Συνάντηση Θ.Πελεγρίνη με τον υπουργό Παιδείας του Ισραήλ, Naftali Bennett

27/09/2016

Άκουσε το άρθρο

Διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά την οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας του Ισραήλ  Naftali Bennett.

Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, , παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Ισραήλ Κωνσταντίνου Μπίκα,  ο υφυπουργός μετέφερε την πρόταση του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας  να τεθεί ως προτεραιότητα στο άμεσο χρονικό διάστημα η τριμερής εκπαιδευτική συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και η διοργάνωση υπουργικής συνάντησης.

Ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην πρόταση και προσφέρθηκε, να φιλοξενήσει στο Ισραήλ τη συνάντηση αυτή.

Οι κ.κ Πελεγρίνης και Bennett εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση καθώς και για την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της ένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας φιλοξενίας των παιδιών με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο και την παροχή ίσων ευκαιριών.  

Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών, φοιτητών κι εκπαιδευτικών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο υφυπουργός Παιδείας εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ (26-27 Σεπτεμβρίου 2016). Στο επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η σύνδεση της εκπαίδευσης με την καινοτομία και αναδείχτηκε ο πολυδιάστατος ρόλος των εκπαιδευτικών στον 21ο αιώνα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ