Ονοματοδοσία σε σχολείο: “Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος”

23/11/2016

Ενημερώθηκε: 24/11/2016, 07:25

Άκουσε το άρθρο

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Γυμνασίου Άρνισσας, το οποίο, μετά από απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου και έγκριση του υπουργείου Παιδείας, θα ονομάζεται πλέον «Γυμνάσιο Άρνισσας Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος».

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ομιλία για την ιστορική προσωπικότητα του Πατριάρχη Χρύσανθου που καταγόταν από το Κάτω Γραμματικό Βεγορίτιδας, αποκαλυπτήρια του πορτρέτου του Πατριάρχη και τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του σχολείου μας. Το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας θα ετοιμάσει εδέσματα για τους μαθητές και τους προσκεκλημένους. 

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν   ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών  της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής καθώς και απόγονοι του Οικουμενικού Πατριάρχη Χρύσανθου Α’.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Τάσος
|

Θεωρώ λάθος η ονοματοδοσία ενός σχολείου να γίνεται από τον σύλλογο διδασκόντων,τα μέλη του οποίου τις περισσότερες φορές είναι άσχετα με την τοπική κοινωνία και την ιστορία του κάθε σχολείου.Δεν μπορεί ένας αποσπασμένος καθηγητής από την Κοζάνη που θα μείνει για ένα χρόνο στα Χανιά και θα μετά θα φύγει, να αποφασίσει πώς θα λέγεται το σχολείο απο εδώ και πέρα και η τοπική κοινωνία και οι αιρετοί που ζουν εκεί να μην έχουν λόγο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ