Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ αποφάσισε τη μετονομασία των Ιδρυμάτων σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

2η αποφαση: Προειδοποιητικό κλείσιμο των ΤΕΙ εάν μέχρι 13 Οκτωβρίου δεν εγκριθούν οι προλήψεις εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Δημοσίευση: 03/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ , στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση για το νέο ακαδημαικό έτος.

Οσον αφορά τη διαδικασία της μετονομασίας οι πρόεδροι  αποφάσισαν:

- Αρχικά να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από τις Συνελεύσεις και τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων.

- Στη συνέχεια θ σταλούν, προς υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΙ: Οι πρόεδροι αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η ΠΥΣ για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ: Η Θέση των προέδρων των ΤΕΙ συγκλίνει με αυτή των Πρυτάνεων, δηλαδή ζητούν να επανεξεταστεί το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Στη Σύνοδο από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας συμμετείχε ένας Σύμβουλος της Σ. Αναγνωστοπούλου.

Σε λίγο θα δημοσιεύσουμε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ

 

Σχόλια (12)

 
Giorgos
03 Οκτ 2016 22:54

Καιρός ήταν. Η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί το αυτοδιοικουμενο των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών

 
αυθαιρεσία καργα
04 Οκτ 2016 08:31

Η σύνοδος αποφασίζει και διατάσει, σε λίγο τα ΤΕΙ θα δίνουν απευθείας μεταπτυχιακά αν το αποφασίσουν μονοι τους. Ξεχάστε τα πτυχία τει πλέον μεταπτυχιακά/

 
ΑΓ
04 Οκτ 2016 11:22

Σαν είδηση παρουσιάζεται κάπως ασαφής, με την έννοια ότι αλίμονο αν όλα αυτά τα χρόνια που οι πτυχιούχοι ΤΕΙ περιμένουμε, είτε για την έκδοση Επαγγελματικών Δικαιώματων είτε για την μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, χρειαζόταν απλά μια απόφαση των ιδρυμάτων.
Πτυχιούχος μηχανικός ΤΕΙ είμαι με δύο μεταπτυχιακά από Πανεπιστήμια. Σίγουρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τυπικα ουσιαστικά η πανεπιστημοποίηση των ΤΕΙ ως ισότιμα ΑΕΙ με τα πανεπιστήμια.
Ωστόσο αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση και Κυβερνητικά κότσια για να αντιμετωπιστεί κυρίως το ΤΕΕ. Εκεί κυρίες και κύριοι αναγνώστες εστιάζεται το κώλυμα!!!!
Επομένως μη σπέυδετε να πανηγυρίσετε για την απόφαση των ΤΕΙ, όσο αυτή δεν λάβει τον θεσμικό μανδύα που μόνο η Βουλή μπορεί να δώσει...
...και δυστυχώς με Πρωθυπουργό και λοιπά μέλη της Κυβέρνησης που είναι και μέλη του ΤΕΕ, δεν βλέπω προκοπή!!!!!!

 
@αυθαιρεσία καργα
04 Οκτ 2016 11:53

Τα επιχειρηματά σου για τη διατήρηση του status του "Technological Educational Institute" (πρωτοποριακό και καινοτόμο διεθνώς δεν λέω..) μας άφησαν άφωνους!
Ο όρος "πανεπιστήμιο" (ακόμα και αν συνοδεύεται από το "εφαρμοσμένων επιστημών") απαγορευτικός σωστά??
Μόνο στα άξια υπάρχοντα ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα ή και στα κολλέγια.. γιατί όχι..
Εύγε, σε διακατέχει γνήσια νεοελληνική κουλτούρα..

 
Φοιτητής ΑΕΙ ΤΤ
04 Οκτ 2016 11:56

@ΑΓ
Φοβάμαι πως έχει απόλυτο δίκιο.. απορώ πως δεν το βλέπουνε οι ίδιοι οι πρόεδροι. Μακάρι να ξέρουν κάτι παραπάνω γιατί θα έρθει απλά ένα νέο "χαστούκι" πίσω στους φοιτητές και το προσωπικό των ΤΕΙ..

 
alekos@ssa.gr
04 Οκτ 2016 16:03

Είναι για γέλια η απόφαση και όσοι πιστεύουν πως θα γίνει λόγω άγνοιας της Διοίκησης. ΔΕΝ δύναται να κάνει τίποτα το ΤΕΙ αν δεν συμφωνήσει το κτήριο στο Μαρούσι!!! Είναι δημόσια Πανεπιστήμια όχι ιδιωτικά!!.. Οι αποφάσεις αυτές είναι καθαρά εντυπωσιασμόυ, άνευ ουσίας και θα απορριφθούν άμεσα με το που θα αποσταλούν στο Υπουργείο..

 
@alekos
04 Οκτ 2016 17:49

Να σας θυμίσω ότι το πρώην ΤΕΙ Πειραιά ονομάζεται με απόφαση του "κτηρίου στο Μαρούσι" ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, δε βλέπω το λόγο να μη γίνει δεκτή η νέα ονομασία αφού σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έτσι λέγονται!

 
@alekos@ssa.gr
04 Οκτ 2016 18:25

Πως είσαι τόσο σίγουρος για ότι λες??
Θα ήθελα να δω την αντιδρασή σου έαν (λέω εάν) τελικά το υπουργείο δεν έχει αντίρρηση για τη μετονομασία (άλλωστε η ίδια η υφυπουργός το είχε προτείνει στο παρελθόν)..

 
Τρίχες
04 Οκτ 2016 22:35

Η ουσία ειναι να βελτιωθεί η ποιότητα εκπαίδευσης, όλα τα υπόλοιπα ειναι ασήμαντες λεπτομέρειες.
@ ΑΓ Τώρα που διαγράφονται μαζικά οι μηχανικοί 5ετους φοίτησης απο το ΤΕΕ ειναι ευκαιρία να γραφτούν νέοι ασφαλισμένοι που θα πληρώνουν 6Κ€ στο ΤΣΜΕΔΕ για να παραμένουν άνεργοι.

 
ΘΠ
04 Οκτ 2016 22:47

Πολύς λόγος για το τίποτα. Το πρόβλημα στα ΤΕΙ δεν είναι η ονομασία αλλά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Όπως το ίδιο πρόβλημα έχουν κ ορισμένα Πανεπιστήμια. Στις ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ενδιαφέρει το πως ονομάζεται ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τους ενδιαφέρει εαν το πρώτο πτυχίο είναι bachelor. Εάν είναι bachelor τότε έχει ίδια αξία κ όμοια επαγγελματικά δικαιώματα στις σχολές ίδιου αντικειμένου.

 
Δήμος
06 Οκτ 2016 23:27

Για να ονομαστούν 'Πανεπιστήμια' θα πρέπει να παρέχουν και πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση και οι βάσεις τους να είναι ανάλογες της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών τμημάτων και όχι λίγο πάνω από την μονάδα!

 
@Δήμος
07 Οκτ 2016 11:40

Γιατί τα ΤΕΙ δεν προσφέρουν Πανεπιστημιακού επιπέδου μαθήματα; Τέτοια μαθήματα προσφέρουν όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας;

Αν θέλετε να επικαλείστε τη βάση εισαγωγής, να δείτε πόσα Πανεπιστημιακά Τμήματα είναι πολύ κάτω από την βάση πολλών ΤΕΙ. Είτε το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα σε όλες τις περιπτώσεις ή όχι.

Πόσα Τμήματα των ΤΕΙ έχουν "βάση λίγο πάνω από την μονάδα" και άρα πρέπει όλα τα ΤΕΙ να μην γίνουν Πανεπιστήμια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.