Στα «κάγκελα» η παράταξη ΣΥΝΕΚ για την εγκύκλιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές

25/08/2016

Ενημερώθηκε: 25/08/2016, 18:00

Άκουσε το άρθρο

Η παράταξη  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) ,καταγγέλλει ότι η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ)  για τις  υπηρεσιακές μεταβολές καταργεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, και καλεί :

•    την ΟΛΜΕ με άμεση κινητοποίηση, να απαιτήσει από το Υπουργείο την απόσυρση της εγκυκλίου.

•    τις ΕΛΜΕ με δυναμικές κινητοποιήσεις σε κάθε διεύθυνση να αποτρέψουν τη καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

•    τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια να μην νομιμοποιήσουν αυτές τις διαδικασίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ

Στις 24 Αυγούστου, το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να φανεί συνεπές στις εξαγγελίες του για την ομαλή έναρξη των σχολείων, και την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, με μια αιφνιδιαστική εγκύκλιο απαιτεί να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές (α. Λειτουργικά υπεράριθμοι β. Διάθεση ΠΥΣΔΕ και συμπλήρωση ωραρίου γ. Αποσπάσεις) μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Μέσα σε μια εγκύκλιο, στην ουσία:

•    Καταργεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα προεδρικά διατάγματα (ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97) για ανάρτηση κενών, κατάθεση προτιμήσεων εκπαιδευτικών για σχολεία τοποθέτησης, διαδικασίες ενστάσεων και οδηγεί σε τοποθετήσεις χωρίς διαφάνεια.

•    Θεωρεί ότι μέσα από ένα μηχανογραφικό σύστημα (myschool) που έχει ασαφή δεδομένα και εσφαλμένα στοιχεία προκύπτουν τα «πραγματικά» κενά των σχολείων αδιαφορώντας για τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων που απαιτούνται για τις αναθέσεις των μαθημάτων.

•    Ακυρώνει τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) ζητώντας από τον Διευθυντή εκπαίδευσης να κάνει ακόμα και μόνος του τις τοποθετήσεις.

•    Ζητά τη πρώτη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία (1/9) κοινές συνεδριάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) για μετακινήσεις εκπαιδευτικών ανάμεσα στις δύο βαθμίδες, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τμήματα επιλογών, ξένων γλωσσών, Β΄ αναθέσεις κ.α.

•    Επισημαίνει ότι για το «πλεονάζον προσωπικό» θα εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις, δηλαδή ενεργοποίηση διάταξης υποχρεωτικών  μετακινήσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Το σφικτό χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος που προβλέπεται για την υλοποίησή του,  οδηγούν όχι μόνο στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και νόμων που διέπουν τις υπηρεσιακές μεταβολές, αλλά και στην αποδιοργάνωση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών.

Η έγκαιρη και σε μία φάση πρόσληψη των αναπληρωτών και η κάλυψη των κενών στα σχολεία, αποτελούν πάγιο αίτημα του κλάδου. Όμως η εικόνα της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, δε φτιάχνεται με την επιβολή διαδικασιών που καταστρατηγούν διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, υπονομεύοντας  κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα  των εκπαιδευτικών, αλλά με μόνιμους διορισμούς, συντονισμένα χρονοδιαγράμματα, και κυρίως με την ουσιαστική χρηματοδότηση της δημόσιας Παιδείας.

Καλούμε

•    την ΟΛΜΕ με άμεση κινητοποίηση, να απαιτήσει από το Υπουργείο την απόσυρση της εγκυκλίου.

•    τις ΕΛΜΕ με δυναμικές κινητοποιήσεις σε κάθε διεύθυνση να αποτρέψουν τη καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

•    τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια να μην νομιμοποιήσουν αυτές τις διαδικασίες.

Εάν αντιδράσουμε άμεσα, δυναμικά και συλλογικά μπορούμε να τα αποτρέψουμε.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΣΥΝΕΚ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

George
|

οι ΣΥΝΕΚ ξεχνούν ότι στο υπουργείο παιδείας, όπως έτσι ανώνυμα το γράφουν, βρίσκεται ο Φίλης το πρωτοπαλίκαρό του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της ΑΥΓΗΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ