Θέσεις της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, επί του σχέδιο νόμου για τα ΜΠΣ

10/10/2016

Ενημερώθηκε: 10/10/2016, 22:49

Άκουσε το άρθρο

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ στη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου 2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

1.    Ζητάμε την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα ΜΠΣ που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θεωρούμε ότι, θα  πρέπει να επανεξεταστεί από μηδενική βάση το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου των ΜΠΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προς την κατεύθυνση της μη συρρίκνωσής της, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στα αμφιβόλου ποιότητας ΜΠΣ των Ιδιωτικών Κολλεγίων τόσο της ημεδαπής όσο και της αλλοδαπής, που λειτουργούν στη χώρα μας, όσο και τα εξ’ αποστάσεως ΜΠΣ που ήδη  αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ.

2.    Να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική απόφαση που εκκρεμεί για τον καθορισμό των κριτήριων της ήδη θεσμοθετημένης συνεργασίας (Νόμος 4386/2016, άρθρο 28, παρ. 5β), μεταξύ Τμημάτων ΤΕΙ και Τμημάτων ή Σχολών Πανεπιστημίων για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη.

3.    Το σχέδιο νόμου για τα ΜΠΣ θέτει υπό αμφισβήτηση το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ   μεταφέροντας της εκ του συντάγματος απορρέουσες αρμοδιότητες από τα
Ιδρύματα, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Κοκκόσης Απόστολος
       AΕΙ Πειραιά Τ.Τ          

Ο Γενικός Γραμματέας

Αδαμίδης Παναγιώτης
 ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ