Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ζητούν παρέμβαση της ΔΟΕ για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 16/08/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την   άμεση παρέμβαση  της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, «προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος όλων αυτών των οικογενειών».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Τη ΔΟΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,
ένα ακόμη καλοκαίρι αγωνίας τελειώνει εφιαλτικά για μερικούς από τους συναδέλφους μας που έχουν σύζυγο μόνιμα εγκατεστημένο στο εξωτερικό, αφού άρχισαν ήδη να αναρτούνται στην Διαύγεια οι λήξεις των αποσπάσεών τους. Κάποιοι άλλοι πάλι στάθηκαν πιο τυχεροί και πήραν ήδη την παράτασή τους. Αυτή η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στην ηγεσία του Υπουργείου, αφού και πέρσι ο τέως Γενικός Γραμματέας κ. Χασάπης επιχείρησε να "καθαρίσει" το θολό τοπίο της ελληνόγλωσσης από τους "κακούς" εκπαιδευτικούς που ζούνε 10 και 15 χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να το δικαιούνται. Με δελτία τύπου τα οποία ακύρωναν νόμους και εγκυκλίους επιχείρησε να χωρίσει τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες, ανάλογα με τη χρονική στιγμή τέλεσης του γάμου τους. Ο σύλλογός μας έκανε μεγάλο αγώνα προκειμένου να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα αυτών των αποφάσεων. Ευτυχώς για όλους μας, πέρσι η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κ. Φρόσω, Κιάου έγκριτη νομικός, υπέγραψε ανεξαιρέτως τις παρατάσεις όλων των εκπαιδευτικών αυτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να αποσπαστούν λόγω συζύγου μόνιμα εγκατεστημένου στο εξωτερικό.

Ο φετινός εφιάλτης ξεκίνησε το Μάιο για την συγκεκριμένη ομάδα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, όταν ξαφνικά ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης "στρίμωξε" στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, μεταβατική διάταξη που καταργούσε τους νόμους με τους οποίους γίνονταν μέχρι τώρα οι παρατάσεις λόγω συζύγου μόνιμα εγκατεστημένου στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη διάταξη όπως αναφέρεται ρητώς, θα ισχύσει από το Σχολ. Έτος 2017-18. Μάλιστα αυτό μας τόνιζε επίσης ρητά η ηγεσία του Υπουργείου μέχρι και τις αρχές του Αυγούστου κατά τη διάρκεια επανειλημμένων τηλεφωνικών μας οχλήσεων, αλλά και επιτόπου επισκέψεων του Προεδρείου και μελών του Δ.Σ. μας. Η ανησυχία μας επιτάθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και για το οποίο είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας, είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες μας καιρό πριν.

Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο του 2016 το Προεδρείο του Συλλόγου μας σε επίσκεψή του στην Αθήνα ήρθε σε επαφή με μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για την επεξεργασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ήτοι με τον Πρόεδρό της κ. Παπακωνσταντίνου, με τον πρώην Δ/ντή του γραφείου του κ. Πελεγρίνη, με στενούς συνεργάτες του Προέδρου Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας ξανά και ξανά όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο οι προτάσεις μας πετάχτηκαν στον "κάλαθο των αχρήστων".  Αντ' αυτού κατατέθηκε ένα νομοσχέδιο χειρότερο από πριν και μισοί από τους συναδέλφους μας μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων θα διαλύσουν τις οικογένειές τους, ή θα αναγκαστούν να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών προκειμένου να μείνουν κοντά στους συζύγους τους και στα παιδιά τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κάνει εφησυχασμένη τις καλοκαιρινές της διακοπές, αφήνοντας τους απλούς διοικητικούς υπαλλήλους να "βγάζουν το φίδι από την τρύπα" προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες του τύπου "δεν είχατε προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά", κάτι που θα αποδειχθεί ως ανυπόστατο κατά τη διάρκεια των ενστάσεων που ξεκινούν από αύριο κιόλας οι συνάδελφοί μας που επλήγησαν. Το χειρότερο όμως είναι, ότι αυτοί που εισηγήθηκαν και εν τέλει έλαβαν αυτές τις αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, δεν θα καταφέρουν να βρουν καμιά πειστική απάντηση στο ερώτημα, για ποιο λόγο προτίμησαν να διαλύσουν τις οικογένειες εκπαιδευτικών που αποσπώνται μόνο με τις τακτικές τους αποδοχές αντικαθιστώντας τους με άλλους οι οποίοι θα αμειφθούν συν τοις άλλοις και με επιμίσθιο! Υπάρχει τέτοια πολυτέλεια στη σημερινή εποχή και δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας;  Από τη μια δεν υπάρχουν χρήματα για αναπληρωτές για να στελεχώσουμε τα σχολεία, κι από την άλλη μοιράζουμε επιμίσθια;

Οι αποφάσεις αυτές θα κοστίσουν τα τριπλά αφού οι περισσότεροι συνάδελφοι που θίγονται είναι βέβαιο, ότι θα προτιμήσουν να χάσουν την εργασία τους παρά να χωρίσουν από τις οικογένειές τους. Άρα το Υπουργείο θα πρέπει να προσλάβει αναπληρωτή για τον εκπαιδευτικό που τελεί εν αδεία και αναπληρωτή για τον εκπαιδευτικό που απέσπασε αντ' αυτού, ο οποίος όμως μάλιστα εκτός των τακτικών του αποδοχών θα λαμβάνει και το επιμίσθιό του.

Επίσης πολλοί από τους συναδέλφους μας οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία των νέων αποσπάσεων όπως όριζε η εγκύκλιος για τις νέες αποσπάσεις, παρακάμφθηκαν ενώ προηγούνταν στον τελικό αξιολογικό πίνακα. Με ποιο κριτήριο έγινε αυτό; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση εκπαιδευτικού ΠΕ11 ο οποίος δεν πήρε ούτε παράταση λόγω συζύγου, ούτε νέα απόσπαση παρότι στον τελικό αξιολογικό πίνακα ήταν πρώτος με 75 μόρια στην ειδικότητά του. Το Υπουργείο όμως αποφάσισε να αποσπάσει τρεις νέους εκπαιδευτικούς ο πρώτος από τους οποίους στον τελικό αξιολογικό πίνακα είχε 35 μόρια και οι άλλοι δύο μηδέν (0)!!!!

Καταγγέλουμε την ηγεσία του Υπουργείου για όλα τα παραπάνω και ειδικότερα για την πασιφανή εκπλήρωση υποσχέσεων  προς "ημετέρους" ακόμα και με ασύμφορους οικονομικά όρους.

Κατόπιν τούτου, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος όλων αυτών των οικογενειών. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός και ας δείξει μια φορά το Υπουργείο Παιδείας το σεβασμό που πρέπει στους υπαλλήλους του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ

Η Πρόεδρος
Μαριάννα Ζορμπά

Σχόλια (18)

 
Παρανομια
18 Αυγ 2016 21:00

Να επεμβει αμεσως εισαγγελεας. Καταγγελιες στον ελεγκτη δημοσιας διοικησης κατευθειαν ολοι οσους τους αφορα ονομαστικα. Ειναι ξεκαθαρο στα εγγραφα των ληξεων των αποσπασεων.

 
Lampis
18 Αυγ 2016 15:37

Απόσπασαν μια πλειάδα εκπαιδευτικών με επιμίσθιο τη στιγμή που τα δημόσια ταμεία είναι άδεια.Επιβαρύνεται με 300 χιλιαδες ευρώ ο προυπολογισμός μόνο για τα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας ετησίως.Ακύρωσαν την εθελοντική προσφορά δεκάδων εκπαιδευτικών να εργαστούν χωρίς επιμίσθιο.Ταυτόχρονα ανανέωσαν της ίδιας κατηγορίας με τρόπο μαγικό.
Τα υπάρχοντα σχολικά κτήρια πάσχουν από υποδομή και είναι ετοιμα να καταρρεύσουν.Στην εποχή της κρίσης ζητούμε χρήματα για επισκευές και μας έλεγαν πως κονδύλια δεν εγκρίνονται.Φιλότιμα ως γονείς τα στηρίζουμε από το υστέρημά μας.
Τα υπόλοιπα είναι προς λαική κατανάλωση...ο νοών νοείτο.

 
Maya
18 Αυγ 2016 14:50

Θέλω να σας πω ότι άτομα με 15 κ 23 χρόνια πήραν απόσπαση αλλά έκοψαν με 6, 8 κτλ.
Πριν μιλήσετε δείτε πώς γίνονται οι αποσπάσεις.

 
Νεφέλη
18 Αυγ 2016 14:28

Νόμος 2413/96 άρθρο 23 παράγραφος 14
14. Κατ· εξαίρεση των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, είναι δυνατή η παράταση της απόσπασης εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και μετά τη συμπλήρωση της πενταετίας, εφόσον μέχρι την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου έχουν συνάψει γάμο με έλληνες που είναι ε-γκατεστημένοι στο εξωτερικό ή ομογενείς ή αλλοδα-πούς. Η παράταση της απόσπασης γίνεται με τις τα-κτικές αποδοχές στην Ελλάδα και χωρίς επιμίσθιο, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευ-μάτων και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου κατώτερου χρόνου υπηρεσίας για την καταβολή σύνταξης από το δημόσιο ταμείο.
Αυτά ,για το ότι γνώριζαν το χρόνο απόσπασης. Στις τροποποιήσεις που έγιναν στη συνέχεια δεν θα αναφερθώ.Υπάρχουν στην εγκύκλιο των παρατάσεων .
Θέλω να προσθέσω τα παρακάτω ερωτήματα όσο αφορά τις παρατάσεις λόγω γάμου
Α) ποιος αποφάσησε για την μη παράταση της απόσπασης των συναδέρφων ; Η επιτροπή προς απόσπαση στο εξωτερικό ή η πολιτική ηγεσία ;
Β) πότε ενημερώθηκαν οι συνάδερφοι ; έμαθαν τον λόγο;
Γ) τους δόθηκε χρόνος να κάνουν ένσταση;
Τα παρακάτω ερωτήματα αφορούν γενικά τις αποσπάσεις για φέτος
Α) γιατί η επιτροπή προς επιλογή των εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό κύρωσε τον τελικό πίνακα με αριθμό πράξης 4/29-7-207-16 με διαφοερτική διάρθρωση από τον προσωρινό ακριβώς όπως όριζε η εγκύκλιος των αποσπάσεων;
Β) γιατί η πολιτική ηγεσία προέβει σε αποσπάσεις όχι βάσει του τελικού πίνακα;

 
Βλάσης
18 Αυγ 2016 13:04

Δε θα αναφερθώ στα περί ήθους γιατί είναι γνωστό σ'όλους ,νομίζω, ότι κάθε υποκείμενο εννοιοδοτεί τελείως διαφορετικά τόσο τον όρο "ήθος" όσο και τον όρο
"κοινή λογική".
Προσυπογράφοντας ωστόσο το σχόλιο της Άννας (17-8-16,23:47), δια του οποίου καταλαβαίνω πλήρως την αγωνία της, θα προσθέσω ότι όλοι -οι καλώς σκεπτόμενοι- διεκδικούμε και επιζητούμε την ισότητα ΟΛΩΝ απέναντι στο νόμο/κανονισμό/εγκύκλιο.
Όταν ο νόμος/κανονισμός/εγκύκλιος εφαρμόζεται επιλεκτικά έχω κάθε δικαίωμα, ως θιγόμενος , να ζητώ να εφαρμοστεί και για μένα.
Τα παραπάνω τα γράφω με κάθε καλή διάθεση απέναντι σ'όλους τους
συναδέλφους γιατί δε φιλοδοξώ, φυσικά , να πείσω κανένα που δε γνωρίζει
την εγκύκλιο παρατάσεων και την ατομική μου περίπτωση
Βλάσης

 
Μαρία
18 Αυγ 2016 09:56

Εκπλήσσομαι πραγματικά για το γεγονός πως ουδείς προβληματίζεται (Κυβέρνηση -Υπουργείο-Κόμματα –ΔΟΕ –Αιρετοί-Δικαιοσύνη) για την πλήρη αντικανονικότητα των δηλώσεων αποσπάσεων και παρατάσεων, που σημειωτέον ολοκληρώθηκαν στις 15 Απριλίου 2016…
Έκτοτε συνέβησαν σημεία και τέρατα με τις καταργήσεις των παρατάσεων και την επικείμενη ψήφιση των νέων φωτογραφικών διατάξεων για τις επιλεκτικές παρατάσεις , που αλλοίωσαν παντελώς τις επιλογές και προτεραιότητες των δηλώσεων της περιόδου εκείνης…
Είναι σαν να ξεκινά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με συγκεκριμένους κανονισμούς και στο τέλος του παιχνιδιού οι κανονισμοί αυτοί να γράφονται από την αρχή, κατά το δοκούν και κατά περίπτωση, διαμορφώνοντας το ικανοποιητικό εκείνο αποτέλεσμα που επιθυμούν μόνο οι εμπνευστές του!!!
Μιλάμε δηλαδή για απόλυτα «δημοκρατικές διαδικασίες»!!!
Βοήθεια!!! Ας επέμβει ένας εισαγγελέας παρακαλώ επειγόντως...

 
ΗΡΑ
18 Αυγ 2016 09:55

Ο καθένας με τα επιχειρήματά του, με ή χωρίς εισαγωγικά. Επιστρατεύονται ήθος, οικογένεια, θεσμικό πλαίσιο, αξιοκρατία, ακόμα και το δικαίωμα στην ...περιπέτεια επικαλούνται ορισμένοι, προκειμένου να ενισχύσουν την θέση τους. Μια ζωή τα ίδια, απ' τα χρόνια της χούντας ακόμα. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς που είχαν για προορισμό την τότε Δ. Γερμανία. Η χούντα έστελνε τους "δικούς της". Κάναμε αγώνες τότε στη Γερμανία. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι 1974 - '75 με πρωτοβουλία του ιστορικού φοιτητικού Συλλόγου Μονάχου είχε ιδρυθεί επιτροπή αποχουντοποίησης και εκδημοκρατισμού των ελληνικών σχολείων η οποία στην πορεία πήρε διασυλλογικό χαρακτήρα αγκαλιάζοντας όλο τον Ελληνισμό της περιοχής.... Αξιοκρατία δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα και ως εκ τούτου κακώς την επικαλούνται ορισμένοι στα σχόλιά τους. Κι αυτό γιατί πρώτα φτιάχνονταν τα "παραθυράκια" και σ' αυτά προσασμόζονταν το υποτιθέμενο αξιοκρατικό θεσμικό πλαίσιο. Η γυναίκα του καίσαρα έπρεπε να φαίνεται πως είναι τίμια, ακόμα κι αν αποδεδειγμένα ήταν πόρνη. Όμως άλλο το φαίνεσθαι κι άλλο το είναι... Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα και στο βαθμό που, άλλοτε άμεσα ως παθών κι άλλοτε έμμεσα ως απλός παρατηρητής, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Κι αν σε κάποιο βαθμό, αυτό μάλλον επί τα χείρω... Με θλίψη και οργή για παράδειγμα διάβασα στο χθεσινό φύλλο της Sueddeutsche Zeitung (SZ) του Μονάχου την αρνητική εξέλιξη για το οικόπεδο του ελληνικού σχολείου... Κι εδώ, εν Ελλάδι με την αιμάσσουσα κοινωνία της, οι νυν τα ρίχνουν στους πρώην, κι οι γαλαζοπράσινοι πρώην στους νυν και πάει λέγοντας...
Γι' αυτό σας λέω πως δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα....

 
Προς περι ηθους
18 Αυγ 2016 09:51

Και ποιος σου ειπε ανθρωπε μου οτι ο νομος αλλαξε κ δεν δικαιουνται παραταση. Καταλαβαινεις οτι ειναι παρανομο; Ειναι απαραδεκτο να μην εφαρμοζονται οι νομοι ετσι ξαφνικα. Λεγεται χουντα. Και αν θελεις τοσο πολυ να πας εξωτερικο να κανεις τα χαρτια σου και να πας. Κανεις δεν στο απαγορεψε.

 
Περί ηθους
18 Αυγ 2016 02:36

@EZ Μιλάτε για ήθος. Ήθος βέβαια που αφορά τους άλλους προς εσάς. Γιατί όταν κάνατε την αίτηση για απόσπαση γνωρίζατε οτι ειναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η οχι; Στην πορεία δημιουργηςατε οικογένεια. Και πολύ καλά κάνατε. Και αυτή ήταν δίκη σας επιλογή, όπως και το οτι πήγατε στο εξωτερικό. Όλα λοιπόν εχουν ενα τίμημα. Η περίοδος που εισασταν στο εξωτερικό έληξε και ξέρατε πολύ καλά τις συνθήκες όταν υπογράφατε τη σύμβαση .

 
αννα
17 Αυγ 2016 23:47

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ --ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΛ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-2017
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ;
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ .....ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ...ΑΛΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)
ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΔΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΘΕΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

 
Στελιος
17 Αυγ 2016 22:40

Και για ποιο λογο ο νομος δεν ισχυει για ολους αλλα για καποιους ξαφνικα; Αυτοι που πηραν με συζυγο μονιμο κατοικο εξωτερικου τι διαφορα ειχαν; Ποιος εβγαλε αυτην την αποφαση που θα διαλυσει οικογενειες;

 
EZ
17 Αυγ 2016 21:35

Συνάδελφοι AD και Φώτη, οφείλετε να γνωρίζετε ότι τον κλάδο μας θα πρέπει να τον χαρακτηρίζει το ήθος. Θεωρείτε λοιπόν ότι δεν είναι ηθικό να προστατεύεται η οικογένεια; Θεωρείτε ηθικό να διαλύονται οικογένειες προς χάριν των εμπειριών που θέλει να αποκομίσει κάποιος ζώντας στο εξωτερικό; Λυπάμαι πολύ για τις απόψεις σας αλλά και για το μένος με τις οποίες τις εκφράζετε.

 
Γιώργος
17 Αυγ 2016 18:18

Στη περίπτωση όμως που κάποιος αποποιείται από το επιμίσθιο έχει φυσικά προτεραιότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Εξοικονομείται ισόποσο μιας πίστωσης για να προσληφθεί αναπληρωτής κάποιος άνεργος συνάδελφος. Σωστά;

 
Γιώργος Β
17 Αυγ 2016 17:54

Είναι απαράδεκτο το κράτος να διαλύσει οικογένειες. Αυτοί οι άνθρωποι έφτιαξαν την ζωή τους στο εξωτερικό επειδή το κράτος τους επέτρεψε με την σχετική νομοθεσία. Τώρα μετά από αρκετά χρόνια επειδή θέλει η παρούσα ηγεσία να πάρει ψηφαλακια πρέπει αυτοί οι εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ούτε οργανική πλέον, γιατί το κράτος είπε έτσι, τωρα να χάσουν την δουλεία τους γιατί φυσικά κανείς τους δεν θα αφήσει την οικογένεια του .

 
Μαρία
17 Αυγ 2016 16:34

Προς AD και φωτης:
Συμφωνώ μαζί σας, με μια και μόνο προυπόθεση...."Χωρίς επιμίσθιο"!!! Τις υπαρξιακές σας αναζητήσεις και τις περιπετειούλες που ονειρεύεστε μπορείτε να τις υλοποιήσετε μόνοι σας και όχι σε βάρος ενός πτωχευμένου λαού....
Για να δούμε λοιπόν τα κότσια σας....Δοκιμάστε το....
Υ.Γ: Ποτέ μου δεν έλαβα επιμίσθιο ούτε και καμία άλλη παροχή απ' αυτές που υπονοεί ο υπουργός...

 
φωτης
17 Αυγ 2016 15:29

Πέραν της πενταετίας κανείς. Έχουν όλοι δικαιώμα για απόσπαση στο εξωτερικό .

 
Θαλια
17 Αυγ 2016 14:05

Aπαραδεκτο, διαλυονται οικογενειες

 
AD
17 Αυγ 2016 10:39

Αν όπως εσείς συνάδελφοι επικαλείστε διάφορους λόγους για να μείνετε στο εξωτερικό το έκαναν και οι προηγούμεναι από εσάς, δεν θα είχατε πάει καν στο εξωτερικό!!!!
Καμία απόσπαση και για κανέναν λόγω πέραν της πενταετίας για να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα και άλλοι συνάδελφοι να γνωρίσουν μια άλλη χώρα και καινούργιους τρόπους σκέψης και εκπαιδευτικού συστήματος.
AD

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.