ΒΟΥΛΗ

Διευκρινίσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές ζητά ο Θ. Φορτσάκης

Δημοσίευση: 14/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για την έννοια και το πεδίο εφαρμογής των κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφών ζητά ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής αναφέρει ότι, ενώ ο Ν. 4332/2015 ορίζει ότι οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές γίνονται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις φοιτητών Α.Ε.Ι της ημεδαπής, ο κ. Γαβρόγλου σε απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση Βουλευτή προέτρεψε φοιτητές Πανεπιστημίου του εξωτερικού να κάνουν αίτηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής. Καθώς το ζήτημα των μετεγγραφών αφορά πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, ρωτά τον Υπουργό Παιδείας:

Ποια είναι η έννοια της κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής του άρθρου 21 παρ. 9 του Ν. 4332/2015;

Σκοπεύει το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το πεδίο εφαρμογής των μετεγγραφών και να επιτρέψει και τις μετεγγραφές φοιτητών από Α.Ε.Ι. εξωτερικού;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι μετεγγραφές των φοιτητών ρυθμίζονται σήμερα από το άρθρο 21 του Ν. 4332/2015, που τιτλοφορείται «Μετεγγραφές φοιτητών». Οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές, ειδικότερα,  προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 4332/2015.

Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, η κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή είναι δυνατή μετά από απόφαση πενταμελούς Επιτροπής με έργο την εξέταση αιτημάτων για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.
 
Ενώ, λοιπόν, ο νόμος προσδιορίζει τους φοιτητές Α.Ε.Ι της ημεδαπής ως πιθανούς δικαιούχους μιας κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, ο Υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση Βουλευτή, προέτρεψε φοιτητές Πανεπιστημίου του εξωτερικού να κάνουν αίτηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

Καθώς το ζήτημα των μετεγγραφών αφορά πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διευκρινίσει την έννοια της κατ’ εξαίρεσης μετεγγραφής και αν αυτή είναι διαφορετική από τα ρητά αναφερόμενα στο άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 4332/2015.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1)    Ποια είναι η έννοια της κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής του άρθρου 21 παρ. 9 του Ν. 4332/2015;
2)    Σκοπεύει το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το πεδίο εφαρμογής των μετεγγραφών και να επιτρέψει και τις μετεγγραφές φοιτητών από Α.Ε.Ι εξωτερικού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ