Placeholder

ΙΕΚ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των ΙΕΚ

Δημοσίευση: 10/10/2016
Σχολείο
Alt Text: 
Σχολείο
Title Text: 
Σχολείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε επισημάνει ότι το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα που επέβαλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Παιδείας στα ΕΠΑΛ και οι ασφυκτικοί περιορισμοί σε τομείς και ειδικότητες είχαν δημοσιονομική στόχευση. Στόχος του Υπουργείου ήταν η δημιουργία πλασματικών υπεραριθμιών και η διάθεση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ είτε στα Γυμνάσια, όπου θα δίδασκαν μαθήματα σε τρίτη ανάθεση, είτε στα ΙΕΚ.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σπεύδουν ασμένως να εκτελέσουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποχρεώνονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν στα ΙΕΚ. Ενδεικτικά αναφέρουμε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Γ΄ Αθήνας κ.α.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε πιστεύει ότι πέρα από την καταφανέστατη δημοσιονομική στόχευση, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο που τελικό σκοπό έχει τη διάλυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Βαθμίδα και τον εξοβελισμό της  σε μεταλυκειακό επίπεδο. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μετακίνηση καθηγητών Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα ΙΕΚ να πάρει μόνιμο χαρακτήρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς αυτή την περίοδο ανακοινώθηκαν τα τελικά πορίσματα της επιτροπής Λιάκου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου Τεχνικού Σχολείου διετούς διάρκειας, το οποίο θα προσφέρει στους μαθητές του ανεπαρκείς τεχνικές γνώσεις, παραπέμποντας την τεχνική τους κατάρτιση σε μεταγενέστερο στάδιο, και πάντως εκτός της τυπικής εκπαίδευσης.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει την ηθελημένη υποβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την απαξίωση των καθηγητών Τεχνικών Ειδικοτήτων οι οποίοι και υποχρεώνονται να εργαστούν σε καθεστώς παρατεταμένης εργασιακής ανασφάλειας. Είμαστε η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που πιστεύουμε στην ύπαρξη μιας αναβαθμισμένης Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ένα τεχνικό σχολείο σύγχρονο και εφάμιλλο του Γενικού Λυκείου.

Καλούμε τους συναδέλφους των Τεχνικών Ειδικοτήτων να αντισταθούν στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και να αποδοκιμάσουν όσους στηρίζουν τη χίμαιρα του Ενιαίου Δωδεκάχρονου Σχολείου.
    
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΠΠΕΣ                          ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

 

Σχόλια (4)

 
Ηλίας
10 Οκτ 2016 16:56

Γιατί δεν καυχιέστε μέχρι σήμερα πως είσασταν αυτοί που έβαλαν σε τάξη και εκσυγχρόνησαν το Δημόσιο με τις 3000 διαθεσιμότητες καθηγητών των ΕΠΑΛ και κατάργηση κλάδων που ήταν από τους πλέον δημοφιλείς, αφήνοντας σχεδόν στην τύχη τους εκατοντάδες μαθητές των πλέον ευάλωτων κοινωνικών τάξεων της χώρας.

 
bloch
10 Οκτ 2016 15:25

Γιώργο πολύ σωστός. Kis επίσης σωστός.

 
kis
10 Οκτ 2016 12:50

να υπάρξει μέριμνα για τις νόμιμες άδειες των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν ωράριο στα ΙΕΚ, ώστε να μην υποχρεούνται να τις αναπληρώνουν!!!

 
Γιώργος
10 Οκτ 2016 12:02

Αντιγράφω: "Είμαστε η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που πιστεύουμε στην ύπαρξη μιας αναβαθμισμένης Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ένα τεχνικό σχολείο σύγχρονο και εφάμιλλο του Γενικού Λυκείου."
Ντροπή και όνειδος να γίνεται λόγος για αναβάθμιση της ΤΕΕ από την παράταξη που παρέλαβε το Σεπτέμβριο του 2012 την ΤΕΕ με 108.000 μαθητές και το Σεπτέμβριο του 2014 την είχε αναβαθμίσει στους 86916!!!! μετά από τη σφαγή των μισών ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ. και το κλείσιμο 730 εργαστηρίων.
Οποιοσδήποτε άλλος δικαιούται να διαμαρτύρεται και να κατηγορεί αλλά όχι και αυτοί που κατάφεραν να τη διαλύσουν. Δ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ