Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για τους ΕΛΚΕ, την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Δημοσίευση: 29/08/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συζητούνται το διήμερο 30-31 Αυγούστου και ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για τους ΕΛΚΕ, την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΔΙ.ΠΑ.Ε. που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την Ελληνόγλωσση και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

 Ειδικότερα οι ρυθμίσεις , όπως ψηφίστηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχουν ως εξής:

Αρθρο 27  

Ρύθμιση για τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Α.Ε.Ι., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και τη λειτουργία και την
ανάπτυξη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.)

ΕΛΚΕ

1. Στην παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 (Α ́195), όπως έχει αντικατασταθεί με την περίπτωση γ ́ της παρ. 13 του άρθρου 24 του ν. 4386/2016 (Α ́83), επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

α) στο προτελευταίο εδάφιο μετά τις λέξεις «των ρυθμιζόμενων δόσεων» προστίθενται οι εξής λέξεις: «η διαδικασία είσπραξης παλαιότερων οφειλών, καθώς»,

β) προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:

«Τα ποσά που οφείλουν, σύμφωνα με τα άρθρα 15 παρ. 1 εδάφιο α ́ του ν. 2817/2000, 59 περίπτωση στ ́ του ν. 4009/2011, 18 του ν. 4283/2014, 24 του ν. 4386/ 2016, οι καθηγητές και οι υπηρετούντες λέκτορες πλή- ρους απασχόλησης που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε ατομικώς είτε μέσω εταιρείας, παραγράφονται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, με την πάροδο εικοσαετίας από το τέλος του οικονομικού έ- τους εντός του οποίου βεβαιώθηκε ως έσοδο του οικείου ΕΛΚΕ, ενώ εισπράττονται και διεκδικούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. Για τον προσδιορισμό του οφειλόμενου ως άνω ποσού οι ΕΛΚΕ μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία παρέχει κάθε αναγκαίο στοιχείο σχετικό με το ύψος των εισοδημάτων των υπόχρεων από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας κατά τα κρίσιμα έτη.»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

2. Η παρ. 4 του άρθρου 1 του ν. 3391/2005 (Α ́ 240) αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) μπορεί να συνεργάζεται με άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και με ομοταγή Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Με απόφαση της Συγκλήτου και μέχρι τη συγκρότηση της με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, μπορεί να ιδρύονται παραρτήματα και κέντρα σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας οπουδήποτε στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, να καθορίζονται και να διοργανώνονται κοινά προγράμματα σπουδών προ- πτυχιακών ή μεταπτυχιακών σε συνεργασία με σχολές ή τμήματα άλλων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της Ελλάδος ή σε συνεργασία με άλλες σχολές ή τμήματα ομοταγών Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Με όμοια απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των παραρτημάτων, των κέντρων σπουδών, των κοινών προγραμμάτων σπουδών προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών.»

ΑΣΠΑΙΤΕ

3. Στην παρ. 9 του άρθρου 4 του ν. 3027/2002 (Α ́152), προστίθενται περιπτώσεις δ ́ και ε ́ ως εξής:

«δ) Τα μέλη ΕΠ και ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και το διοικητικό προσωπικό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. που εργάζονται εκτός της έδρας του Ιδρύ- ματος στις πόλεις όπου λειτουργούσαν παραρτήματα ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ μπορούν να παρέχουν το έργο τους στα Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Προγράμματα Επιμόρφωσης ή Εξειδίκευσης που οργανώνει και λειτουργεί η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3027/2002 (Α ́ 152).

ε) Τα μέλη ΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. μπορούν να παρέχουν το έργο τους σε προ- γράμματα σπουδών Τμημάτων ή Σχολών Α.Ε.Ι., με τα ο- ποία το Ίδρυμα έχει συνάψει προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση παι- δαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.»

4. Τα έσοδα του προγράμματος παιδαγωγικής κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς της περίπτωσης α ́ της παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 3027/2002 (Α ́152) που έχουν εισπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 28.6.2002 και έως και τις 17.9.2013 από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) εγγράφονται και αποτελούν αποθεματικό του και μπορεί να διατίθενται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για τη λειτουργία και τη διαχείριση των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας των Α.Ε.Ι..

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ