Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Το ΣΑΕΠ λειτουργεί κανονικά διαβεβαιώνει το υπ. Παιδείας

Τα τελευταία δύο χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων , το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους
Δημοσίευση: 16/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το  Συμβούλιο  Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), λειτουργεί κανονικά. Η μετονομασίες των υπουργείων δεν επηρεάζουν τις διαδικασίες.

Αυτό διαβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, ύστερα   ερώτηση του esos, εάν το   ΣΑΕΠ συνεχίζει να λειτουργεί  αφού δεν είναι σε πλήρη σύνθεση μετά τη μετονομασία υπουργείων δεν λάβαμε απάντηση.

Πάντως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το ΣΑΕΠ δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν   οι νέοι υπουργοί δεν στείλουν άμεσα τους εκπροσώπους τους ως μέλη του Συμβουλίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων  ,  το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους, με αποτέλεσμα περίπου 3.300 φάκελλοι αποφοίτων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων να έχουν “βαλτώσει” στο υπουργείο Παιδείας.

Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας  Δια Βίου Μάθησης, αρμόδιος για το ΣΑΕΠ, Παυσανίας Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε στο esos ότι το πρόβλημα που δημιουργεί η μετονομασία των υπουργείων στη λειτουργία του ΣΑΕΠ θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

ΣΑΕΠ: Εξετάστηκαν 600 φάκελλοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών.

Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), η εξέταση 600 φακέλλων αποφοίτων Κολλεγίων και ξένων ΑΕΙ που ζητούν , εδώ και δυο χρόνια περίπου, αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών.

Ετσι, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας:

Α.  Μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των φακέλων (περίπου 3.300) που κατατέθηκαν μέχρι 31-12-2015

Β. Στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η εξέταση των φακέλων που κατατέθηκαν από τον Γενάρη του 2016.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επικαιροποίηση του   ισχύοντος 38/2010 Προεδρικού Διατάγματος   για την ουσιαστική  εναρμόνιση  των προβλέψεων της οδηγίας με την κείμενη ελληνική  νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βρίσκεται υπό κατάρτιση στο υπουργείο Παιδείας.

Από την περασμένη Ανοιξη το υπουργείο Παιδείας για την   επαγγελματική  ισοδυναμία των  τίτλων σπουδών ζητά και τη συνεπικουρία, όπου αυτή απαιτείται,  των Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.

Καταγγελίες

Στον  Επιθεωρητή  Δημόσιας Διοίκησης και στο  Συνήγορο  του Πολίτη, έχουν  γίνει “σωρεία” καταγγελιών από πτυχιούχους για την καθυστέρηση εξέτασης των φακέλων τους από το 2013.

Αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης αποτελεί η   αναστολή λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου, του ΣΑΕΠ, καθώς λόγω της επαναλαμβανόμενης  μετονομασίας και διάσπασης υπουργείων,  θα έπρεπε  να ανασυγκροτηθεί, αφού, σε  αυτό συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από κάθε υπουργείο.

Τα υπουργεία έκαναν μέχρι κι ένα εξάμηνο να ορίσουν εκπροσώπους , με αποτέλεσμα να μη συγκροτούνταν άμεσα το ΣΑΠΕ  , για να εξεταστούν  οι  φάκελοι  των πτυχιούχων που περιμένουν την αναγνώριση.

Σχόλια (3)

 
ΑΣΠΑ
23 Νοε 2016 16:25

Τζάμπα, κρίμα και άδικα, τα χρήματα, τη ψυχική ταλαιπωρία, την αγωνία και την προσμονή για τις αναγνωρίσεις από το Σ.Α.Ε.Π, μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής, γιατί με τα μεταπτυχιακά αυτά των κολλεγίων δεν έχουμε το δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί να «μπούμε» στους πίνακες αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

 
chris
24 Νοε 2016 10:24

Πυρηνική φυσική το έχουν κάνει το θέμα...

Μόνο με ένδικα μέσα πλέον.

 
Αρισταρχος
24 Νοε 2016 10:48

Και η κοροϊδία πάει σύννεφο..

Τα λέμε στα δικαστήρια... Ετοιμαστείτε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean