Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Η Α. Διαμαντοπούλου συγχαίρει τον υπ. Παιδείας που αναγνωρίζει τα λάθη του

Δημοσίευση: 11/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την δέσμευση του κ. υπουργού Παιδείας στη Βουλή, πως σύντομα θα φέρει σχέδιο νόμου «για την καθιέρωση και διεύρυνση του προγράμματος διδασκαλίας ξένων γλωσσών με την κατοχύρωση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας» είμαι στην ευχάριστη θέση να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί φαίνεται πως τελευταία αναγνωρίζει τα λάθη του και αναδιπλώνεται. Κυρίως όμως αξιοποιεί το έργο που βρήκε στο υπουργείο, το οποίο φαίνεται πως δεν είναι και τόσο …νεοφιλελεύθερο.

Να φανταστώ πως σύντομα θα πάρει πίσω τις πρόσφατες αποφάσεις του για μείωση των ωρών διδασκαλίας της ξένης γλώσσας στα σχολεία με ΕΑΕΠ, για να μπορέσουν πράγματι οι μαθητές που τα παρακολουθούν να πιστοποιηθούν ενδοσχολικά και δωρεάν με το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και να επεκτείνει τη διδασκαλία και σε άλλα σχολεία, όπως είχαμε προβλέψει να συμβεί το 2011 όταν ξεκινούσε το πρόγραμμα. Τότε που είχαμε εξασφαλίσει και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για την βιωσιμότητα και επέκταση του προγράμματος. Τότε βέβαια όλα αυτά ήταν εκτός πλαισίου «δημοκρατικού σοσιαλισμού» και αμιγώς νεοφιλελεύθερα

Αννα Διαμαντοπούλου
πρώην υπουργός Παιδείας

Σχόλια (6)

 
ΓΙΩΡΓΟΣ προς τον ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
14 Οκτ 2016 02:06

Γιατί πολύ απλά αν πας για σπουδές στο εξωτερικό είτε προπτυχιακές είτε ανωτέρου επιπέδου δε σου ζητούν το Κρατικό Πιστοποιητικό αλλά άλλα.
Πολλά πράγματα υπάρχουν στα χαρτιά και δυστυχώς παραμένουν μόνο στα χαρτιά ..

 
Language Certificate
13 Οκτ 2016 18:45

Το πρόβλημα είναι αλλού.
Να μαθαίνεις σωστά την ξένη γλώσσα. Μετά από 12 χρόνια, εάν την ξέρεις σωστά, μπορείς να πάρεις όποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θέλεις.
Αλλά, εάν δεν πας φροντιστήριο, θα τη μάθεις;

 
ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
12 Οκτ 2016 12:22

Γιώργο δεν ξέρεις τί λες και μην παραπληροφορείτε έτσι τον κόσμο. Το ΚΠΓ είναι θεσπισμένο με ευρωπαϊκή οδηγία κι έχει τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία με το Ν. 2740/1999 προκειμένου να ανταποκριθεί στο από 31/03/1995 ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο είχε δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα ‘’Official Journal C. 207’’ στις 12/08/1995. Σύμφωνα με το ανωτέρω ψήφισμα, καλούνται τα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν σύστημα αξιολόγησης της γνώσης ξένων γλωσσών με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες, ώστε να επιτευχθεί κατά το δυνατό:
 η ενιαία πιστοποίηση της γλωσσομάθειας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
 η κατοχύρωση της γνώσης διαφόρων γλωσσών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 η αναγνώριση της γνώσης ξένων γλωσσών ως επαγγελματικού προσόντος στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, είτε αυτές προσφέρονται ως αντικείμενο γνώσης στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα είτε όχι.

Με το Ν.3149/2003 θεσμοθετήθηκε η πιστοποίηση της γνώσης της ξένης γλώσσας σε έξι επίπεδα, όπως έχουν προσδιοριστεί με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης σύμφωνα με το Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Φυσικά και πρέπει να αναγνωρίζεται και μάλιστα είναι τουλάχιστον ισάξιο με αυτά των ιδιωτικών φορέων. Πού το πήγες και δεν στο αναγνώρισαν; Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
12 Οκτ 2016 00:23

Σε ποια άλλη χώρα εκτός Ελλάδας αναγνωρίζεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;
Τι νόημα έχει να πάρει κανείς ένα πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται πουθενά αλλού;
Μήπως να βρει τρόπο το κράτος να κάνει το κρατικό πιστοποιητικό τέτοιου επιπέδου ώστε να αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες έτσι ώστε να μη χρειάζεται να δίνουν οι μαθητές και για κρατικό και για άλλα πτυχία πιστοποιήσεως ξένων Πανεπιστημίων;

 
kmap
11 Οκτ 2016 17:39

Ξανά μανά η κυρία. Επιμονή όμως θέλει να έχει και άλλους αποτυχημένους να μην είναι μόνη της. Η ιστορία όμως θα την γράψει ως μνημείο υπουργού που μια χρονιά έγιναν μαθήματα χωρίς βιβλία!!!

 
Κυρίκου Δημήτρης
11 Οκτ 2016 13:27

Να μην ξεχνάμε ότι επί ημερών Διαμαντοπούλου Χριστοφιλοπούλου έσβησε η Ιταλική γλώσσα από το γυμνάσιο, πάνω από 300 καθηγητές δεν είδαν ξανά σχολική τάξη και 42000 μαθητές δεν ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια την γλώσσα επιλογής τους αλλά μοιράστηκαν βίαια σε άλλες γλώσσες. Το ίδιο ισχύει και για τα ισπανικά. Εύγε λοιπόν στην κα Διαμαντοπούλου. Το Κ.Π.Γ. δεν θα γίνει ποτέ πράξη αν δεν αυξηθούν δραστικά οι ώρες διδασκαλίας και εάν τα τμήματα δεν γίνουν μικρότερα σε αριθμό μαθητών (τόσο απλά)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ