Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν υπήρξαν απολύσεις καθηγητών υποστηρίζει η ΝΔ— Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ:Οι 3.500 απολύσεις της τεχνικής εκπαίδευσης δεν ήταν απολύσεις;

Δημοσίευση: 31/08/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τελικά υπήρξαν απολύσεις καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης ή όχι;

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Διαβάστε τον διάλογο που ακολουθεί στη Βουλή, τον οποίο μας έστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, ο οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ως καθηγητής, κι επανήλθε στη θέση του μαζί με τους συναδέλφους του που είχαν την ίδια τύχη.

Από τα πρακτικά της βουλής (ολομέλεια 31-8-2016)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Βουλευτής ΝΔ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας)
Τέλος κλείνοντας θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να σας πω το εξής. Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για απολύσεις. Απολύσεις που συνέβησαν στην εκπαίδευση από τη προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και λέγονται συγκεκριμένοι αριθμοί. Σας προκαλώ και σας καλώ να φέρετε μία υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπου εκπαιδευτικοί απολύονται. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει καμία. Και καλόπιστα σας ζητώ να το διερευνήσετε. Και εάν υπάρχει, τότε θα λέω εγώ ψέματα. Εάν δεν υπάρχει, θα λέτε εσείς.
Άρα, λοιπόν, να μην λέμε ένα ψέμα πολλές φορές για να το κάνουμε αλήθεια. Δεν ισχύει. Μιλώ για οριστικές απολύσεις και δεν μιλώ για μετατάξεις ή κινητικότητα ή μετακινήσεις.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Οι 3.500 απολύσεις της τεχνικής εκπαίδευσης δεν ήταν απολύσεις;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Κουράκη, με την ερώτησή σας τώρα θα πάμε στο δωδεκάλεπτο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Λέει ότι ήταν ψέματα!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Καταργήσατε δεκαεπτά ειδικότητες. Πού πήγε ο κόσμος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Στύλιο, κύριε συνάδελφε, ολοκληρώσατε. Είμαστε πάνω από τα εννέα λεπτά. Ευχαριστώ πολύ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Κάθε μέρα στους δρόμους ήταν, δεν τους βλέπατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Τον λόγο έχει ο συνάδελφος κ. Χαράλαμπος Αθανασίου από τη Νέα Δημοκρατία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Μισό λεπτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Με συγχωρείτε, κύριε συνάδελφε. Είναι εννιάμισι λεπτά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Τελείωσα, αλλά έγινε μία παρέμβαση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Και επειδή έγινε η παρέμβαση;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Δεν θα ολοκληρώσει; Τον διέκοψαν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Τι ζητάτε εσείς, κύριε συνάδελφε, τώρα; Να συνεχιστεί ένας διάλογος…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: Όχι, σε καμία περίπτωση. Κύριε Πρόεδρε, ήμουν πάρα πολύ ακριβής. Ζήτησα να κατατεθεί στη Βουλή μία υπουργική απόφαση που θα έχει απολύσεις εκπαιδευτικών. Εάν τη φέρετε, τότε θα λέω εγώ ψέματα. Εάν δεν τη φέρετε, θα έχετε πει εσείς.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η ίδια η διαλεκτική της συζήτησης μέσα στην Αίθουσα της Βουλής με υποχρεώνει να δώσω ορισμένες απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν τεθεί.
Πρώτα πρώτα απευθύνομαι στον κ. Στύλιο, ο οποίος, με έμφαση μάλιστα, μας είπε περίπου ότι ψευδώς ισχυριζόμαστε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έγιναν απολύσεις εκπαιδευτικών. Τον παραπέμπω, λοιπόν, στην 52529/Δ2/4-4-2014 απόφαση του «ολετήρα» -θα τον έλεγα- Υπουργού Παιδείας, του Αρβανιτόπουλου, ο οποίος υπέγραψε την απόλυση των πρώτων ογδόντα πέντε εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ενώ διακόπηκε και η μισθοδοσία τους.
Παράλληλα, βέβαια, παρέμειναν σε ομηρία χίλιοι επτακόσιοι οκτώ εκπαιδευτικοί. Καταργήθηκαν πενήντα ειδικότητες από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και ο κ. Αρβανιτόπουλος, πιστός στις αρχές του, εγκαινίασε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ στον Πειραιά.

 

 

Σχόλια (3)

 
Ηλίας
01 Σεπ 2016 16:45

Τι λες τώρα..! Με μία διαπιστωτική του υπουργού βγήκαν σε διαθεσιμότητα ένα μεσημέρι του Ιουλίου του 2013.

Το ότι δεν βρέθηκαν εξ' ολοκλήρου εκτός δημοσίου αλλά βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για τόσους μήνες δεν ήταν επειδή δεν είχαν σκοπό να τους απολύσουν. Ήταν άλλοι οι λόγοι που δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν άμεσα (αντίδράσεις, δικαστήρια, ο φόβος του πολιτικού κόστους κτλ).

Πάντως στην τρόικα ως "απολύσεις" τις λάνσαραν... Να το σημειώσουμε αυτό!

 
Γιαννης
01 Σεπ 2016 19:14

Να σε απολυουν και να σου λενε οτι δεν σε απολυσαμε και απο πανω. Και θελετε να γινετε και κυβερνηση. 1000 φορες συριζα με δουλεια + ενφια παρα νδ με σκετο ενφια χωρις δουλεια.

 
marty
02 Σεπ 2016 07:26

Εδώ έχουμε απόκρυψη της αλήθειας. Για όσους γνωρίζουν ελληνικά, η διαθεσιμότητα είναι συνώνυμο της απόλυσης; Υπάρχει ένας εκπαιδευτικός που απολύθηκε από το καλοκαίρι του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι από τις ειδικότητες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όσοι επιθυμούσαν πήγαν σε άλλες υπηρεσίες μετά από προκήρυξη θέσεων, ενώ όσοι δεν ήθελαν έπαιρναν το 70% του μισθού τους; Αλήθεια πού βρίσκεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.