ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δημιουργία οργανικών θέσεων καθηγητών Γερμανικής στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνης

Δημοσίευση: 21/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΠΡΟΣ:
•    Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου
•     Τμήμα Α΄ Διορισμών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Υπουργείου παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  

Μετά την αποκατάσταση της αδικίας με τον επικείμενο διορισμό των διοριστέων ΑΣΕΠ 2008 και την δημιουργία οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στους κλάδους ΠΕ 05, ΠΕ 07 και ΠΕ 19&20, με έκπληξη διαπιστώσαμε την δημιουργία πέντε (5) οργανικών θέσεων στο νομό Ρεθύμνης στον κλάδο ΠΕ 05 Γαλλικής Γλώσσας και καμία για καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας.

Άξιο απορίας είναι με ποιο γνώμονα συστάθηκαν τόσες οργανικές θέσεις γαλλικών στον νομό μας και καμία γερμανικών, όταν η γερμανική γλώσσα διδάσκεται κατά απόλυτη πλειοψηφία στα δημοτικά σχολεία του νομού Ρεθύμνης. Τα αναρτημένα στο διαδίκτυο έγγραφα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης (Ηράκλειο, 2.8.2016, Αρ. Πρωτ.:7527) αποδεικνύουν, πως οι ώρες γαλλικής που προκύπτουν απ’ όλα τα δημοτικά σχολεία του Νομού Ρεθύμνου δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να καλυφθούν οι θέσεις αυτές.

 Παράλληλα δε, πρέπει να σημειωθεί, πως δεν υπάρχουν μεταταγμένοι συνάδελφοι Γερμανικής στη πρωτοβάθμια διεύθυνση στον νομό Ρεθύμνης ενώ υπάρχουν αρκετοί πλεονάζοντες καθηγητές Γαλλικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ρεθύμνης, εν αντιθέσει με κανέναν πλεονάζοντα Γερμανικής.

Ακόμα και σήμερα, παρά την πρόσκληση αρκετών αναπληρωτών συναδέλφων Γερμανικής, η ζήτηση διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας είναι τόσο μεγάλη, που εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στα δημοτικά σχολεία του νομού.

Παρακαλούμε για την άμεση άρση της ανισορροπίας που πρόκειται να δημιουργηθεί απ’ το γεγονός αυτό και την σύσταση των σωστών κατ’ αναλογία οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση νομού Ρεθύμνης, η οποία δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον συγκεκριμένο αριθμό οργανικών θέσεων Γαλλικής και μηδενικό αριθμό καθηγητών Γερμανικής. Ως εκ τούτου θεωρούμε, ότι πρέπει άμεσα να γίνει ανακοινοποίηση στο ορθό και να δoθούν οι ανάλογες με τις ώρες οργανικές θέσεις γερμανικών στο Νομό Ρεθύμνου. Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να διδαχθούν σωστά και με τις σωστές συνθήκες την Β’ ξένη γλώσσα που οι ίδιοι επέλεξαν.

Με εκτίμηση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Ετικέτες: 
Γερμανικά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ