Ενημερωτικό δίωρο για την οδική συμπεριφορά σε όλα τα Γυμνάσια-Λύκεια της χώρας

18/11/2016

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας καλεί όλες τις  σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές δράσεις, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, με απώτερο στόχο τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ενθάρρυνση του ορθού τρόπου οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς των νέων.

Η απόφαση αυτή του υπουργείο Παιδείας λήφθηκε στο πλαίσιο αναγνώρισης από τον ΟΗΕ  ως  Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και το 2011, η 3η Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
 Έτσι και στη χώρα μας, κάθε χρόνο από το 2009, ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» πραγματοποιεί σχετικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με συμμετοχή ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (Πεζοί, Ποδηλάτες, ΑμεΑ κλπ).

Η  ανωτέρω Ημέρα Μνήμης μπορεί να αποτελέσει αφορμή να συζητηθεί στα σχολεία το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης (ζώνες ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις κλπ) από και προς το σχολείο και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της ποδηλασίας για την μετάβαση σε αυτό, που αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν έντονα χώρες με πολύ μικρότερο αριθμό θυμάτων από τη δικιά μας. Επίσης, θα μπορούσε να γίνει τιμητική αναφορά σε όσους εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας τροχαίας σύγκρουσης (πληρώματα πυροσβεστικής, ασθενοφόρων, τροχαίας, γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ).

Πατήστε εδώ για την εγκύκλιο

Πατήστε εδώ για το έγγραφο “Καθιέρωση ημέρας μνήμης των θυμάτων τροχαίων”

Πατήστε εδώ για το ενημερωτικό “Η ταχύτητα σκοτώνει..”

Πατήστε εδώ για το ενημερωτικό  “Νεολαία και Οδική Ασφάλεια”

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

souel
|

Η σκέψη πολύ καλή, αλλά με την καθυστερημένη ενημέρωση κινδυνεύει και πάλι να χαθεί η ουσία.

Τους γονείς αλήθεια ποιος θα τους αναλάβει;
To σεβασμό στον απέναντι & στο διπλανό οδηγό ποιος θα τον διδάξει;
Την κοινή λογική του αφήνω τον απέναντι οδηγό μου να στρίψει μπροστά μου για να μην περιμένει μια ολόκληρη ουρά πίσω του;
Κι αυτό το ότι δεν περνάμε διασταυρώσεις κρατώντας το κινητό;

Αν δεν "στρώσουν" αυτά πρώτα πώς θα παροτρύνουμε τα παιδιά μας να πάνε με ποδήλατο στο σχολείο όπως πηγαίναμε κάποτε εμείς;

Poyet
|

Στις 12:30 ήρθε στα σχολεία για να γίνουν εκδηλώσεις τη Δευτέρα... Πλάκα μας κάνετε, ε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ