ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Τα ελεύθερα βοηθήματα (και οι τιμές τους), Αγγλικής Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας στο Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2016-17

Δημοσίευση: 22/08/2016
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τρεις αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εγκρίθηκαν τα ελεύθερα βοηθήματα των μαθημάτων Αγγλικής Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας στο Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2016-17, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Επίσης για το σχολικό έτος 2016-2017 θα ισχύσουν τα ήδη εγκεκριμένα προαιρετικά βοηθήματα Γαλλικής γλώσσας που αναφέρονται στους εγκεκριμένους καταλόγους των προηγουμένων σχολικών ετών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Σχόλια (2)

 
Ελεύθερος
23 Αυγ 2016 23:07

@Γιώργος

Ευτυχώς, που υπάρχει η δυνατότης επιλογής, τουλάχιστον στα Γενικά Λύκεια. Τα γραφέντα κατόπιν παραγγελίας βάσει οδηγιών από τους "σοφούς" του Π.Ι. βιβλία που χρησιμοποιούνται σε Γυμνάσια και Επαγγελματικά Λύκεια ωχριούν μπροστά στα εγχειρίδια του εμπορίου. Από πού και ως πού είναι καλύτεροι συγγραφείς βιβλίων οι σχολικοί σύμβουλοι για να γράψουν και ολόκληρη σειρά από το Δημοτικό έως το Λύκειο; Πού είναι το κακό όταν αλλάζει ο καθηγητής να αλλάζει και το βιβλίο; Καλύτερα θα διδάξει την γλώσσα με ένα βιβλίο που έχει επιλέξει ο ίδιος.

Η συνέχεια δεν σημαίνει ομοιομορφία σοβιετικού τύπου, αλλά ευελιξία και ελευθερία.

 
Γιώργος
23 Αυγ 2016 20:45

Τόσους σχολικούς συμβούλους έχει το υπουργείο. Γιατί δεν εκπονούν μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ μέθοδο εκμάθησης της αγγλικής (και των άλλων γλωσσών), η οποία να ξεκινά από το Δημοτικό και να τελειώνει στο Λύκειο; Να περιλαμβάνει δωρεάν βιβλία και επίσης CD με ακουστικά μέρη της γλώσσας. Θα μπορούσε να γίνει και μια μελέτη... Τόσες ώρες διατίθενται συνολικά, άρα μέχρι εκεί μπορεί ρεαλιστικά να φθάσει κανείς, π.χ επίπεδο FCE. Μετά την ολοκλήρωση της σειράς, ο μαθητής να είναι σε θέση να δώσει εξετάσεις πιστοποίησης, π.χ. ΚΠΓ. Αφηνόμαστε (σκόπιμα;) στην επιλογή πανάκριβων ξενόγλωσσων βιβλίων, τα οποία δεν προσφέρουν κάποια συνέχεια... Αλλάζει ο καθηγητής άλλα και τα βιβλία. Το μάθημα των ξένων γλωσσών έχει υποβαθμιστεί δραματικά ειδικά στο Λύκειο, όπου οι μαθητές στο μάθημα των ξένων γλωσσών ανοίγουν τα βιβλία άλλων μαθημάτων για να διαβάσουν...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.