Ενταση στο υπ. Παιδείας- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σ. Φωτιάδης : "Η κάτω πύλη άνοιξε χτυπώντας εμένα, μέλη των ΔΣ και εργαζόμενους. Όμως κανείς εργαζόμενος δεν προσπάθησε να εισέλθει στο υπουργείο".

12/09/2016

Ενημερώθηκε: 12/09/2016, 12:50

Άκουσε το άρθρο

Ενταση επικρατεί  από το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, στη συγκέντρωση των απεργών  διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου.

Ολα ξεκίνησαν όταν , σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Σάββα Φωτιάδη στο esos “ Ο Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Τ. Κατσαρός μας προειδοποίησε εντός 15 λεπτών να ανοίξουμε την κεντρική πύλη του υπουργείου, στο χώρο της οποίας πραγματοποιούμε τη συγκέντρωση. Στο υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο κλούβες των ΜΑΤ”.

10:00: Οπως ενημέρωσε το esos o πρόεδρος της ΠΟΥΣΥΠ Σάββας Φωτιάδης: "Με εντολή του υπουργου Παιδειας Νικου Φιλη οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν πριν από λίγη ωρα μα ανοίξουν τις πύλες του υπουργείου με χρήση βίας. Η κεντρική πύλη δεν άνοιξε μετά τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων. Η δε κάτω πύλη άνοιξε χτυπώντας εμένα, μέλη των ΔΣ και εργαζόμενους. Ομως κανείς εργαζόμενος δεν προσπάθησε να εισέλθει στο υπουργείο. Το υπουργείο παραμενει κλειστό".

9:15 : Τα ΜΑΤ άνοιξαν την κάτω πύλη του υπουργείου, που βρίσκαται δίπλα στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Στην  προσπάθεια να ανοίξει η  "πύλη" τραυματίστηκε ελαφρά   ένας αστυνομικός, του οποίου μαγκώθηκε το χέρι του στην πόρτα.

Η συγκέντρωση έληξε στις 12 το μεσημέρι.

24ωρη απεργία

Εικοσιτετράωρη  Πανελλαδική απεργία  για όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΕΘ για  σήμερα  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα αγιασμού στα σχολεία, κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Την ίδια ημέρα οι απεργοί  θα πραγματοποιήσουν  παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

1.    Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

2.    Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.), με την παράλληλη κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

3.    Σύσταση νέων και σύγχρονων Οργανισμών στο σύνολο των φορέων που υπάγονται στο ΥΠΠΕΘ και αποτελούν μέλη της ΠΟΣΥΠ.

4.    Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, με ισότιμη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ.

5.    Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.

6.    Χορήγηση  ειδικών επιδομάτων όπως το ανθυγιεινό σε εργαζόμενους  που δουλεύουν στις ίδιες συνθήκες με άλλους και δεν το λαμβάνουν ( Σιβιτανείδιος Σχολή).

7.     Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΓΑΚ και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, φορείς του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη  της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή και όχι με τη σημερινή απαξίωση.

8.    Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.

9.    Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.

10.    Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία, με φραγμό στη σημερινή ποιοτική υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Stalin
|

Σε 15 λεπτά, αλλιώς...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ