ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εντυπωσιάστηκε η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης με τμήμα του Παντείου

Δημοσίευση: 06/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης διαθέτει σημαντικές προϋποθέσεις για να πρωτοτυπήσει και να συνεχίσει επιτυχώς και στο μέλλον την προσφορά του στο πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Αυτό τονίζει η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης της ΑΔΙΠ για το τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ σημειώνει τα εξής:

Α. Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τη θετική στάση των φοιτητών του που συνάντησε. Τους βρήκε να έχουν κίνητρα και στόχους. Η επιτροπή επίσης εντυπωσιάστηκε πολύ από τη θετική στάση μια ομάδας ακαδημαϊκών που δείχνουν πρόθυμοι για τον εκ-συγχρονισμό του προγράμματος σπουδών, των μεθόδων διδασκαλίας καθώς και τη διοίκηση του Τμήματος. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι τα πράγματα στο Τμήμα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Τμήμα καλείται να διατυπώσει ένα σαφές όραμα για το μέλλον και να λάβει θέση στο χάρτη της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χαράζοντας στρατηγική.

Β. Το Τμήμα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στη βελτίωση του παρόντος προφίλ της έρευνας. Η επιτροπή πιστεύει ότι η έρευνα ενημερώνει τη διδασκαλία. Καθιέρωση σαφών ερευνητικών στόχων με βάση ένα συνεκτικό επιχειρησιακό πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή αποστολή ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως του Παντείου . Οι σημερινοί ηγέτες του Τμήματος έχουν μια χρυσή ευκαιρία να διαμορφώνουν την πορεία του για τα επόμενα χρόνια.

Γ. Η Επιτροπή πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά πεδία δραστηριοτήτων και δυνατότητες καινοτομίας του ΤΟΠΑ. Βέβαια εδώ πρέπει να συμβάλει και η ελληνική Πολιτεία απελευθερώνοντας τα Πανεπιστήμια από το πολύπλοκο και ασφυκτικό σύστημα κανόνων και ρυθμίσεων, που περιορίζει την ευελιξία τους και τις καινοτομικές τους δραστηριότητες.

Δ. Το μέλλον της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης της Ελλάδας και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της εξαρτώνται πρωτίστως από την ποσοτική και ποιοτική ανωτάτη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ε. Η Ελλάδα είναι σε θέση σε συνεργασία με τα ανώτατα επιστημονικά της Ιδρύματα να εκπαιδεύσει και να αξιοποιήσει το πλούσιο υπάρχον ανθρώπινο κεφάλαιο και δυναμικό και να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης.

Η επιτροπή που ήταν  αρμόδια για την Εξωτερική Αξιολόγηση για το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου αποτελείται από τους ακόλουθους τρεις (3) ειδικούς αξιολογητές που προέρχονται από το Μητρώο του HQA :

1. Spiridon Paraskewopoulos, Professor (emeritus), Department of Economics, Director of the Institute for Economic Theory (Macroeconomics), University of Leipzig, Ger- many. (Coordinator).

2. Christos Kotsogiannis, Professor of Economics, Department of Economics, Head of Economics Department, University of Exeter Business School, University of Exeter, Exeter, UK.

3. Maria Michailidis, Associate Professor, Department of Management and MIS, Dean of School of Business, University of Nicosia, Nicosia, Cyprus.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Ετικέτες: 
ΑΔΙΠΠάντειο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ