Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

H απάντηση του υφ. Παιδείας για την «Κατάληψη στο Προξενείο της Στουτγκάρδης

Δημοσίευση: 17/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχετικά με την κατάληψη  του Προξενείου της Στουτγκάρδης για να μην μπει «λουκέτο» στο ελληνικό Λκειο, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

"Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επικοινώνησε με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο ΥΠΠΕΘ και την Τράπεζα της Ελλάδας και έγινε γνωστό ότι την

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα εξοφληθεί το χρηματικό ένταλμα με αριθμό 152703/2016, συνολικού ποσού 21.625 ευρώ για το Ελληνικό Λύκειο Στουτγκάρδης.

- Σε απάντηση της επιστολής της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενημερώνουμε τα εξής:

α) Η στελέχωση και λειτουργία των σχολείων ορίζεται με βάση τις κείμενες διατάξεις οι οποίες έχουν εφαρμογή και στην ομογενειακή εκπαίδευση.

β) Ο οποιοσδήποτε χωρισμός τμημάτων είτε αυτοτελών είτε συνδιδασκόμενων γίνεται πάντα με βάση τις κείμενες διατάξεις και με παιδαγωγικά κριτήρια και ουδέποτε χωρίστηκε τμήμα τάξης με 20 μαθητές σε σχολείο περιοχής ευθύνης του Συντονιστή Βερολίνου.

γ) Το Γυμνάσιο/Λύκειο Κολωνίας έχει αυτή τη στιγμή 70 μαθητές και υπηρετούν σε αυτό 10 εκπαιδευτικοί.

δ) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.4027/2011 «Δυνατότητα νέας απόσπασης στο εξωτερικό δεν υπάρχει για εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη απόσπασης».

ε) Σχετικά με τα κενά ειδικότητας ΠΕ03, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει αποσπάσει τρεις εκπαιδευτικούς (ένας (1) κλάδου ΠΕ03-για τις ανάγκες της υπηρεσίας και δύο (2) εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19).

στ) Αναφορικά προς την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μερίμνησε για την έγκαιρη υπογραφή όλων των παρατάσεων των εκπαιδευτικών (αυτοδίκαιη παράταση για ένα έτος με επιμίσθιο, παράταση για ένα έτος χωρίς επιμίσθιο, παράταση προς συμπλήρωση πενταετίας και παράταση λόγω συζύγου μονίμου κατοίκου εξωτερικού).

Συνεπώς, οι οποιεσδήποτε αποσπάσεις ή παρατάσεις έχουν γίνει φέτος έγκαιρα από το ΥΠΠΕΘ, με γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας και τις τρέχουσες υπηρεσιακές/διδακτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό".

Σχόλια (2)

 
αννα
20 Οκτ 2016 20:25

(αυτοδίκαιη παράταση για ένα έτος με επιμίσθιο, παράταση για ένα έτος χωρίς επιμίσθιο, παράταση προς συμπλήρωση πενταετίας και παράταση λόγω συζύγου μονίμου κατοίκου εξωτερικού).
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ !!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΑΦΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΝΑΝΙΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ.
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ .
ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΞΕΝΗΤΕΥΤΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.....ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ,ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ,ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ.

 
Νεφέλη
17 Οκτ 2016 20:39

α) Η σχολική επιτροπή του Λυκείου Στουτγάρδης χρωστάει ( μήνας Οκτώβρης ) 2ήδη 65000 ευρώ , έχοντας απλήρωτα , 2 ενοίκια ,νερό ,ρεύμα, τηλέφωνο, μισθούς συμβασιούχων εκπαιδευτικών( 3 μήνες)και του επιστάτη και τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των παραπάνω . Αναρωτιέται κανείς τι να πληρώσει πρώτα από όλα τα παραπάνω ,όταν μάλιστα άλλα χρήματα δεν θα έρθουν μέχρι μάλλον Μάρτη (νέο οικονομικό έτος)
3β) Παράταση της απόσπασης μπορεί να χορηγηθεί με αίτηση του εκπαιδευτικού, που υποβάλλεται μέσα στο πρώτο δίμηνο του ημερολογιακού έτους, για δύο ακόμη έτη, χωρίς επιμίσθιο, κατόπιν εισήγησης του οικείου συντονιστή εκπαίδευσης σχετικά με τις ανάγκες της υπηρεσίας και την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού. Περαιτέρω παράταση της απόσπασης αποκλείεται. Εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει τρία συνολικά έτη απόσπασης μπορούν να αποσπαστούν μέχρι τη συμπλήρωση αυτών. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΟΥΝΟΥΝ ή ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ έτη απόσπασης.
Το παραπάνω άρθρο έχει τροποποιηθεί στον νόμο 4076/ 10-08-212 Αρ. Φύλλου 159
Αρθρο 8 :Θέματα Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης
4. Η περίπτωση β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011, (Α΄ 233) αντικαθίσταται ως εξής: «Παράταση της απόσπασης μπορεί να χορηγηθεί με αίτηση του εκπαιδευτικού, για δύο ακόμη έτη, κατόπιν εισήγησης του οικείου συντονιστή εκπαίδευσης σχετικά με τις ανάγκες της υπηρεσίας και την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού, χωρίς επιμίσθιο και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει τρία (3) συνολικά έτη απόσπασης μπορούν να αποσπαστούν μέχρι τη συμπλήρωση αυτών.»
Κύριε Πελεγρίνη για πείτε σας παρακαλώ που γράφει η παραπάνω τροποποίηση της παραγράφου β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011, (Α΄ 233) , ότι δεν έχουν δυνατότητα νέας απόσπασης όσοι έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια απόσπασης .
Φτάνει πια με αυτό το παραμύθι .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ