Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν ανέλαβε ακόμη καθήκοντα η νέα πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ

Δημοσίευση: 02/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενάμισι μήνα μετά την έγκριση  της καθηγήτριας Ελένης Παπαδοπούλου, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ως προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ, μετά από εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθήκοντα δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα.

Κι αυτό διότι η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου , δεν έστειλε ακόμη την απόφαση  για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαδοπούλου όταν προκλήθηκε στη Βουλή από Βουλευτή της ΝΔ δήλωσε ότι δεν ανήκει  σε κανένα κομματικό σχηματισμό και ότι επελέγη μετά από πρόσκληση  Υπήρξε πρόσκληση στα μέλη ΔΕΠ .
“Με βάση αυτή την πρόσκληση που  μας κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης   έγραψα επιστολή, θέτοντας τον εαυτό μου ως ενδιαφερόμενη για τη θέση του ΔΟΑΤΑΠ” δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Οσον αφορά τις  προτεραιότητές  της στον ΔΟΑΤΑΠ,  η νέα πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγήτρια Ελένη Παπαδοπούλου, ανέλυσε στους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ως εξής :

Α.  Προτεραιότητα άμεση πρέπει να δοθεί πρώτον στο προσωπικό. Από τον ιδρυτικό νόμο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., προβλέπονται συνολικά 76 άτομα προσωπικό: 21 θέσεις ειδικών εισηγητών, 30 οργανικές θέσεις και 25 θέσεις Διοικητικών αρμοδιοτήτων με απόσπαση από το Δημόσιο.
Από τις αρχές του έτους, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., είχε  πει ότι υπηρετούν στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., συνολικά 39 άτομα: 11 εισηγητές, 12 μόνιμοι υπάλληλοι και 16 με απόσπαση.
Επίσης, έχει διατυπώσει τη θέση ότι υπάρχουν κλάδοι χωρίς στελέχωση με ειδικούς εισηγητές. Κατ’ ακολουθίαν, είναι απολύτως απαραίτητο και επείγον να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται με συνέπεια και στα χρονικά όρια που τίθενται για την διεκπεραίωση των αιτημάτων, όπου τα χρονικά αυτά όρια είναι τρεις μήνες κατ’ ανώτατο όριο, από την συμπλήρωση του φακέλου.

Β. Η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, που προβλέπεται από το ιδρυτικό, με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του ιδρυτικού νόμου.

Γ. Μερικά στοιχεία όσον αφορά τα οικονομικά του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.: Ο Οργανισμός είναι αυτοχρηματοδοτούμενος με κύριο έσοδο του το Παράβολο που κατατίθεται από τον πολίτη για κάθε αίτημα. Τα παράβολα έχουν καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση το 2011 και έκτοτε δεν έχουν αναπροσαρμοστεί και μάλλον θα πρέπει να το επανεξετάσουμε αυτό το θέμα.

Δ. Για τη λειτουργική επικοινωνία του πολίτη με το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., προτείνεται η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος στο οποίο θα κατατίθεται το αίτημα, θα αναρτά ο πολίτης όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, εκτός πιθανόν των στοιχείων, τα οποία είναι απαραίτητο να είναι πρωτότυπα, όπως οι τίτλοι σπουδών, η αναλυτική βαθμολογία και τα λοιπά και μέσω αυτού του συστήματος, ο πολίτης θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για την πορεία του αιτήματός του.

Ε. Με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια, πιθανόν να αμβλυνθεί και αυτή η αρνητική αύρα που υπάρχει, όταν γίνεται γενικά μια ακαδημαϊκή κρίση ένας τίτλου που ο πολίτης έχει ήδη αποκτήσει.

Ζ. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνεται, επίσης, και η επαφή και στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος γίνεται αποδέκτης αιτημάτων και παραπόνων προς επίλυση και ο οποίος έχει εξετάσει πολλά θέματα, τα οποία έχουν προκύψει.

Σχόλια (1)

 
Δημοσιογράφος
02 Νοε 2016 12:54

Προφανώς και δεν υπάρχει κάποια κομματική εξάρτηση της κ. Παπαδοπούλου. Το ότι ο σύζυγος της επιλέχτηκε πριν 3 μήνες για διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ, οφείλεται επίσης στην ίδια απουσία κομματικής εξάρτησης...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ