Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Διευθυντής ΔΕ Φθιώτιδας για την προσαγωγή μαθητών στο αστυνομικό τμήμα

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των υπό κατάληψη σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς μας, έχοντας επίγνωση των ευθυνών τους αλλά και του παιδαγωγικού τους ρόλου, αντιμετωπίζουν τη δυσχερή αυτή κατάσταση αξιοποιώντας τον δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο
Δημοσίευση: 21/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την παρέμβαση της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολεία της περιφέρειάς μας ως έσχατη και μη προτιμητέα λύση, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στο πλευρό μας, κηρύττουμε την έναρξη κοινού ανοικτού διαλόγου με τους μαθητές, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Σπύρος Α. Πιλιτζίδης, με αφορμή την προσαγωγή μαθητών που βρίσκονταν σε κατειλημμένα σχολεία του Νομού, στην Αστυνομία (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταλήψεις σχολικών μονάδων αρμοδιότητας μας

Η Διεύθυνσή μας με μοναδικό κριτήριο καθοδήγησης τη διαφύλαξη του αγαθού της παιδείας ενστερνίζεται και υιοθετεί αποκλειστικά παιδαγωγικές μεθόδους διευθέτησης των ποικίλων προβλημάτων που συχνά αναφύονται στον ευαίσθητο χώρο τον οποίο υπηρετούμε.

Κατ’ επέκταση Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των υπό κατάληψη σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους αλλά και του παιδαγωγικού τους ρόλου, αντιμετωπίζουν τη δυσχερή αυτή κατάσταση αξιοποιώντας τον δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο μέσα σε κλίμα νηφαλιότητας και ηρεμίας.

Επιπλέον, τα αιτήματα των μαθητών που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία μας, προωθούνται άμεσα σε υπεύθυνους φορείς είτε εκπαιδευτικούς είτε αυτοδιοικητικούς που επιλαμβάνονται της επίλυσής τους.

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζουμε ότι χάρη στην άρτια οργάνωση και τον έγκαιρο προγραμματισμό η έναρξη της φετινής χρονιάς υπήρξε ομαλή και σχεδόν απρόσκοπτη.

Ακολουθώντας τα παραπάνω και επειδή αντιλαμβανόμαστε την παρέμβαση της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολεία της περιφέρειάς μας ως έσχατη και μη προτιμητέα λύση, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στο πλευρό μας, κηρύττουμε την έναρξη κοινού ανοικτού διαλόγου με τους μαθητές, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απόφασή μας αυτή δεν αποτελεί μόνο ενέργεια καλής θελήσεως, αλλά και έμπρακτη εφαρμογή της βασικής αρχής μας ότι ο δημοκρατικός διάλογος είναι ο μόνος αποδεκτός και ορθά παιδαγωγικός τρόπος επίλυσης των προβλημάτων της παιδείας σε όλο τους το εύρος.

Ο Διευθυντής Σπύρος Α. Πιλιτζίδης

 

Σχόλια (3)

 
eiri
22 Οκτ 2016 22:05

Όταν τελούνται παράνομες πράξεις -π.χ κατάληψη δημόσιου κτιρίου ή η παρεμπόδιση της παροχής της δημόσιας εκπαίδευσης στους υπόλοιπους μαθητές - γιατί δεν πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία; Γιατί οι μαθητές θεωρούνται ώριμοι να προβαίνουν σε καταλήψεις αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποδοθούν ευθύνες αυτοί και οι γονείς τους μονίμως τη γλιτώνουν; Τα υπόλοιπα παιδιά που δεν θέλουν κατάληψη και ας μη γελιόμαστε , είναι σχεδόν πάντα η πλειοψηφία , τι φταίνε;

 
jore
22 Οκτ 2016 14:34

Τσίπρας: Είμαι περήφανος για τις καταλήψεις.10-10-2016 στη Βουλή.«Είμαι περήφανος για τη δική μου πορεία. Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις, τις εκλάμψεις του μαθητικού κινήματος διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αυτοί οι κοινωνικοί αγώνες είναι αγώνες που πήγαν την κοινωνία μπροστά»

 
patra
21 Οκτ 2016 19:55

Πήγε η αστυνομία ή όχι κ. Πιλιτζίδη;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ