ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Απόφαση: Την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εκκρεμεί η απόφαση για την πραγματοποίηση επαναληπτικών εξετάσεων. Θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Δημοσίευση: 14/12/2016
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οριστικοποιήθηκε σήμερα η απόφαση της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας:

Α. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στο Λύκειο να ολοκληρωθούν 31 Μαίου

Β. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ξεκινήσουν την πρώτη  εβδομάδα του Ιούνη ( στις 5 ή 6 Ιουνίου).

Γ. Εκκρεμεί η απόφαση για την πραγματοποίηση επαναληπτικών εξετάσεων. Θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Δ. Δεν   θα πραγματοποιηθούν διπλές εξετάσεις, όπως και πέρσι με το παλαιό και νέο σύστημα

 

Σχόλια (12)

 
Κostas
21 Δεκ 2016 17:28

Σωστή η απόφαση του Υπουργείου, έτσι δεν απαξιώνονται και οι ενδοσχολικές.

 
Μαρία Βουκουνα
16 Δεκ 2016 17:01

Διαβάζοντας αυτή την είδηση, ότι πρώτα θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και μετα οι πανελλαδικές, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι κάποιοι παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών μας, χωρίς να τα παίρνουν σοβαρά υπόψιν τους. Βλέπω την προσπάθεια που καταβάλει το παιδί μου για να πετύχει τον στόχο του και αναρωτιέμαι εάν τελικά αξίζει να την κάνεις εδώ ή να φεύγεις στο εξωτερικό εκ του ασφαλούς. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι γονείς που τα καθοδηγούν κατευθείαν σε αυτά τα πανεπιστήμια μόνο και μόνο για να μην μπαίνουν σε αυτές τις ψυχοφθόρες διαδικασίες, αφού σπο την μια χρόνια στην άλλη αλλάζουν τα πάντα χωρίς κάποια λογική. Ελπίζω να διαβάσουν κάποιοι υπεύθυνοι τις διαμαρτυρίες μας, και να μην προβούν σε μια λανθασμένη απόφαση, μιας και σαν γονείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να πάνε τα παιδιά μας τον Ιούνιο για πανελλαδικές μετα απο τον κόπο ενός περίπου χρόνου εντατικού διαβάσματος.

 
Pe19
15 Δεκ 2016 20:19

@observer
"Εμπρός ...Πίσω" θα το έλεγα σαν πρώτη παρατήρηση από παλαιότερη Ελληνική σειρά.
Το σύστημα των δεσμών δεδομένου του Ελληνικού συστήματος είχε πολλές επιτυχίες όπως την συνάφεια των προαπαιτουμένων γνώσεων με το τμήμα επιτυχίας την αναμφισβήτητη αξιοπιστία και δικαιοσύνη (ειδικά όταν καταργήθηκε η διατήρηση της βαθμολογίας) κ.α. Αλλά καλώς ή κακώς και μόνο να εφαρμόζεις σχεδόν αυτούσιο ένα σύστημα που είχε λειτουργήσει το 1980 εν έτη 2017 είναι σαν αφήνεις το υβριδικό σου αυτοκίνητο και να χρησιμοποιείς το σκαραβαίο του γνωστού siquel ταινιών.
Τώρα όσον αφορά τα μαθήματα κορμού που δίνονταν τότε ήταν ελάχιστα (5-6) και οι εξετάσεις τους εντελώς υποβαθμισμένες αν ο στόχος είναι η αναβάθμιση του Λυκείου δεν μπορώ να καταλάβω πως το πρώτο βήμα είναι η έτη περαιτέρω υποβάθμιση των μη πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (είναι εντελώς τρελό να περιμένει κάποιος να διαβάσουν τα παιδιά πάνω από 2 ώρες για το μάθημα ή τα μαθήματα που δίνουν την επομένη ενώ εκκρεμούν πανελλαδικές). Τα ενδοσχολικά δε μαθήματα δίνονταν 2-2 ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος για διάβασμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις που δίνονταν από Παρασκευή μέχρι Τρίτη. Μου φαίνεται ότι ξανάρχεται η μόδα των 80ς :
Indiana Jones, Star Wars, Μόνο ΠΑΣΟΚ και Δέσμες. !!!!!!

 
observer
15 Δεκ 2016 15:40

Στα χρόνια των Δεσμών (τέλη 80, αρχές 90) το σύστημα είχε αυτές περίπου τις παραμέτρους: Πρώτα οι σχολικές εξετάσεις στα Λύκεια (στα Γυμνάσια δεν υπήρχαν εξετάσεις) κα στη συνέχεια Πανελλήνιες. Πανελλήνιες μπορούσαν να δώσουν μόνο όσοι είχαν προβιβάσιμο βαθμό τον Ιούνιο (λογικό). Τα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν 4. Οι ημερομηνίες των Πανελληνίων ήταν προς το τέλος Ιουνίου.

Το μόνο διαφορετικό με τότε ήταν ο χρόνος υποβολής των προτιμήσεων (Φεβρουάριος-Μάρτιος) και ότι μπορούσες να κρατήσεις βαθμό σε μάθημα και να δώσεις μόνο αυτά που δεν πήγες καλά. Ευτυχώς και τα δύο σταμάτησαν...

Το συγκεκριμένο σύστημα θεωρώ ότι ήταν/είναι από τα πιο ουδέτερα (δεν "ενοχλεί" το Γυμνάσιο) και με την κατάργηση της διατήρησης βαθμολογίας σε κάποιο μάθημα από τα δικαιότερα (πάντα όταν μιλάμε για εξετάσεις).

 
Ηλίας
15 Δεκ 2016 15:28

Μ'αρέσει που όλοι συμφωνούμε πως το λύκειο θα πρέπει να αποτελέσει και πάλι αυτόμη βαθμίδα και να μην είναι ο προθάλαμος του πανεπιστημίου με μοναδικό στόχο τις πανελλαδικές...

Να θυμήσω πως όλοι εμείς πονάμε το δημόσιο σχολείο και αναγνωρίζουμε τον ξεχωριστό ρόλο του λόγω της σφαιρικής μόρφωσης και διαπαιδαγώγισης που παρέχει στα παιδιά!!!

Δώστε πόνο μάγκες!

 
PE19
15 Δεκ 2016 15:14

Πρόγραμμα το υπουργείο έχει πρόγραμμα !!!

 
NM
15 Δεκ 2016 12:27

Αυτός που αποφάσισε να γίνονται οι ενδοσχολικές πριν τις πανελλαδικές ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν όπου όλες οι φαντασιώσεις της αριστεράς είναι πραγματικότητα.

 
Σίμος
15 Δεκ 2016 09:17

Είναι δυνατόν μόνο το Υπουργείο Παιδείας να μην καταλαβαίνει την ανορθολογική διάσταση των αποφάσεών του; Ποιον ρωτούν και λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, όπως πάντοτε στη μέση της χρονιάς, δηλ. αποφάσεις του ποδαριού; Αυτό αφορά όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας διαχρονικά. Καμία σκέψη, καμία προετοιμασία, καμία ευαισθησία για τους μαθητές και τις οικογενειές τους, και ας λένε ότι κόπτονται για τους μαθητές και για την "αναβάθμιση" του Λυκείου.
Επιπλέον, οι μαθητές της Γ Λυκείου στα ιδιωτικά σχολεία θα έχουν ένα ακόμη στρατηγικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους μαθητές των δημόσιων λυκείων.

 
Βasil
15 Δεκ 2016 08:02

Τι διαβάζουμε !
Οι μαθητές θα κουραστούν αν πανε πρώτα στα ενδοσχολικά

Οι καθηγητές Γυμνασίων - επιτηρητές θα πανε κουρασμένοι κι αυτοί
Μια ΚΟΥΡΑΣΗ γενικώς

 
Βασίλης Στεφανίδης
15 Δεκ 2016 02:49

Είναι αδύνατο να συμβεί αυτό.Τα Μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία είναι Γυμνάσια και Λύκεια και μάλιστα με αυξημένο ωράριο.Με δεδομένο ότι στα γυμνάσια τα μαθήματα λήγουν 30-5 ,πώς (με ποιους επιτηρητές) πότε (ποια ώρα) θα γράφουν εξετάσεις οι μαθητές του Λυκείου μέχρι αυτή την ημερομηνία ; Το ορθότερο είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν πρώτες ημέρες Ιουνίου με τις ενδιάμεσες μέρες να γράφουν εξετάσεις οι μαθητές του Γυμνασίου και Α΄, Β ΄λυκείου .Με το πέρας των πανελλαδικών να γράψουν εξετάσεις και οι της Γ λυκείου. Άρα μέχρι 15-16 Ιουνίου θα έχουν τελειώσει οι πρώτες εξετάσεις. Από 16-20 ή 21 τα ενισχυτικά μαθήματα για τους μετεξεταστέους και οι επαναληπτικές Γυμνασίου από 22 έως 28.

 
Γρυπονησιωτου Α.
14 Δεκ 2016 19:48

Θα πρέπει το υπουργειο να πραγματοποιήσει πρώτα τις πανελλαδικές ,όπως ήταν πάντα καθιερωμένο ,γιατί τα παιδιά ενώ είναι συγκεντρωμένα στις πανελλαδικές, θα πρέπει να ασχοληθουν με τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην διαβάσουν καθόλου για το σχολείο και καλοί μαθητές να βγάλουν όχι καλό απολυτήριο, αλλά και
2) να πάνε κουρασμένοι και αγχωμένοι στις πανελλαδικές γιατί θα έχουν διακόψει το διαβασμα τους λόγω των ενδοσχολικων εξετάσεων.
Εφόσον υφίσταται το ίδιο σύστημα με τις πανελλήνιες του 2016 θα πρέπει και οι φετινοί υποψήφιοι να διαγωνισθουν επί ισοις οροις

 
Στέλλα Ζ.
14 Δεκ 2016 11:59

Ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει, αν θέλουμε επιτέλους να γίνει σωστή δουλειά στην Παιδεία ,να είναι δοκιμασμένο και μετά να εφαρμόζεται ,δοκιμάζοντας τις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών της Γ Λυκείου,που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο εντατικό διάβασμα και προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις ελπίζοντας σε μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας.Ελπίζω το υπουργείο Παιδείας να μην προβεί σε αλλαγές ως προς την ημερομηνία λοιπόν των πανελλαδικών εξετάσεων και να γίνουν και φέτος το Μάιο πριν τις ενδοσχολικές εξετάσεις,λαμβάνοντας υπόψη του τα εξής:α) οι μαθητές της φετινής Γ Λυκείου καλούνται ουσιαστικά να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα,επιλέγοντας 4 ή 5 μαθήματα,αυτό είναι σε εφαρμογή μόλις ένα χρόνο,άρα σαφώς δεν έχει κριθεί επαρκώς για να υποστεί και νέες αλλαγές,που θα βαρύνουν τους φετινούς τελειόφητους β)στις πανελλαδικές του 2016 σημειώθηκε μεγάλη άνοδος των βάσεων,έτσι παρουσιάστηκε το παράδοξο φαινόμενο σε κάποια επιστημονικά πεδία μαθητές με βαθμολογίες γύρω στο 18.000 να μένουν έξω από επιθυμητές σχολές,γεγονός που επιφέρει ένα επιπλέον άγχος στους φετινούς υποψηφίους γ) οι μαθητές μαζί με τη ψυχική και σωματική κόπωση που προοδευτικά θα κορυφώνεται ,θα έχουν να αντιμετωπίσουν και δύσκολες πια καιρικές συνθήκες μέσα στον Ιούνιο ,που θα φορτίσουν περισσότερο την ήδη ευαίσθητη κατάσταση.
Ελπίζοντας ότι οι σκέψεις μου θα εισακουστούν από τους αρμόδιους,νομίζω ότι είναι σώφρων οι οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο ή χρόνο των πανελλαδικών εξετάσεων να αφορούν επόμενη χρονιά και όχι το τρέχον διδακτικό έτος,στο πλαίσιο των προγραμματιζομένων αλλαγών του εκπαιδευτικού συστήματος για τους μαθητές μικροτέρων τάξεων του Λυκείου.Ευχαριστώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους φετινούς υποψηφίους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.