ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Συμβούλιο Παν Κρήτης: Το Σ/Ν για τα ΠΜΣ και Διδακτορικά θα καταλύσει πλήρως την αυτοτέλεια των ΑΕΙ

“Ο Οργανισμός των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να προηγηθεί της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου και να συνοδευτεί από ένα ευέλικτο Κανονισμό ο οποίος, θα επιτρέπει, σε κάθε Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Τμήμα, να οργανώσει, μεταξύ άλλων, τα μεταπτυχιακά του
Δημοσίευση: 07/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Το   Σχέδιο Νόμου για τις Μεταπτυχιακές και Προπτυχιακές Σπουδές, παρά τις «καλές   αρχικές προθέσεις»,καταφέρνει εν τέλει να καταλύσει πλήρως την αυτοτέλεια των ΑΕΙ όσον αφορά σε αποφάσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΠΜΣ και διδακτορικών σπουδών.

Την επισήμανση αυτή κάνει το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστολή προς την Αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου,σημειώνοντας παράλληλα πως

Α. Ο Οργανισμός των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να προηγηθεί της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου και να συνοδευτεί από ένα ευέλικτο Κανονισμό ο οποίος, θα επιτρέπει, σε κάθε Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Τμήμα, να οργανώσει, μεταξύ άλλων, τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

Β. Σημαντικό ρόλο στην έγκριση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα έπρεπε να έχει ο θεσμός που θα διαδεχτεί τα Συμβούλια Ιδρύματος, ενώ η αξιολόγηση τους θα έπρεπε να γίνεται από τα ήδη θεσμοθετημένα όργανα  διασφάλισης της ποιότητας των πανεπιστημιακών σπουδών (ΟΜΕΑ, ΜΟΔΙΠ και ΑΔΙΠ).
                                                  
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.