Η διευκρίνιση του Ν. Φίλη για τα Θρησκευτικά

H διδασκαλία του μαθήματος σε ενιαίο διδακτικό δίωρο δεν είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται εφόσον οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων το επιτρέπουν.

30/09/2016

Ενημερώθηκε: 30/09/2016, 17:12

Άκουσε το άρθρο

Μετά το υπηρεσιακό έγγραφο που στάλθηκε χθες στα σχολεία (δείτε εδώ) σήμερα ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, με το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο που έχει ως εξής:

Θέμα: Διευκρίνιση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών

Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 159005/Δ2/27-09-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Μετά από ερωτήματα που τίθενται στην Υπηρεσία μας σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε ενιαίο διδακτικό δίωρο διευκρινίζεται ότι η διδασκαλία του μαθήματος σε ενιαίο διδακτικό δίωρο δεν είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται εφόσον οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων το επιτρέπουν.

Οι διδάσκοντες να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Σχόλια (1)

γιωργος
|

Κύριε υπουργέ καλό είναι αυτές οι αλλαγές να γνωστοποιούνται απο τέλη Αυγούστου όπως και οι ενημερώσεις να γίνονται αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να μη γίνεται μπάχαλο μετά
Συνεχώμενο διωρο καλό θα ήταν να είναι και άλλα μαθήματα Μήπως το ΙΕΠ να επανεξετάσει και να προβεί σε ενέργειες ωστε να μην υπάρχουν μονόωρα μαθήματα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ