Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ: Προβληματισμένη η Αν. υπουργός για την μετονομασία των ΤΕΙ και την εκπόνηση διδακτορικών

Άλλαξε στάση ως προς τα ΤΕΙ η Σ. Αναγνωστοπούλου
Δημοσίευση: 30/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αλλαγή στάσης, προς την αρνητική κατεύθυνση, σε σχέση με τις αρχικές θέσεις   της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου, αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίοδευση, διαπίστωσε η  Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ, στη συνάντηση που είχαν μαζί της.

Οι πρόεδροι  των ΤΕΙ που συμμετείχαν στη συνάντηση με ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «εξέλιξη αρνητική με βάση προηγούμενες θέσεις της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ».

Οπως σημειώνει ηΤριμελής Γραμματείας της Συνόδου  η Αναπληρώτρια υπουργός εξέφρασε προβληματισμούς από τη μεριά του υπουργείου, οι οποίοι αφορούσαν στη θέση των ΤΕΙ στον λεγόμενο Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στα πλαίσια του οποίου εντάσσει   :

1. Τη  δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από τα Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν αξιολογηθεί και έχουν την δυνατότητα και

2. Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, η Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ πραγματοποίησε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

Τα κύρια θέματα τα οποία ετέθησαν ήταν :
1. Η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από τα Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν αξιολογηθεί και έχουν την δυνατότητα και
2. Η μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η Γραμματεία κατέθεσε και μία σειρά εγγράφων τεκμηρίωσης και εκφρασμένων θέσεων της Συνόδου επί των θεμάτων αυτών.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός εξέφρασε προβληματισμούς από τη μεριά του Υπουργείου, οι οποίοι αφορούσαν στη θέση των ΤΕΙ στον λεγόμενο Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στα πλαίσια του οποίου εντάσσει και τα θέματα αυτά.
Η Γραμματεία, με βάση προηγούμενες θέσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού, θεώρησε αυτή την εξέλιξη αρνητική και επαναδιατύπωσε την άποψη ότι η θέση των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι δεδομένη και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αναθεώρησης. Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι τα ΤΕΙ δεν έχουν αντίρρηση για μία εκ των κάτω διαβούλευση για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά με ίσους όρους που θα πληρωθούν με την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Η Γραμματεία Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ 

Σχόλια (6)

 
MakisP
30 Οκτ 2016 20:44

Δεν νομίζετε πως ήρθε ο καιρός να κατεβάσουμε το διακόπτη και σε αυτή την κυβέρνηση ;

 
Μlchael
28 Οκτ 2016 18:26

Η νέα τριμελής γραμματεία των προέδρων να σταματήσει τα άτονα και ασαφή δελτία τύπου και άμεσα να καλέσει νέα σύνοδο για προγραμματισμό κινητοποιήσεων μετά από εκτενή ενημέρωση του τύπου και ενημέρωση των φοιτητών για από κοινού διεκδίκηση των θέσεων μας:μετονομασία, διδακτορικά, επαγγελματικά δικαιώματα και αύξηση των προυπολογισμών. Απο λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε κύριοι και κυρίες του Υπουργείου Παιδείας.

 
Eleni
28 Οκτ 2016 18:05

Όλες οι κυβερνήσεις κρίνονται από το λαό. Εάν κάποια κυβέρνηση θελήσει να παίξει με τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, θα έχει να κάνει με εμάς τους 500.000 αποφοίτους και φοιτητές τους, καθώς επίσης και με τις οικογένειές μας.

 
Καθηγητής ΤΕΙ
27 Οκτ 2016 20:46

Το παραμύθι με τα ΑΕΙ ΤΤ θα λήξει εντός του μήνα μετά τις τελικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολογικά. Ακούγεται έντονα στους κύκλους μας ότι οι καθηγητές των ΤΕΙ θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο όπως οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οπότε εκεί θα τελειώσουν όλα

 
Giorgos
27 Οκτ 2016 18:24

Επί του παρόντος:
1) Μετονομάστε τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα όπως έκανε και το ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (πρώην ΤΕΙ Πειραιά).

2) Ιδρύστε (όλα μαζί τα ΑΕΙ ΤΤ) ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο ή άλλου.

3) Συνεργασία όλων των ΑΕΙ ΤΤ με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο και χορήγηση διδακτορικών μέσω αυτού.

4) Φτιάξτε επιτέλους εσωτερικούς κανονισμούς για τα Ιδρύματά σας. Στους εσωτερικούς κανονισμούς καθορίστε τα ακόλουθα:
(α) ο πρόεδρος μετονομάζεται σε Πρύτανη, ο διευθυντής σε κοσμήτορα κλπ
(β) το διδακτικό ωράριο των καθηγητών εξισώνεται με των Πανεπιστημιακών στις 6 ώρες εβδομαδιαίως

5) Προσλάβετε ως επιστημονικούς/εργαστηριακούς συνεργάτες τους καλυτέρους και όχι τους ημετέρους

6) Εξοικονομήστε χρήματα και δώστε τα για εγγραφές σε συνέδρια, πληρωμές δημοσίευσης σε περιοδικά κλπ

7) Ιδρύστε επιμελητήρια για τους αποφοίτους σας, ώστε τα επιμελητήρια να τους χορηγούν επαγγελματικά δικαιώματα.

 
Φοιτητής ΤΕΙ
27 Οκτ 2016 17:22

Τι ακριβώς περιμένατε κκ πρόεδροι των ΤΕΙ? Γιατί σας κάνει εντύπωση?
Δεν πειράζει, μείνετε απλά στη διαπίστωση, τόσα χρόνια το ίδιο παραμύθι..
Η μόνη διαφορά με τη "φαεινή" ιδέα της μετονομασίας (χωρίς προφανώς να υπάρχει καμία βολιδοσκόπηση) τώρα είναι ότι το κύρος των ιδρυμάτων πέφτει κατακόρυφα μιας και όχι μόνο δεν συζητάμε να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια αλλά θίγουμε το θέμα κατά πόσο ανήκουν στην Ανώτατη εκπαίδευση.. Ευγε!
Εφόσον δεν θέλετε να πάρετε δραστικά μέτρα διεκδίκησης η κα Αναγνωστοπούλου (και γενικότερα οποιοσδήποτε είναι στη θέση της) θα σας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο..Τελικά μήπως αυτό αξίζετε?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ