ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Λιάκος για ΟΛΜΕ: Ο λόγος των συνδικαλιστών δεν παρεκκλίνει ούτε κεραίας επί τέσσερις δεκαετίες.

Απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου στην απόρριψη των προτάσεων από την ΟΛΜΕ
Δημοσίευση: 23/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

-Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την απόφαση της ΟΛΜΕ για το «Πόρισμα Λιάκου», αν δεν πάρει υπόψη του τη στάση του συνδικάτου απέναντι σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, από την μεταπολίτευση και έπειτα.

-Δυο βιβλία είναι διαφωτιστικά για να καταλάβουμε το πρόβλημα: Δημήτρης Σκλαβενίτης, Κάτσε καλά Γεράσιμε! (2016) και του Γεράσιμου Αρσένη, Γιατί δεν κάθισα καλά! (2015).

-Είναι εντυπωσιακό ότι ο λόγος των συνδικαλιστών δεν παρεκκλίνει ούτε κεραίας επί τέσσερις δεκαετίες. Σταθερότητα ή στασιμότητα;

 -Άλλωστε το γράφει η ανακοίνωση: «να υπερασπίσουμε τις ΠΑΓΙΕΣ θέσεις του κλάδου». Προπαντός Πάγιες (και η Ιεραρχία για τα θρησκευτικά σε Πάγιες θέσεις βασίζεται), και προ-παντός ο "κλάδος".

Την  παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Α. Λιάκος, απαντώντας στην  ΟΛΜΕ η οποία προειδοποίησε τον υπουργό Νίκο Φίλη όταν εάν υιοθετήσει το πόρισμα του ο κλάδος προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

 

Σχόλια (3)

 
patra
23 Οκτ 2016 19:53

Μα είναι φυσικό αυτό γράφει ο ¨Ανώνυμος¨. Η πολιτική - κομματική πορεία του κ. Λιάκου είναι γνωστή και πριν 2-3 ημέρες το esos είχε σχετικό άρθρο περί τούτου.
Δυστυχώς μερικοί δεν κοκκινίζουν, συγνώμη -για το σολοικισμό- δεν "ροζίζουν"!!

 
Ανώνυμος
23 Οκτ 2016 17:40

Ούτε και του κ. Λιάκου το πόρισμα είναι κάτι καινούριο αλλά αποτελεί ευθεία αντιγραφή της πρότασης του Ε. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ το 2009. Στις 31 Ιανουαρίου 2009, με τίτλο «Λύκειο στα πρότυπα του Μπακαλορεά» ο Ε. Βενιζέλος γράφει στα ΝΕΑ: Η θέση μου είναι ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να διακριθεί σε δύο φάσεις: την πρώτη θα την αποτελεί το τετραετούς φοίτησης γυμνάσιο και τη δεύτερη το διετούς φοίτησης, κολεγιακού χαρακτήρα, λύκειο που πρέπει να οργανωθεί κατά τα πρότυπα του διεθνούς απολυτηρίου (Ι.Β). Το διετές λύκειο επιτρέπει στον μαθητή να
ασχολείται με μικρό αριθμό (όχι μεγαλύτερο των έξι) μαθημάτων και να τα προσεγγίζει με τρόπο τελείως διαφορετικό από τον σημερινό: με σεμιναριακού τύπου μαθήματα, πρωτόλειες έρευνες και εργασίες, κάτι που θα οδηγεί και σε άλλου τύπου εξετάσεις, βασισμένες στην κριτική σκέψη και την ικανότητα σύνθεσης. Το απολυτήριο του νέου λυκείου… θα οδηγεί στα ΑΕΙ όλους τους αποφοίτους. Για όλους υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όχι όμως και σε όλα τα τμήματα πρώτης προτίμησης, όταν αυτά είναι υψηλής ζήτησης και άρα υψηλής βαθμολογίας (π.χ. ιατρικά, νομικά, αρχιτεκτονικά, παιδαγωγικά)».
Όσο λοιπόν οι προτάσεις παραμένουν ίδιες, ίδια θα είναι κι η απάντηση των εκπαιδευτικών

 
patra
23 Οκτ 2016 17:09

Ο εν λόγω κύριος δεν ανήκει σε κανένα κλάδο, του οποίου τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα - θέσεις - απόψεις να υπερασπίζεται;
Γιατί πρέπει όλοι να συμφωνούμε μαζί του;
Για τον προσχηματικό διάλογο του οποίου προΐστατο τι έχει να μας πει;
Πέραν των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ πιος άλλος πολιτικός, συνδικαλιστικός ή επιστημονικός φορέας συμφώνησε με τις προτάσεις του;
Μέχρι και ο ¨ομοτράπεζος¨ κ. Κοσυφάκης διαφώνησε μαζί του!
Με ποιο ηθικό έρεισμα ο κ. Λιάκος μπορεί και μιλάει έτσι για ένα κλάδο των 50.000 ανθρώπων;
Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Λιάκος;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.