Αρχιεπίσκοπος: Να κάνουμε την ιστορία σύμβουλό μας

28/10/2016

Ενημερώθηκε: 29/10/2016, 12:21

Άκουσε το άρθρο

 

«Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο. Όλοι πρέπει να εργαστούμε και είναι αυτή η εποχή και να μην αφήσουμε πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει, μη σοβαρά, να σταθούν εμπόδιο»

Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Μουσείο Δημοκρατίας του Αγίου Ευστρατίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

Ο  Μακαριότατος, ζήτησε επίμονα όλοι μας να κάνουμε την ιστορία σύμβουλό μας, αδελφό και φίλο μας.

 «Πρέπει χωρίς προκαταλήψεις να δούμε τί μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία του τόπου. Να μη φοβηθούμε, έστω και αν έρχεται κόντρα στις πεποιθήσεις μας, να βρούμε τα καλά πράγματα που αξίζει να επαναλάβουμε και όσα άσχημα πρέπει να αποφύγουμε. Από τα καλά και τα άσχημα διδάγματα είναι γεμάτη η ιστορία μας»  είπε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της ελλαδικής  εκκλησίας, και υπογράμμισε τα εξής:

Α.Υπάρχει ένας αναβρασμός και πρέπει όλοι να δουλέψουμε. Να βάλουμε πλάτη.

Β. Θέλω να επισημάνω την όμορφη σκέψη που ανέφερε προηγουμένως ο Πρωθυπουργός, ότι κάπου ακουμπάμε και κάπου συναντιόμαστε, όχι ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα. Και αυτό είναι ο άνθρωπος. Και όπου υπάρχει άνθρωπος, πρέπει να είμαστε και εμείς κοντά του.

Γ. Στο πέρασμα αυτών των λιγοστών παιδιών, στην σημερινή παρέλασή τους, νιώσαμε όλοι μεγάλη συγκίνηση.

Δ. Ολοι μας έχουμε τάλαντα, χαρίσματα, άλλος πολλά και άλλος λιγότερα. Υποχρέωση μας είναι να τα αυξήσουμε αυτά τα χαρίσματα, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ