Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

“Μηχανισμός” αξιολόγησης για 20.000 στελέχη εκπαίδευσης

Πρώτοι θα αξιολογηθούν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 24/11/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μηχανισμό” αξιολόγησης (σ.σ. θα "βαφτιστεί" αυτοαξιολόγηση), ξεκινώντας από τα 20.000 στελέχη εκπαίδευσης, θα στήσει μέσα στο 2017 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Την “πόρτα” του νέου συστήματος αξιολόγηση, ως αξιολογούμενοι πρώτοι θα περάσουν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσουν με τη σειρά:

Α.  Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης,

Β. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, και

Γ. Οι Διευθυντές σχολείων

Η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά θα επιδιωχθεί να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να διαμορφωθεί σχετικό πρόγραμμα βελτίωσης.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης θα καταρτιστεί ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πολιτικά κόμματα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πάντως μέχρι σήμερα:

ΠΡΩΤΟΝ: Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει καταργηθεί. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. φίλης το είχε επικαλεσθεί σε έγγραφο σχετικά με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Πλατφόρμα που έγινε η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης με το Προεδρικό Διάταγμα 152 , μπορεί να μην είναι στον “αέρα” (σ.σ. είχε απενεργοποιηθεί με εντολή του κ. Κουράκη), αλλά τα δεδομένα των αξιολογήσεων δεν έχουν διαγραφεί.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων:

- Των Περιφερειακών Διευθυντών

- Των Προισταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης

- Των Σχολικών Συμβούλων

- Των Διευθυντών Εκπαίδευσης

- Για τους Διευθυντές σχολείων ενώ είχε ξεκινλήσει η αξιολόγηση  διακόπηκε πριν την τελική προθεσμία ανάρτησης των αξιολογικών κρίσεων, τον Φεβρουάριο του 2015.

 

Ετικέτες: 
Αξιολόγηση

Σχόλια (11)

 
griniaris
25 Νοε 2016 09:14

Αναρωτιέμαι εάν κάποιος συγκεκριμένος περιφερειακός θα παρατηθεί, όταν στις συναντήσεις μας μιλούσε με τις ώρες για την αντίσταση του στην αξιολόγηση του Αρβανιτοπουλου.

παρακαλώ το esos να δημοσιεύσει το μήνυμα και να ερωτηθεί και μέσω των δημοσιογράφων σας σχετικά και να δημοσιεύσετε και την απάντηση του.

 
Κατερινα
25 Νοε 2016 09:16

Ποιος θα τους αξιολογήσει?
Κάποια άλλα φοβερά επιτυχημένα (διαχρονικά)
στελέχη?
Σίγουρα δε θα υπάρχουν κομματικά κριτήρια οποιασδήποτε αποχρωσεως...... μπορούμε πια να κοιμόμαστε ησυχοι.....

 
Kostas
25 Νοε 2016 15:37

Επειδη οι σχολικοι συμβουλοι και οι προισταμενοι επιστημονικης καθοδηγησης διανυουν τον δευτερο χρονο παρατασης της θητειας τους μεχρι την ληξη της αξιολογησης,αν προλαβει και γινει,θα εχουν ανακηρυχθει ...ισοβιοι.Εξ αλλου αλλο ειναι η 'κακια'αξιολογηση των κ.κΑρβανιτοπουλου και Λομβερδου και αλλο η 'καλη'αριστερη αξιολογηση που με αυτην ουτε κινητοποιησεις θα γινουν ουτε καταληψεις Διευθυνσεων Εκπαιδευσης.Ως γνωστον με την αριστερα δεν κινειται τιποτε.Το θεμα ειναι αν θα προλαβουν να γινουν η θα τους προλαβουν οι εκλογες μεχρι την ανοιξη.Και αν η νεα κυβερνηση θα αναγνωρισει τις αξιολογησεις τους.

 
Δημήτρης Κ.
25 Νοε 2016 19:05

Θέλω να δω, εκείνους τους πρώην καταληψίες, Συριζαίους, που ούρλιαζαν και πρότειναν γραφικά γελοίες - αντισυνταγματικές ψηφοφορίες στα σχολεία, να "ανέβουν και πάλι στα κάγκελα",
Δεν νομίζω όμως να το κάνουν...
Θα το κάνουν ..."γαργάρα"...
Όπως έκαναν γαργάρα, τις αγκαλιές με τον ... "δεξιό σύντροφο" Πάνο Καμμένο, το 3ο μνημόνιο, την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά, τα "γεμιστά" της κ. Φωτίου, τις "λιακάδες" της κ. Τασίας και όλα αυτά τα "καινοφανή" αριστερά, που απολαμβάνουμε την τελευταία διετία
Καμία ιδεολογία!!!!!
Όλοι οι αγώνες γίνονται καρικατούρες όταν πρόκειται για τη διατήρηση της καρέκλας και την εξουσία

 
Ilias
25 Νοε 2016 19:08

@Kostas

Εξαρτάται Κώστα! Η αξιολόγηση του Αρβανιτόπουλου (κυρίως) και του Λοβέρδου δεν ήταν "κακή" επειδή ήταν (αυτο)αξιολόγηση αλλά επειδή, όσο και αν τα στελέχη 1ης γραμμής έλεγαν το αντίθετο, κυκλοφορούσαν δεξιά και αριστερά λέγοντας με νόημα "έρχεται η αξιολόγηση". Και μη μου πεις πως δεν ήταν έτσι γιατί, από φόβο μη και βγούν όλοι "επαρκείς", τα μεγάλα κεφάλια προέβλεψαν και ένα μίνιμουμ φιξ ποσοστό των "ανεπαρκών".

Πάρε και κατάλαβε τώρα τι σόι αξιολόγηση θα ήταν αυτή που έπρεπε όπωσδήποτε κάθε δ/νση να βγάζει μερικούς ανεπαρκείς... Μετά ήρθε η αξιολόγηση δ/ντών που γέλασε και το παρδαλό κατσίκι αφού τουλάχιστον οι περισσότεροι βγήκαν στη χειρότερη περίπτωση επαρκείς!!! Και αφού τα στελέχη έβγαινα όλα επαρκέστατα... ανάμεσα σε ποιούς θα βρίσκονταν οι "ανεπαρκείς"???

 
patrinos
25 Νοε 2016 22:00

"Συντάσσομαι με τις οδηγίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, της οποίας είμαι ενεργό μέλος και δεν συμμετέχω στις διαδικασίες, με τις οποίες υλοποιείται το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση".
Είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, Περ. Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, τον Νοέμβριο του 2014, τότε που ήταν σχολικός Σύμβουλος.
Η παραπάνω δήλωσή του είχε βέβαια τη δική της βαρύτητα κατά την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αξιολόγηση, όπως τις περιγράφει το esos.gr, εκτιμώ ότι αναμένεται παραίτησή του.
Ή μήπως όχι;;;

 
Γιώργος
26 Νοε 2016 10:39

Αν δεν κάνω λάθος, πολλοί περιφερειακοί διευθυντές είχαν προσθέσει στα προσόντα τους το ότι είχαν αρνηθεί να αξιολογηθούν στην προηγούμενη αξιολόγηση. Αρκετά άλλα στελέχη (κυρίως διευθυντές) έκαναν "αντίσταση" μη ενημερώνοντας το MySchool, το οποίο κατηγορούσαν ως το "Μεγάλο Αδελφό"... Άλλαξε κάτι από τότε μέχρι σήμερα;

 
Παύλος
26 Νοε 2016 16:23

Δεν πειράζειπειράζει κοι Συριζαίοι. Θα σας ψηφίσουν οι στρατιωτικοί του Καμμένου συν τους 6000 ΕΠΟΠ που έχετε πει ότι θα προσλάβετε.

 
Δύσπιστος
26 Νοε 2016 19:19

Καλά, και οι κρίσεις σχολικών συμβούλων (που κοντεύουν να καταντήσουν ισόβιοι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται) και διευθυντών σχολείων πότε θα γίνουν κυριε υπουργέ; Εκτός αν πρώτα γίνουν οι κρίσεις και ακολουθήσει μετά η αξιολόγηση

 
majo
26 Νοε 2016 20:41

Με τους διευθυντές σχολείων που ήδη έχουν αξιολογηθεί αλλά δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα τι θα γίνει θα επαναξιολογηθούν;

 
petran
27 Δεκ 2016 21:23

Φυσικά είχαν αντισταθεί στην αξιολόγηση- χειραγώγηση, με τα ποσοστά και τις απολύσεις του κυρίου "επείγοντων" και όχι στην αξιολόγηση έτσι όπως την περιγράφουν αποφάσεις συνεδρίων των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών που κι αυτές την έκαναν "γαργάρα" με ένα όχι σε όλα και χωρίς καμμία άλλη επιθετική πρόταση για την αξιολόγηση στην οποία υπόκεινται εδώ και πολλά χρόνια ή μάλλον ανέκαθεν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην Λακεδαιμονίων..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean