Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ομολογία υπουργού: Το τι ακούω για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων δε λέγεται

«Βουλευτές, υπουργοί, φίλοι και συγγενείς χτυπούν τις πόρτες μόλις πληροφορηθούν ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων»
Δημοσίευση: 16/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το τι ακούω για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων δε λέγεται, ομολόγησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θέλοντας έτσι να περιγράψει ,στο συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, τις αντιδράσεις στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχιούχους των ΑΕΙ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

«Μόλις πας να κάνεις κάτι για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα πως πληροφορούνται;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: « Αμέσως κτυπούν οι πόρτες : Βουλευτές, υπουργοί, φίλοι συγγενείς κτλ».. «Έχουμε έτοιμες πολλές ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι οποίες είναι μπλοκαρισμένες ,Μου λένε πέρασε τις ρυθμίσεις και τι θα γίνει;» συνέχισε ο κ. Γαβρόγλου και απηύθυνε έκκληση προς ΤΕΙ και Πανεπιστήμια να βάλουν πλάτες στο θέμα των Επιμελητηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

Σχόλια (16)

 
Δημήτρης Παππάς
17 Δεκ 2016 06:48

Και κάπως έτσι ο κύριος υπουργός, εφόσον δεν έχει εκδόσει επαγγελματικά δικαιώματα ως οφείλει βάσει της θέσεως του, ομολογεί πως είναι όμηρος των συντεχνιών. Αντιγραφή και επικόλληση για αναφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΕ μπας και σωθούμε ποτέ από αυτό το σάπιο κατεστημένο. Με αγάπη ένας όμηρος μηχανικός ΤΕΙ, που στη χώρα μου είμαι άχρηστος, αλλά κάνω κι ένα διδακτορικό με υποτροφία.

 
Theodoros
17 Δεκ 2016 09:23

Κύριε Υπουργέ,

Εφόσον δέχεστε πιέσεις προς κάποια κατέυθυνση, για να μήν βγούν Επαγγελματικά Δικαιώματα των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.), να τους παραμερίσετε από τον δρόμο σας που είναι δίκαιος όπως λέτε και τα Επαγγελματικά Δικαιώματα να τα εκδώσετε διότι έχει περίπου 30 χρόνια που είμαστε όμηροι και είναι άδικο να περιμένουμε τόσα χρόνια και να σας βάζουν εμπόδια κάποιοι, ούτως ώστε θα πρέπει να τους αγνοήσετε και να τους καταγγείλετε στις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης (Δικαστήρια κ.α.) για να μην επεμβαίνουν στο έργο του Υπουργείου σας, διότι είναι η Κυβέρνηση που λέει κάτι και τα Επιμελητήρια ακολουθούν τις αποφάσεις σας (τους Νόμους).

Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα πρέπει να εκδοθούν άμεσα μέσα στο 2016 το συντομότερο δυνατόν με Νόμο.

 
STEFANOS
17 Δεκ 2016 12:18

To video αυτό,έχει ήδη αποθηκευτεί. Θα μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γερμανικά και θα αποσταλεί στους αρμόδιους θεσμούς της ΕΕ. Αποτελεί απόδειξη και παραδοχή της ελληνικής κυβέρνησης ότι υπάρχουν συντεχνίες,οι οποίες στερούν τα επαγγελματικά δικαιώματα (και κατ'επέκταση και τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δικαιώματα) μιας ομάδας επαγγελματιών. Αποτελεί απόδειξη ότι το επάγγελμα του μηχανικού παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ.

 
Χρήστος
17 Δεκ 2016 13:52

@Δημήτρης Παππάς
Αγαπητέ δε χρειάζεται τίποτα από αυτά που αναφέρετε....πρέπει οι απόφοιτοι μηχανικοί ΤΕ με τους νυν φοιτητές μηχανικούς ΤΕ να καταλάβουν το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υποδομών (με υπουργό τον Σπίρτζη, πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ), μέχρι επίλυσης του ΔΙΚΑΙΟΥ αιτήματος της κοινότητας των ΤΕΙ για απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων (που εδώ και 35 χρόνια το αρνείται η ελληνική πολιτεία)...το δίκαιο είναι με το μέρος των πτυχιούχων (και νυν φοιτητών) των ΤΕΙ και θα πρέπει ΟΛΗ η ακαδημαική κοινότητα (των ΤΕΙ) να αντιδράσει με πάταγο

 
Δημήτρης
17 Δεκ 2016 14:10

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα ; (Ρητορικό ερώτημα...)

 
Αθανάσιος Κουμούτσος Πτυχιούχος Μηχανολόγος & Ανακαίνισης -
17 Δεκ 2016 19:36

Αγαπητέ υπουργέ, 33 χρόνια Πολιτικής ΟΜΗΡΙΑΣ των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. μήπως είναι λίγα ???
Αυτή είναι η Πολιτική μιας ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Κυβέρνησης, για το δικαίωμα στην Μόρφωση-Εργασία, Ίσα δικαιώματα για τους πολίτες ???
Θα θέλαμε να μας δηλώσετε ξεκάθαρα με ποιούς είσθε με το ΔΙΚΑΙΟ ή την ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ???
Ας ξεσηκωθούν τα ΤΕΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ & ΓΟΝΕΙΣ, ή Δικαιώματα ή να κλείσουν τα Ιδρύματα ???
ΟΧΙ άλλη κοροϊδία, η κα Σία Αναγνωστοπούλου έλεγε για το δίκαιο του αιτήματος ΕΔΩ στην Πάτρα, δημόσια, αλλά στην πράξη δεν έκανε τίποτα, ξέρετε το γιατί ???
Ο δημόσιος λόγος είναι πιο ισχυρός ή πράξεις μας ???
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με Νόμο, για την ιστορία !!!!

 
Jimmys
17 Δεκ 2016 21:54

Ακόμα και ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι το ΤΕΕ ρυθμίζει τα ζητήματα, και όχι μόνο, των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αυτή τη χώρα (ποιο κράτος......). τουλάχιστον έχει την τόλμη να το παραδέχεται.

 
πτυχιούχος ΑΕΙ
18 Δεκ 2016 00:33

Πως οι παραπάνω ομιλητές συμπέραναν, ότι στο βίντεο ο Ομιλητής αναφέρεται για τους πτυχιούχους ΤΕΙ (και λένε π.χ. για το ΤΕΕ) και όχι για τους πτυχιούχους ΑΕΙ γενικά; Αφού ΑΕΙ: Πανεπιστήμια & ΤΕΙ, ακόμα θα το λέμε;

 
Κωστας
18 Δεκ 2016 10:52

@ πτυχιουχος ΑΕΙ, μηπως γιατι για τα ΤΕΙ εκρεμουν για πολλα χρονια 20-30 επαγγελματικα δικαωματα που καθοριζονται απο επιμελητηρια που δεν τους εγγραφουν στα μητρωα τους σε αντιθεση με Πολυτεχνεια η Πανεπιστημια; ΜΗΠΩΣ;;;;

 
μητρόπουλος
18 Δεκ 2016 14:27

Ομολογία ΣΟΚ , δηλαδή τι , αποφασίζουν οι συντεχνίες ποιοί θα εχουν δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση μας σε αυτήν την ζωή. Τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, Κυβέρνηση δεν υπάρχει.
Οτι λέει ο Τομσεν 7 χρόνια τώρα περι κλειστών επαγγελμάτων, τα οποία αποφασίζονται απο το ΤΕΕ-ΟΕΕ κτλ.
Αρα τα ΤΕΙ-ΙΕΚ-πανεπιστήμια εχουν ρυθμιστή το ΤΕΕ στο κατα πόσο ξέρουν την δουλειά τους .
Συμπέρασμα μετα απο όλα αυτά...ποινικές ευθύνες στους μέχρι τωρα υπουργούς δεν υπάρχουν για παράβαση καθήκοντος?
Απευθύνω ερωτηση σε ακαδημαικούς της νομικής επιστήμης
Ευχαριστώ.

 
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
18 Δεκ 2016 15:48

για τα επαγγελματικά δικαιωματα των ΙΕΚ, αλήθεια ξέρεις τα ΙΕΚ?

 
Ηλίας
18 Δεκ 2016 17:59

@μητροπουλος

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων υπάρχει ως απαίτηση ακόμα από το 1ο μνημόνιο! Κυβέρνησεις ήρθαν και έφυγαν, ήρθαν τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς ΑΛΛΑ...

...το ΤΕΕ δεν το ακούμπησε κανένας!

Και δεν θα το ακουμπήσει κανείς γιατί όσοι μπορούν να το κάνουν είναι μέλη του.

 
Μητρόπουλος
18 Δεκ 2016 18:53

Η εισαγγελεία του αρείου πάγου έχει γνώση της ανωτέρω καταγγελίας?

Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι το είσιτήριο για την επιβίωση του ατόμου σαν οντότητα σε αυτήν την χώρα.

Η κοινωνία η οποία ζούμε έχει θέσει κανόνες για την επαγγελματική εξέλιξη των πολιτών.

Κανόνες οι οποίοι σου εξασφαλίζουν πόρους για την επιβίωση σου, την ανατροφή των παιδιών σου, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του καθενός όλα σε συνάρτηση υπό την προστασία του κράτους το οποίο φροντίζει για την εφαρμογή του συντάγματος Aρθρα 4 - 25
Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ισότητας των πολιτών στην εργασία δεν τιμωρείται με φυλάκιση?

Εχουμε παραδοχή οτι τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν ρυθμίζονται απο την εννομη πολιτεία αλλα απο τις συντεχνίες και όλα αυτα προέρχονται απο τα πιό επίσημα χείλη ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

Περιμένω την Ελληνική δικαιοσύνη μετα απο αυτήν την απίστευτη ομολογια καταγγελία να επιβάλλει τον ΝΟΜΟ.

 
Panos
18 Δεκ 2016 22:18

Ο υπουργος κ. Γαβρογλου με ειλικρινεια περιεγραψε το τι γινεται καθε φορα που προσπαθει ο εκαστοτε Υπουργος να δωσει μια λυση του προβληματος της επαγγελματικης ομηριας των μηχανικων ΤΕΙ και ειδικοτητων Πανεπιστημιων απο τις γνωστες σε ολους μας συντεχνιες που μαστιζουν τους αντιστοιχους κλαδους εδω και δεκαετιες.
Ενδιαφερον ακουστηκε αυτο που ζητα βοηθεια απο τις διοικησεις των ιδρυματων να βαλουν πλατες και αυτο που καταλαβαινω ειναι για να καταπραηνουν τα επιμελητηρια (συνδικαλιστικα οργανα), δηλαδη μεχρι σημερα δε το επρατταν;...
αν ναι, τοτε εν μερει αποδεχονται τις θεσεις των συντεχνιων ή οι συντεχνιες επιρεαζουν τις διοικησεις!...
Κυριε Υπουργε με τις παραπανω δηλωσεις σας φαινεται οτι εχετε καταλαβει πολυ καλα το προβλημα και το τι γινεται, οφειλεται να μη κωφευετε και να δωσετε λυση για ολους αυτους τους ανθρωπους.

 
Χρήστος
19 Δεκ 2016 09:34

Για το θέμα (όπως το περιγράφει ο κ. Γαβρόγλου) οφείλει να πάρει θέση και ο κ. Πρωθυπουργός

 
Μαριος PhD
19 Δεκ 2016 20:20

Ημουνα νιος και γερασα ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.