίδες από το 2012 βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία ΚΑΘΕ χρόνο.
Δημοσίευση: 11/08/2016
Διαμαντοπούλου
Alt Text: 
Διαμαντοπούλου
Title Text: 
Διαμαντοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Νίκος Φίλης καμαρώνει χωρίς ούτε να αλλάξει αυτά που πολεμούσε, ούτε να κουνήσει το …μικρό του δαχτυλάκι για κάτι που βρήκε Έτοιμο! Απλά φωτοτυπεί ο κ. Φίλης τη δουλειά άλλων μια και ο ίδιος μέχρι τώρα, ξηλώνει και σβήνει αυτά που βρήκε…"

Αυτό τονίζει η πρώην υπουργός Παιδείας  Άννας Διαμαντοπούλου με αφορμή τη ημερινή αναφορά του υπουργού Παιδείας, σε "φωτοτυπίες"   στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:

 "Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις …νύξεις του περί φωτοτυπιών, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η πολιτική του είναι επικοινωνία και μικροπολιτική με φτηνά υπονοούμενα και δανεικές νίκες.

Τα βιβλία των μαθητών για ΟΛΕΣ τις βαθμίδες από το 2012 βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία ΚΑΘΕ χρόνο.

Αυτό οφείλεται στην εκ βάθρων αλλαγή του παλαιού συστήματος που κατέρρευσε στα χέρια μου, στην οποία προχώρησα το 2011-2012 με την κατάργηση τον ΟΕΔΒ, την ανάθεση  της παραγωγής με ψηφιακό τρόπο στο  Δημόσιο Ινστιτούτο του Διόφαντου και την εξυγίανση  του συστήματος διανομής. Το κόστος για το δημόσιο ταμείο μειώθηκε κάθετα ενώ τα βιβλία πηγαίνουν από τότε κατευθείαν στα σχολεία και όχι σε τοπικούς σταθμούς διανομής, ανεξαρτήτως υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Απέναντι σε όλες αυτές τις αλλαγές, που έγιναν για να μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ξανά   προβλήματα στην παραγωγή των βιβλίων, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε τότε με τον γνωστό ακραίο τρόπο!

Το πολιτικό κόστος τότε ήταν τεράστιο, έχω όμως πλέον την ικανοποίηση να ακούω κάθε χρόνο τους Υπουργούς να ανακοινώνουν ότι όλα τα βιβλία είναι στα σχολεία στην ώρα τους.

Κανείς όμως δεν επέδειξε την …μικρότητα του κ. Φίλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Σχόλια (18)

 
ανένταχτος εκπαιδευτικος
13 Αυγ 2016 16:23

Και έτσι κυρια Ερμιόνη ψηφισαμε για τον πολύ εναισθητο χώρο της παιδείας, το πολύ ευαίσθητο κ φιλη και κΜπαλτα και Σια για ν σωσουμε την ευαισθητη παιδεία μας!!!
Δεν το βρισκεις τελειιιιοοοο κ Ερμιόνη μας!

 
ερμιόνη πε02
13 Αυγ 2016 08:56

τί θέλει πάλι αυτή η Θατσερική κυρία και μας ανακατώνει με την αντιπαθητική φιγούρα της; τί σχέση είχε με τον ευαίσθητο χώρο της Παιδεία ποτέ; να το πάρει χαμπάρι πως είναι πολύ αργά γι΄αυτήν πλέον. όσο και να είναι κι άλλοι ανεπαρκείς τουλάχιστον δεν είναι κακοπροαίρετοι τεχνοκράτες. κουζίνα πλέον...

 
Ηλίας
12 Αυγ 2016 23:33

@Γιώργος

Διαβάζω ότι η Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που έπρεπε να κλείσει τον ΟΕΔΒ. Εντάξει, γιατί όμως έπρεπε να τον κλείσει την ώρα που δεν είχε διασφαλίσει το πως θα τυπωθούν/διανεμηθούν τα βιβλία στα σχολεία?

Πάντως την εκδοχή του "πολέμου εκ των έσω" σε ένα μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, δεν τη δέχομαι. Αν είναι να θες να κάνεις το "Χ" ως υπουργός και στην πράξη να γίνεται το "Ζ" τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση εγκαίρως και να περάσεις την πολιτική σου απλά πας σπίτι σου μήπως και σώσεις την αξιοπρέπειά σου. Η Διαμαντοπούλου πάντως και ξεφτιλίστηκε (ακόμα θυμώμαστε τη πατάτα με τα βιβλία) και δεν παραιτήθηκε. Άρα, ό,τι και αν συνέβει μόνη της ανέλαβε τις ευθύνες πλήρως.

 
@E.M
12 Αυγ 2016 20:00

Επειδή έχω μνήμη...

1. Προμήθεια χαρτιού : Τότε είχε κινηθεί το υπουργείο αλλά (λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων) κόλλησε στο ελεγκτικό συνέδριο. Αυτό το είχε πληροφορηθεί η τότε ηγεσία και παρόλο που το ίδιο το ελεγκτικό τους ενημέρωσε άτυπα από νωρίς (λόγω της σοβαρότητας της προμήθειας) ότι το ζήτημα δεν μπορεί να περάσει έτσι η ηγεσία δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα. Την υπόθεση χειρίζονταν από νωρίς το υπουργείο και όχι ο ΟΕΔΒ.

2. Μάθημα χωρίς βιβλία : Ναι, υπάρχει και είναι επιτυχημένο όταν εφαρμόζεται σωστά στο κατάλληλο κοινό. Όμως σε αυτές της περιπτώσεις η απουσία βιβλίου προβλέπεται στο σχεδιασμό του μαθήματος και εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Στη δική μας περίπτωση η απουσία βιβλίου προέκυψε λόγω βλακείας και δεν εξυπηρετούσε τίποτα. Επίσης εφαρμόστηκε σε μαθητές από Α' δημοτικού έως Γ' λυκείου. Μετά ήρθαν τα CD (για ποιο λόγο άραγε?) τα οποία σε απομακρυσμένα χωριά ακόμα είναι κρεμασμένα στα μπαλκόνια για να διώχνουν τα πουλιά!!!

3. Επιμόρφωση project : Ναι έγινε και συμμετείχαν πολλοί ΠΕ02,03,04. Μετά γύρισαν στα σχολεία, συμπλήρωσαν ωράριο με Α' ανάθεση και το project το πήραν όλοι οι υπόλοιποι... που ήταν ασυμπλήρωτοι και απ' τους οποίους ελάχιστοι επιμορφώθηκαν! Αυτό που δεν είπαν είναι πως το project είναι μέθοδος και όχι (διδακτικό) αντικείμενο που βάζουμε στο Ω.Π και μάλιστα στο Λύκειο, έτσι... από το πουθενά!

4. Τα κονδύλια που ανανεώνονται τα βλέπουμε κάθε μέρα ειδικά στην εκπ/ση! Αλήθεια γιατί η Ε.Ε δεν χρηματοδοτεί πλέον την ΠΔΣ ή δε μας στέλνει κι άλλους διαδραστικούς πίνακες? Γιατί δεν κάναμε όλα τα σχολεία ΕΑΕΠ? Δεν πάει έτσι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αγαπητέ! Χρηματοδότηση έχει μόνο στο ξεκίνημα (γι' αυτό και δίνουν το 75%), μετά συνεχίζεις με κρατικούς πόρους... γι' αυτό και ότι δεν ξαναμπαίνει σε άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης (πράγμα που δε είναι πάντα δυνατόν) απλά σταματάει (βλέπε ΠΔΣ).

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
12 Αυγ 2016 17:54

Η κα Διαμαντοπούλου είχε την ατυχία να είναι αυτή που έπρεπε να κλείσει τον ΟΕΔΒ οπότε κάποιοι εκ των έσω για να της την σπάσουν της έκαναν πόλεμο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των βιβλίων
Τώρα ας προσπαθήσει ο κάθε Ελληνας να είναι καλύτερος σε ότι κάνει και να μην αφήνει τους ίδιους και τους ίδιους να κυβερνούν με μοναδικό γνώμονα τα προσωπικά του οφέλη και ίσως κάποτε αυτή η χώρα να πάει μπροστά
Επίσης καλό θα ήταν ο κάθε υπουργός Παιδείας να σταματήσει να κατακρίνει τους προηγούμενούς του και να κάνει ο ίδιος ότι καλύτερο μπορεί να θέτει στόχους και όταν αποχωρεί να κάνει έναν δημόσιο απολογισμό που να αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 
ανένταχτος εκπαιδευτικος
12 Αυγ 2016 17:08

Βαρεθηκαμε....
Οι ίδιες κουταμαρες...
Ναι η Διαμαντοπούλου είναι η κύρια της φωτοτυπίες....
Ε και...
Υπήρξε όμως η μονη Υπουργός με ΕΡΓΟ
Το ξέρουμε όλοι συνάδελφοί
Εδώ ημασταν και το 2012 κα το 2016
Αγνόησε τα πασοκια ,αντιστάθηκε στους "αγωνιστές δημοκράτες συριζαιους" και τους δεξιούς
Αυτή είναι η αληθεια

 
George
12 Αυγ 2016 15:32

μπορεί η Διαμαντοπούλου να προκαλεί αρνητικά σχόλια για τις φωτοτυπίες πρόκειται όμως για ένα καθαρά δευτερεύων θέμα. Αντιθέτως είναι η μόνη που έκανε σημαντικές αλλαγές όπως η μοριοδότηση των αποσπάσεων και η κατάργηση του ρουσφετιού, δυστυχώς όχι σε όλες. Εκτός εάν μας ενδιαφέρει το μπάχαλο και το ρουσφέτι στις υπηρεσιακές μεταβολές και στη χώρα γενικώς.

 
Ε.Μ.
12 Αυγ 2016 13:31

@10:03

Επιμένω μέχρι κεραίας σε όσα έγραψα παραπάνω.
1 και 2. Και μόνο η επίκληση της "καθυστέρησης προμήθειας χαρτιού", πρωτοφανής στα χρονικά , αρκεί για να καταλάβει κανείς τόσο την ανάγκη αναδιοργάνωσης ή κλεισιματος του ΟΕΔΒ όσο και το στημένο της υπόθεσης.
3.Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε το βαφτίζουμε ανοησία! Δεν έχεις ακουστά για μάθημα χωρίς βιβλία, ναι;;
4. Απλώς θυμίζω ότι το " Πρώτα ο μαθητής" δεν αφορούσε κανέναν μετά την υπουργία Διαμαντοπούλου. Ούτε εσένα, ως φαίνεται... Τα κονδύλια κάλλιστα ανανεώνονται, το δε project και αντικείμενο έχει και επιμορφώσεις έγιναν επ αυτού.
Δεν θα επανέλθω. Οι έχοντες μνήμη και γνώση καταλαβαίνουν απολύτως για τι πράγμα μιλάω. Οι θαυμαστές του Φίλη έχουν δρόμο ακόμη...

 
dimitra
12 Αυγ 2016 12:57

Μόλις θυμήθηκα και την φάρσα της ελληνοφρένειας στο υπουργείο παιδείας-επι Διαμαντοπούλου - για την διανομή στα σχολεια dvd!!!! 13 /09/2011
κλαιω απο τα γέλια!!

 
HΡΑ
12 Αυγ 2016 12:39

Άιντε πάλιιιιι! Κάθε τρεις και λίγο η κ. της Φωτοτυπίας φροντίζει να φρεσκάρει το μνημονικό μας αλλά και τις απαρχές του πρώτου μνημονίου. Και μετά από μια - δυο μέρες ακολουθούν οι πρώην συνεργάτες της. Όπως .... η φίλη μας - κι όχι ο φίλος μας - η Ε.Μ. με τα όσα υποστηρίζει παραπάνω. Έλεος! Αλήθεια, δεν βαρεθήκατε να γράφετε τα ίδια και τα ίδια; Αφού το έργο της κυρίας ήταν τόσο πολύπλευρο, καινοτόμο και πλούσιο, γιατί τότε ο λαός δια της ψήφου του την έστειλε στα αζήτητα; Επιτέλους, συμβιβαστείτε με τη λαϊκή βούληση!

 
@E.M
12 Αυγ 2016 10:03

Φίλε μου εθελοτυφλείς!

Δε λέω πως η Διαμαντοπούλου δεν έκανε απολύτως τίποτα αλλά δυστυχώς τα αρνητικά επισκίασαν κατά πολύ τα όποια θετικά. Είτε θες να το δεις είτε όχι!

1) Άλλο η αναδιοργάνωση του ΟΕΔΒ και άλλο η καθυστέρηση προμήθειας χαρτιού γιατί, και καλά, "δε γνώριζε" τις διαδικασίες (λες και ήταν μόνη της στο υπουργείο.

2) Το σύστημα διανομής, αν και αρχαίο, δεν κατεύρευσε. Το βασικό είναι ότι δεν είχε βιβλία να στείλει (και έστειλε CD)! Όταν είναι καλοκαίρι και περιμένεις να ανοίξουν τα σχολεία δε σε πιάνει οίστρος ανανέωσης στον ΟΕΔΒ και στο σύστημα διανομής.

3) Μη λες ανοησίες... Οι περισσόττεροι εκπ/κοί γνώριζαν τα βιβλία που έπρεπε να διδάξουν και είχαν και το παλιό! Οι μαθητές όμως όταν δεν έχουν βιβλίο, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

4) Η εξοικονόμηση Φίλη δε σ'αρέσει αλλά η "εξοικονόμηση" Διαμαντοπούλου, η οποία καταργούσε και απομακρυσμένα σχολεία (>50χλμ) και απ' την άλλη έφτιαχνε ΕΑΕΠ με Ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία δε θα μπορούσε να συντηρήσει ο κρατικός προϋπολογισμός μετά από λίγα χρόνια είναι ΕΡΓΟ! Εισήγαγε μία μέθοδο διδασκαλίας για μάθημα (project) χωρίς αντικείμενο και χωρίς επιμόρφωση.

 
Ε.Μ.
12 Αυγ 2016 08:08

Η κ. Διαμαντοπουλου εχει απολυτο δικιο:
1. Ο ΟΕΔΒ χρειαζοταν ριζικη αναδιοργανωση ή κλείσιμο. Εκανε το δευτερο και μπραβο της.
2. Το σύστημα διανομής βιβλίων κατέρρευσε οντως στα χέρια της - κατά τη γνώμη μου καθόλου συμπτωματικά.
3. Σχετικά με τις φωτοτυπίες που μοιράστηκαν στους μαθητές στην αρχή του σχ. έτους 2011-12: Εκείνοι που "ανέβηκαν στα κεραμίδια" για να διαμαρτυρηθούν ήταν αφενός η ΝΔ για προφανείς λόγους και ο Συριζα επειδή αυτό έκανε πάντα και αφετέρου οι εκπαιδευτικοί που χωρίς δοσμένο βιβλίο αδυνατούν να διαδάξουν οτιδήποτε...
4. Οι αμέσως επόμενοι υπουργοί έχουν μηδενική παραγωγή έργου. Κυρίως ξηλώνουν ό,τι έχτισε η Διαμαντοπούλου. Ο δε κ. Φίλης θεωρεί πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση το να κόβει ώρες από τους μαθητές για να εξοικονομεί εκπαιδευτικούς υποσχόμενος παράλληλα μαζικους διορισμούς (να και η ρίμα!)

 
mnimoniakos
12 Αυγ 2016 00:20

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ............. ΤΟΝ ΡΟΥΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...........................ΣΥΓΝΩΜΗ ........ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ. ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ .....ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ Α.... ΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΝΣΕΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ...........ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ . ....ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ,........... ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ 12Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ. ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΗ 2015

 
stra
11 Αυγ 2016 22:36

Η λέξη "φωτοτυπία" προκαλεί μεγάλη ταραχή στην κ. Διαμαντοπούλου διότι είναι η θεαματική κορύφωση του παιχνιδιού της κάποτε σε βάρος της παιδείας.
Όταν πρώτη αυτή σχεδόν απ΄όλους τους υπουργούς προσφέρθηκε να ξεκινήσει με την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού χώρου τις έξωθεν επιταγές. Τόση ευαισθησία έδειξε η κυρία αυτή...

 
Δεν ξεχναμε
11 Αυγ 2016 21:42

δεν ξεχναμε οτι δεν υπηρξε απλως μια καθυστερηση στην...εκπτυπωση των βιβλιων. Πολλα βιβλια δεν τυπωθηκαν ποτε μεχρι το τελος της χρονιας! Και απλα μας συμβουλεψαν να δουλευουμε δασκαλοι, καθηγητες, γονεις και παιδια με φωτοτυπιες...ετσι απλα.

Ναι κα. Διαμαντοπουλου ειναι δικο σας εργο οτι εγινε τοτε καθως και των συνεργατων σας. Δεν το ξεχναμε και θα σας θυμομαστε για παντα!

 
Δημήτρης
11 Αυγ 2016 21:00

Από πολλές πλευρές, ικανοτήτων, η εν λόγω κυρία υστερεί συγκριτικά με τον κό Φίλη. Επομένως η κριτική είναι, νομίζω, ανούσια..

 
mmap
11 Αυγ 2016 20:51

Σαν να απευθύνεται σε ιθαγενείς η κυρία της φωτοτυπίας. Τα βιβλία έρχονται πέρσι και φέτος στην ώρα τους. Στα σχολεία είμαστε εμείς τα δίνουμε στα σχολεία. Δυο χρονιές ήρθαν λειψά. Όσο για τη χρονιά εκείνη θα γραφτεί στο βιβλίο Gines τα σχολεία ολόκληρη χρονιά σε βασικά μαθήματα έκαναν μάθημα όλη τη χρονιά με φωτοτυπίες. Αν η ίδια αποζημίωνε τα φωτοτυπικά των σχολείων που χάλασαν λόγω υπερβολικής χρήσης θα ξόδευε πολλά βουλευτικά Μηνιάτικα. Αυτό θα πει ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ αντί μιας συγνώμηςς ή μιας σιωπής έστω!

 
Μανώλης
11 Αυγ 2016 18:58

Μιλάνε όλοι, μιλάει και η γνωστή μας κυρία με το παρατσούκλι ως: η "κυρία της φωτοτυπίας", αμνησία Άννα, δεν πάθαμε ακόμη!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ