Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπ. Παιδείας για το 2017

Ποιες πιστώσεις έχουν προβλεφθεί για το υπουργείο Παιδείας

22/11/2016

Ενημερώθηκε: 22/11/2016, 08:02

Άκουσε το άρθρο

Τα βασικά σημεία του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας για το έτος 2017, περιλαμβάνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα , προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

Εποπτευόμενοι φορείς

Οι προβλεπόμενες πιστώσεις

Σχόλια (5)

απόφοιτος ΙΕΚ
|

Διπλωματούχος Μηχανικός@
Διπλωματούχος ΤΕΙ να υποθέσω?

Διπλωματούχος Μηχανικός
|

@σε ολους τους άνω σχολιαστές
Το συγκεκριμένο κείμενο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη νοοτροπία της χώρας μας. Άλλα λέμε..άλλα υποσχόμαστε.. αλλά πράττουμε με την κάθε ευκαιρία..! Μην σας φανεί περίεργο αύριο να "διορθωθεί" το άνω κείμενο και σε 5 ημέρες να βγει κάποιο άλλο με το ίδιο ακριβώς "λάθος"..(έτσι για να μην ξεχνάμε τον πραγματικό σκοπό των "σοφών" του υπουργείου).
Πραγματικά εάν κανείς αναλογιστεί την αντιμετώπιση -ειδικά της τελευταίας κυβέρνησης, των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ναι θα επιμένω στο "Ανώτατων" εώς ώτου καταργηθούν-πολύ πιο ηθικό από το να κοροϊδεύουμε τόσο κόσμο!) θα καταλάβει γιατί έχουμε κατρακυλήσει με αυτόν τον τρόπο σαν χώρα. Μακάρι στους άλλους τομείς (εκτός παιδείας) να μην υπήρχε αυτή η λογική, πως όμως είναι δυνατόν...?
Πως μπορεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να διαφωνήσει ότι ο εμπαιγμός αυτός των φοιτητών / καθηγητών / αποφοίτων των ΤΕΙ αποτελεί τουλάχιστον ντροπή?
Προσωπικά αν και Διπλωματούχος Μηχανικός (ναι κύριοι τέλειωσα το Θράκης -Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μετά από κατατακτήριες) δεν μπορώ να μην αντιδράσω.. Οι συγκεκριμένες κινήσεις δεν μας προστατεύουν ως Διπλωματούχους μηχανικούς αλλά μας εκθέτουν!
Να επισημάνω ότι πριν μερικές μέρες αποκλείστηκαν οι απόφοιτοι του τμήματος ιχθυοκαλλιέργειας από το επάγγελμα του ιχθυολόγου ακόμα και εάν είναι κάτοχοι σχετικού μεταπτυχιακού.., σήμερα αποκλείονται με ένα Π.Δ. όλοι οι απόφοιτοι Μηχανικοί ΤΕΙ από την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού(!), ενώ ταυτόχρονα προβάλλει το εν λόγω κείμενο που κάνει πάλι το "λάθος" διαχωρισμό ΑΕΙ-ΤΕΙ...
Γιατί δεν τα καταργείτε κύριοι τα ΤΕΙ? Δεν βλέπετε ότι με τον τρόπο αυτό θα χάσετε διπλάσιους ψήφους από το να τα κλείνατε? (είμαι σίγουρος ότι για το λόγο αυτό ακόμα δεν έχουνε κλείσει).
Για να μην κουράζω, κλείνω θυμίζοντας γνωστό στίχο τραγουδιού που ταιριάζει απόλυτα: "Είμαστε 'Ελληνες ........ες!"

Ιωάννης Κ.
|

Όταν ένα υπουργείο που έχει θεσμοθετήσει ότι ΑΕΙ = Πανεπιστήμια + ΤΕΙ, δεν το γνωρίζει και μιλάει για ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάτι δεν πάει καλά.

Giorgos
|

@Νίκος
Το ΑΕΙ-ΤΕΙ θα το "διορθώσει" το υπουργείο, κλείνοντας τα ΤΕΙ (αντί να τα κάνει Τεχνολογικά Πανεπιστήμια).

Διαβάζοντας τις εξαγγελίες γράφει: "Αξιολόγηση των ΤΕΙ και ένταξή τους στον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης".
Αυτή είναι η δημόσια δωρεάν παιδεία ...

Νίκος
|

Καλά αυτό το ΑΕΙ - ΤΕΙ δεν μπορεί κάποιος να το διορθώσει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ