Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Απαράδεκτη η νέα εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 26/08/2016

ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Το υπουργείο παιδείας επανήλθε χθες αργά το μεσημέρι και με μια νέα απαράδεκτη εγκύκλιο επιχείρησε να διορθώσει τα αδιόρθωτα χάλια της προηγούμενης. Εδώ καταλύεται κάθε έννοια λογικής , καθώς το «νέο» χρονοδιάγραμμα διέπεται από μια θεμελιώδη αντίφαση : οι σύλλογοι θα συνεδριάσουν στην 1/9 και θα κάνουν κατανομή μαθημάτων σύμφωνα με την α και Β ανάθεση και θα στείλουν τα πρακτικά στα ΠΥΣΔΕ , για να τα λάβουν υπόψη τους όταν τοποθετήσουν τους συναδέλφους στις 2/9, με βάση τις αιτήσεις που αυτοί θα έχουν κάνει στο διάστημα 29/8-2/9 , καθώς στις 29/8 – δηλαδή πριν συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων- οι Δ/ντες εκπαίδευσης θα έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης τα κενά. Αν έστω κι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τη λειτουργία της εκπαίδευσης , καταλάβει ποια κενά θα αναρτηθούν στις 29/8 , παρακαλείται να το πει και στους υπόλοιπους.

Όλοι γνωρίζουν οτι τα λειτουργικά κενά με βάση τα οποία τοποθετούνται για ένα σχολικό έτος οι εκπαιδευτικοί, προκύπτουν μετά τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και την κατανομή των μαθημάτων.

Επομένως στις 29/8 από πού θα προκύψουν κενά;

Από το myschool όπως διατείνεται η εγκύκλιος;

Μα το myschool μπορεί να δώσει κενά μόνο με την καταχώριση των κατανομών.

Στις 29/8 ποιοι θα καταχωρίσουν κατανομές;

Μήπως οι Δ/ντες των σχολείων;

Δηλαδή θα αυθαιρετήσουν αγνοώντας τον Σύλλογο διδασκόντων;

Εξάλλου, το σύστημα δε δέχεται κατανομές χωρίς καταχώριση πράξης ανάληψης υπηρεσίας .

Μήπως θα την κάνουν κι αυτήν οι Δ/ντες;

Να ενημερώσουμε επίσης τον Υπουργό οτι μια κατηγορία από αυτούς τους εκπαιδευτικούς που οφείλουν να κάνουν αίτηση , ειναι και οι λειτουργικά υπεράριθμοι , οι οποίοι μάλιστα προηγούνται όλων των υπολοίπων στην τοποθέτηση. Χωρίς συνεδρίαση του σ.δ. και χωρίς κατανομές πώς θα γνωρίζουν ποιοι ειναι λειτουργικά υπεράριθμοι και ποιοι όχι;

Εκεί όμως που πραγματικά φαίνεται η πλήρης απουσία οποιασδήποτε επαφής με την πραγματικότητα είναι η διάρκεια που θα έχει το ΠΥΣΔΕ της 2ας Σεπτεμβρίου: Θα αρχίσει στις 10 και θα τελειώσει στις 2.

Δηλαδή, σε τέσσερις ώρες θα τοποθετηθούν οι λειτουργικά υπεράριθμοι, οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, οι αποσπασμένοι εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ και όσοι χρειάζεται να συμπληρώσουν ωράριο.

Για ένα ΠΥΣΔΕ όπως της Αν. ΑΤΤΙΚΗΣ μπορεί να μιλάμε και για 400-500 τοποθετήσεις.

Αυτό μόνο γέλια προκαλεί .....

Στις 2 ο Μαραθώνιος συνεχίζεται με την κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ ΠΥΣΠΕ για να διευθετηθεί και η συμπλήρωση ωραρίου των κοινών ειδικοτήτων.

Στις 5/9 οι ΔΔΕ δίνουν κενά και πλεονάσματα στην Περιφέρεια.

Κι αν στο μεταξύ λόγω των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των ανεξεταστέων , λόγω των μετεγγραφών, λόγω αλλαγών στην ξένη γλώσσα ή λόγω αλλαγών στα τμήματα επιλογής ή προσανατολισμών στο Λύκειο ή λόγω ανάγκης δημιουργίάς επιπλέον τμημάτων εξαιτίας μαθησιακών προβλημάτων, δημιουργηθούν νέα κενά, πώς θα καλυφθούν , αφού όσοι πλεονάζουν, θα έχουν με τόση σπουδή μετακινηθεί είτε στην Πρωτοβάθμια είτε στην περιφέρεια ;

Αναρωτιέται κανείς ποιοι ειναι οι σύμβουλοι που χαράζουν την πολιτική του Υπουργείου.

Αυτό πάντως που είναι προφανές ειναι πως κανένα αιρετό ή διορισμένο μέλος ΠΥΣΔΕ , κανένας ΔΔΕ , δεν πρέπει να νομιμοποιήσει  αυτήν την παρωδία.

Με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στις ΔΔΕ πρέπει να ακυρωθούν οι συνεδριάσεις των συμβουλίων. Άλλωστε η κυβέρνηση φρόντισε να καταστήσει σαφές πόσο υπολογίζει τα ΠΥΣΔΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αν τα ΠΥΣΔΕ αδυνατούν να συνεδριάσουν , οι τοποθετήσεις θα γίνουν από τους Δ/ντες εκπαίδευσης με την ενεργοποίηση του αλήστου μνήμης καθηκοντολογίου .

Θα έχουν ισχύ δυο μήνες και μετά θα πρέπει να επικυρωθούν ή να ακυρωθούν απο τα συμβούλια. Προφανώς θα ακυρωθούν όλες , γιατι θα έχουν γίνει πρόχειρα και βιαστικά, τα σχολεία θα γίνουν άνω κάτω, τα παιδιά θα αλλάξουν καθηγητές τον Νοέμβριο, αλλα ποιος νοιάζεται;

Στις 11/9 θα δηλώσουμε οτι για πρώτη  φορά ειναι όλοι στις θέσεις τους εγκαίρως.

Εάν  ήθελαν να είναι πράγματι όλα έτοιμα στις 11/9 ( επί  της ουσίας και όχι για θριαμβολογίες της φανφάρας) , θα έπρεπε να γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο- Μάρτιο οι αναγκαίοι 20000 μόνιμοι διορισμοί (αυτοί που περιλάμβανε το προεκλογικό πρόγραμμα του 15 και οι μετεκλογικές υποσχέσεις του 16 , αλλα κόπηκαν απο τους δανειστές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση) , να γίνουν επίσης οι μεταθέσεις – αποσπάσεις , να γίνουν εγκαίρως οι οργανικές τοποθετήσεις, έτσι ώστε να μπορούν οι σύλλογοι να συνεδριάσουν πριν τις 30/6 , να γίνουν κατανομές και να υπάρχουν πραγματικά λειτουργικά κενά ώστε να γίνουν νωρίς οι λειτουργικές τοποθετήσεις και να μπορούν να προσληφθούν εγκαίρως οι αναπληρωτές.

Τότε, στις 11/9 θα ήταν πραγματικά όλοι στις θέσεις τους. Αντί όλων αυτών όμως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας τον Μάιο και τον Ιούνιο ασχολιόταν με το ποια μαθήματα θα περικοπούν, πώς θα καταργηθούν οι απαλλαγές για τους υπεύθυνους ΣΕΦΕ και ΠΛΗΝΕΤ ,πώς θα κλείσουν τα ολιγομελή τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες  των ΕΠΑΛ ,και  πώς θα αποφευχθεί η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού στο Λύκειο,  προκειμένου να μειωθούν τα κενά και να υποταχτεί και η δημόσια παιδεία στους μνημονιακούς προκρούστες της ΕΕ, του Δ.Ν.Τ και του Ο.Ο.Σ.Α .

Δεν γίνεται όμως και να αντιμετωπίζεις τη δημόσια παιδεία ως δημοσιονομικό και λογιστικό πρόβλημα , και να έχεις ποιοτικό και οργανωμένο δημόσιο σχολείο. Και δεν επιτρέπεται αυτήν την πολιτική να την ασκείς στο όνομα της Αριστεράς.

 

Σχόλια (4)

 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
28 Αυγ 2016 01:15

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΑΘΟΥΣ Η ΑΓΝΟΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ.....Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 
ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
27 Αυγ 2016 11:26

Απαντηση προς "παντωγνωστης"!
Μονο για το ΣΕΠΕΥ εχεις δικιο , αλλα το σοκ που εχουμε υποστει ολοι απο τη γελοιότητα αυτή του υπουργείου δικαιολογεί ένα μικρό λάθος .
Οσον αφορα τα υπολοιπα τωρα: Από πότε και βάσει ποιου νόμου βγάζουν τα κενα οι Διευθύνσεις πριν συνεδριάσουν οι σύλλογοι και πριν γίνουν οι κατανομες;
Συμφωνώ ότι το myschool δίνει στοιχεια- εμεις την προηγούμενη χρονιά μόνο με myschool δουλέψαμε στο ΠΥΣΔΕ μας- , αλλα για να καταχωρηθούν στοιχεία απο τους δ/ ντες πρεπει να συνεδριάσουν οι σύλλογοι και να γινει κατανομή! Αλλιως ο δ/ντης παρανομεί , αν βαλει ο ιδιος αναθέσεις ή βαλει εκτίμηση κενων.
Ειναι πολιτικα θεμιτο να υποστηριζεις αυτην την κυβέρνηση . Αλλά ειναι απαράδεκτο εξαιτιας αυτου να εθελοτυφλεις απέναντι στην καταπάτηση των νόμων και στην καταστρατηγηση των εργασιακών δικαιωμάτων . Ειναι δε ενδεικτικο , οτι χτες ο Υπουργός και το επιτελείο του είχε απόλυτα απαξιωτική στάση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ κάνοντας χυδαία επίθεση με αναφορες σε κομματικα παιχνιδια εις βαρος της κυβερνησης και σε συνθηματα τυπου "πρωτα ο μαθητης".
Ολα εχουν καποιο οριο. Φτάνει πια η αβαντα σε μια κυβερνηση που υλοποιει τη μνημονιακη πολιτικη στην εκπαιδευση με τον πιο βαρβαρο και αυταρχικό τρόπο αγνοώντας τη δημοκρατια και τη νομιμοτητα. Ντροπη!!!

 
Chrysa
26 Αυγ 2016 10:40

Αλήθεια αναρωτιέμαι μιας και δεν έτυχε να δω κάποιον να το αναφέρει .. Οι συνάδελφοι που πήραν εθελοντική μετάταξη μέσα στο καλοκαίρι και εδώ και καιρό περιμένουν μια δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνησης, διότι η απόφαση έχει υπογραφεί .. θα χάσουν την προτεραιότητά τους στις τοποθετήσεις (ως πλέον στην διάθεση του νομού που μετατάχθηκαν) από αποσπασμένους συναδέλφους που πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα;;
Και δεν ανήκω στην κατηγορία των συναδέλφων από μετάταξη, ούτε σε εκείνη των αποσπασμένων.

 
ο "παντωγνώστης"
26 Αυγ 2016 10:39

άντε να σε διαφωτίσω εγώ ο "παντογνώστης" :

1) Τα λειτουργικά κενά των σχολείων θα βγάλουν οι Δ/νσεις... όπως κάνουν κάθε χρόνο! Και μετά θα γίνουν οι αιτήσεις τοποθέτησης των υπεράριθμων/πλεοναζόντων... όπως κάθε χρόνο!

2) Ναι το myschool μπορεί να δώσει μία αρκετά καλή εικόνα των κενών. Όσα περισσότερα στοιχεία του εισάγεις τόσο πιο ακριβής είναι η εικόνα. Για αρχή μπορεί να δώσει το έλλειμα ή το πλεόνασμα ωρών σε ένα σχολείο σύμφωνα με τους οργανικά τοποθετημένους! (ιτσ νοτ ροκετ σάϊενς)

Παρατήση : Η μείωση ωραρίου που καταργήθηκε αφορούσε στους υπεύθυνούς ΣΕΦΕ (εργαστήρια φυσικών επιστημών) και ΣΕΠΕΗΥ (εργαστήρια πληροφορικής). Οι Υπεύθυνοι ΚΕΠΛΗΝΕΤ είναι (διοικητικές) θέσεις με θητεία και δεν έχουν μείωση ωραρίου γιατί δεν δουλεύουν σε σχολείο... Έτσι για να ξέρεις που είσαι και αιρετός!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ