Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κραυγή αγωνίας Διευθυντή Σχολείου προς υπ. Παιδείας:Τι κάνουμε λάθος";;;

Τα παιδιά καθημερινά μας ρωτούν: «πότε θα ’ρθει η κυρία;», «πότε θα ’ρθει το ταξί», «πότε θα ’ρθει το ρεύμα»;
Δημοσίευση: 15/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ–ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
του Ηλία Γκοτσόπουλου
Διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου
στο Ν. Σούλι Πατρών

Προς
τους Κυρίους,
•    Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας,
•    Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας,
•    Κωνσταντίνο Πελετίδη, Δήμαρχο Πατρέων.

Αξιότιμοι Κύριοι!
Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Νοέμβρη και το σχολείο μας, όπως και εκατοντάδες όμοιά του στη χώρα, αγωνίζεται, να βρει το βηματισμό του.

•    κ. Υπουργέ!
Μέσα Νοέμβρη 2016 και δεν έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε σχολικό πρόγραμμα, για πρώτη χρονιά! Δυο μήνες τώρα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, απέναντι σε γονείς και παιδιά, να δίνουμε κάθε βδομάδα νέο, προσωρινό. Υπάρχει τμήμα μας, που από την αρχή της χρονιάς δεν έχει κάνει Αγγλικά(!), τη στιγμή που προσωπικό πλεονάζει. Μαθητές μας με ειδικές ανάγκες στερούνται παράλληλης στήριξης, ενώ η πίστωση έχει εξασφαλιστεί.

Για αυτό το σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα…

•    κ. Περιφερειάρχη!
Μέσα Νοέμβρη 2016 και 28 μαθητές μας (και πλέον των 1000 στο νομό, πολλοί εξ αυτών με ειδικές ανάγκες) δε μεταφέρονται.

Είναι οι ίδιοι που και πέρσι, ολόκληρη τη χρονιά(!) δε μεταφέρθηκαν, παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών σας. Κάποιοι εξ αυτών φέτος, δεν έχουν πάει ούτε για μια μέρα σχολείο!

Σ’ αυτό το σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα…

•    κ. Δήμαρχε!

Μέσα Νοέμβρη 2016 και δύο προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο, πέντε μήνες μετά, ακόμη δεν έχουν ρεύμα! Παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές εκκλήσεις μας προς τις υπηρεσίες σας, τα παιδιά μας δεν έχουν καν μια πρίζα να λειτουργεί, ένα θερμαντικό σώμα να ανάβει! Κι αρχίζει χειμώνας! Μια μπαλαντέζα επιστρατεύτηκε να δώσει λιγοστό φως και μόνο, σ’ αυτό το «κρυφό σχολειό».

Στο σχολειό του 21ου αιώνα…

Αξιότιμοι κύριοι,
εκπροσωπείτε την κεντρική διοίκηση, την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το Ελληνικό Κράτος του 21ου αιώνα, στο σύνολό του.

Κι εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, παλεύουμε καθημερινά και εκλιπαρούμε τις υπηρεσίες σας, να μας αφήσουν να δουλέψουμε, γι’ αυτό το κράτος και γι’ αυτά τα παιδιά.

Αυτά τα παιδιά, που καθημερινά μας ρωτούν:
«πότε θα ’ρθει η κυρία;», «πότε θα ’ρθει το ταξί», «πότε θα ’ρθει το ρεύμα»;

Κι εμείς αναρωτιόμαστε, πού κάνουμε λάθος...

Αλήθεια!

Πού κάνουμε λάθος, Κύριοι;;;

 

Σχόλια (7)

 
da
15 Νοε 2016 08:11

Το ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ που τα παιδιά δεν ΖΗΤΟΥΝ .....ΚΥΡΙΟ.... ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ....... ΚΥΡΙΑ...... συνάδελφε..........Το 20 όμως το πήρε ο...υπουργός μας εσύ .....

 
ΗΡΑ
15 Νοε 2016 08:49

...Έφυγε και ο "αριστούχος"¨υπουργός... που τα είχε λύσει όοολα, μα όλα τα προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς... Μέρα όμως που διάλεξες κι εσύ, δάσκαλε αγαθέ,, να θέσεις τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων... Σήμερα που έρχεται ο Ομπάμα;...
Υ.Γ. : Μπράβο, συνάδελφε, και για τη μέρα και για τον τρόπο που επέλεξες να δημοσιοποιήσεις τα καυτά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου σας. Καλό κουράγιο σε όλους σας εκεί στο 39ο Δ.Σχολείο Πατρών...

 
Κωστας2
15 Νοε 2016 12:08

Το λάθος δεν είναι δικό σας κ. Γκοτσόπουλε, αλλά της Πολιτείας που δημιούργησε τον «θεσμό» των αιρετών Διευθυντών, που πλέον νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν το τοπικό τους φέουδο «ενώπιον πάσης αρχής και εξουσίας» δεδομένου ότι
1. Δεν υπάρχει Ιεραρχία.
2. Δεν υπάρχει ανάληψη διοικητικών ευθυνών
3. Δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικών ευθυνών.
Εγώ θα σας μιλήσω κ. Γκοτσιόπουλε ελαφρώς επιθετικά και ελπίζω να καταλάβετε την σκοπιμότητα:
α) Από που κι ως που ζητάτε ΕΥΘΥΝΕΣ από ΥΠΟΥΡΓΟ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ; Δεν γνωρίζετε κ. Γκοτσιόπουλε, ότι οι δαπάνες για λειτουργικά έξοδα έχουν περικοπεί από το 2009 κατά 35%; Χωρίς καμία αύξηση τιμαριθμική προσαρμογή έκτοτε; Κανονικά τα σχολεία ΔΕΝ θα έπρεπε να λειτουργούν ΚΑΘΟΛΟΥ κ. Γκοτσιόπουλε! Πώς τα καταφέρνετε και έχετε κιμωλίες καθαριστικά, αναλώσιμα και βουλώνετε τρύπες;
β) Δεν σας είπε κάποιος για ΙΕΡΑΡΧΙΑ; Τα λέτε στον τοπικό σας Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και στον Πρόεδρο της Σχολικής σας Επιτροπής. Σε κανέναν άλλον. Αυτοί είτε ενεργούν είτε ΔΕΝ ενεργούν! Εσείς κάθε φορά που «αθώα μάτια» σας κοιτούν, τους ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Ποία η αλήθεια;
Να την η αλήθεια:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
Ο Διευθυντής δεν έχει εξουσία για χρηματοδότηση των αναλώσιμων του Σχολείου του ούτε των μετακινήσεων ούτε των επιδιορθώσεων στο Σχολείο του.
ΟΜΟΙΩΣ Και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.
ΟΜΟΙΩΣ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου.
ΟΜΟΙΩΣ και ο Πρόεδρος του ΙΕΝ που κάνει την χρηματοδότηση στα χαρτιά.
ΟΜΟΙΩΣ και ο Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΟΜΟΙΩΣ και ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.
ΟΜΟΙΩΣ και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΟΜΟΙΩΣ και ο ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ που πρέπει να λάβει ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ» για να σας λύσει το πρόβλημα.
Παρακαλώ αν κάνω λάθος να με διορθώσετε!
Εσείς ως αιρτός πλέον, δικαιούστε να κάνετε την «παρέμβασή σας » την ΔΗΜΟΣΙΑ, αλλά να μην κρύβετε την ΑΛΗΘΕΙΑ ενεργώντας κατά τα ειωθότα των συνδικαλιστών.

 
Αχαιός
15 Νοε 2016 13:23

To esos.gr είναι μια καλή ενημερωτική εκπαιδευτική ιστοσελίδα. Δημοσιεύει αυτούσια την ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία του υποψήφιου βουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ και εκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου με παράταξη στο χώρο της ΝΔ κ. Ηλία Γκοτσόπουλου.
Αν, όμως, προχωρήσετε και σε ρεπορτάζ θα διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο όπου είναι Διευθυντής ο κ. Γκοτσόπουλος πόρρω απέχει από όσα ισχυρίζεται ο ίδιος.
Ευελπιστώ σε δημοσίευση του σχολίου μου και κυρίως (διότι αυτή είναι η ουσία) σε ρεπορτάζ από το esos.gr για το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

 
Χρήστος Noel
15 Νοε 2016 16:16

Δώσε τη μάχη σου, Δάσκαλε....
Κάνε τον αγώνα σου.....
Αυτόν που έμαθες, που ορκίστηκες...που ξέρεις...
Η πολιτεία, θα είναι πάντοτε, πίσω απο τη δική μας προσπάθεια...
Να είσαι υπερήφανος, για όλα αυτά...!

Όταν θα βγει, μπροστά...θα έχει το όποιο δικαίωμα να σε αξιολογήσει...!

 
Cactuscritique
15 Νοε 2016 16:44

Ευτυχώς που ο κ. Αρχαίος μα είπε ποιος είναι ο διευθυντής και ως εκ τούτου ότι ψεύδεται. Γιατί δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ παρόμοιες καταστάσεις στη χώρα και μας εξέπληξαν τα καταγγελόμενα από τον κ. διευθυντή. Τετοια πράγματα δεν γινονται στην Έλλαδα των Συριζανελ. Μπράβο κ. Αχαιε και εις ανώτερα. Αντε και Διευθυντης Διεύθυνσης!!!

 
ΑΣ
16 Νοε 2016 15:00

Δυστυχώς η υποκρισία περισσεύει.
Ποιός σοβαρός μορφωμένος άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι για όλα όσα αναφέρει ο αγαθός(!!!!) δάσκαλος φταίει ο ένας χρόνος υπουργίας του κ. Φίλη.
'Ολα δούλευαν τέλεια και τα ξεχαρβάλωσαν οι Συριζαίοι και κυρίως οι αιρετοί διευθυντές.
Μάλλον πιστεύετε ότι απευθύνεστε σε ηλιθίους. Κρίμα!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.