Υπουργός: Οδηγίες για τις μετεγγραφές στα Εσπερινά Λύκεια (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)

Εφόσον μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου που έχει φοιτήσει παλαιότερα σε Γενικό Λύκειο ζητά τη μετεγγραφή του σε Γενικό Λύκειο, κατατάσσεται σε τάξη σύμφωνα με τη συνολική μαθητική πορεία του ( και όχι απλώς την τελευταία τάξη εγγραφής στο ΕΠΑ.Λ.

05/12/2016

Άκουσε το άρθρο

A. Οι μαθητές δικαιούνται μια μόνο μετεγγραφή κατά το ίδιο σχολικό έτος από τάξη Γενικού Λυκείου σε τάξη Επαγγελματικού Λυκείου και αντίστροφα, εφόσον το αρχικό λύκειο προέλευσης ή τελικό Λύκειο υποδοχής είναι εσπερινό.

Β. Ειδικά, οι μαθητές της Β’ τάξης του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου μετεγγράφονται στην Β’ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Γ. Εφόσον μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου που έχει φοιτήσει παλαιότερα σε Γενικό Λύκειο ζητά τη μετεγγραφή του σε Γενικό Λύκειο, κατατάσσεται σε τάξη σύμφωνα με τη συνολική μαθητική πορεία του (λαμβάνοντας υπόψη από ποιες τάξεις έχει προαχθεί στο Γενικό Λύκειο) και όχι απλώς την τελευταία τάξη εγγραφής στο ΕΠΑ.Λ.

Δ. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που μαθητής Γενικού Λυκείου που έχει φοιτήσει παλαιότερα σε Επαγγελματικό Λύκειο ζητά τη μετεγγραφή του σε Επαγγελματικό Λύκειο. Η ισχύς της διάταξης αυτής ισχύει από το σχολικό έτος 2016-17.

Αυτό τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με ενημερωτικό σημείωμα προς τις Διευθύνσεις Εκπαίεδευσης, με αφορμή ερωτήματα   σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 32 του ν. 4415/16 και που αφορά τις μετεγγραφές στα εσπερινά λύκεια (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ).

Τι ορίζει  άρθρο 32 του Ν. 4415/2016 (ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016)

 Άρθρο 32 – Ρυθμίσεις εγγραφής μαθητών σε διαφορετικό τύπο Λυκείου

Οι μαθητές δικαιούνται μια μόνο μετεγγραφή κατά το ίδιο σχολικό έτος από τάξη Γενικού Λυκείου σε τάξη Επαγγελματικού Λυκείου και αντίστροφα, εφόσον το αρχικό λύκειο προέλευσης ή τελικό λύκειο υποδοχής είναι εσπερινό. Ειδικά, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Ημερήσιου ή Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου μετεγγράφονται στην Β΄ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ