Σύσκεψη φορέων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων

28/11/2016

Ενημερώθηκε: 28/11/2016, 16:34

Άκουσε το άρθρο

Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μεταξύ του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, , του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιάννη Ταφίλη, της νεοσυσταθείσης Επιτροπής Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου και 57 προέδρων τμημάτων Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων πολιτών, με αφορμή τους ευρωπαϊκούς δείκτες που φέρνουν τη χώρα μας στην προτελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών ως προς τη χρήση και αξιοποίηση των συστημάτων πληροφορικής.

Ο κ. Παντής πρότεινε μία σειρά μέτρων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η γνώση και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις άλλες ασχολίες και δραστηριότητες των Ελλήνων πολιτών:

1. Βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών της πληροφορικής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ώστε να συμπεριλάβουν και την πληροφορική, ανεξαρτήτως του γνωστικού αντικειμένου κάθε σχολής και τμήματος.

2. Σύσταση 5μελούς επιτροπής από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η οποία θα συνεργαστεί τόσο με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με σκοπό να αποτελέσουν από κοινού μία οντότητα που θα εργαστεί για την προώθηση και εξέλιξη των ψηφιακών ικανοτήτων και τον αποτελεσματικό χειρισμό των συστημάτων πληροφορικής σε ολόκληρο τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας.

Ας σημειωθεί ότι με εντολή του Γ. Γραμματέα ΥΠΠΕΘ Γιάννη Παντή έχει εκδοθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία συστάθηκε η Επιτροπή Ψηφιακής Πολιτικής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. καθώς και τη Εκτελεστικής Επιτροπής της. Το υπουργείο αναγνωρίζοντας την ανάγκη θέσπισης μιας κοινής ψηφιακής πολιτικής συμπεριέλαβε στην εν λόγω επιτροπή εκπροσώπους τόσο από την διοίκηση όσο και από τους κεντρικούς φορείς του ΥΠΠΕΘ.
 
 

 

Σχόλια (2)

takis
|

Στα δημοτικά πάντως οι δάσκαλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά με τους υπολογιστές και τα παιδάκια και μπράβο τους. Ο κλάδος των δασκάλων κρατάει ψηλά το γόητρο του δημοτικού σχολείου στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων!

Πληροφορική, Ελλάδα 2016
|

κάποιο λάθος θα συμβαίνει.
είναι γνωστό εδώ και χρόνια από εποχή Αρβανιτόπουλου και Μπαλτά-Κουράκη
ότι δε συντρέχει λόγος ούτε για σχεδιασμό, ούτε για υλοποίηση δράσεων.
Διάφοροι σύμβουλοι και παντογνώστες γράφουν συνεχώς για αυτό. Θα το ξαναγράψουν όταν θα έρχεται η νομοθέτηση και πάλι.

Όμως περίεργο, μα το Δία, θα γίνουν τόσες δράσεις στην Τριτοβάθμια, και σε Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια θα δουλέψει κιμωλιοπίνακας;;

Ελλάδα, 2016

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ